Her får du trænetbåde krop og sind. Der veksles mellem styrkende, smidiggørende og afspændende øvelser. Du vil opleve din krop blive blødere og smidigere og dine tanker rolige. Øvelserne kan afhjælpe spændingstilstande såsom smerter i hoved, skuldre, ryg, søvnproblemer og stress.

Mariendalshallen
Spejlsalen Mariendalsvej 21 C

19-04-2021 kl. 10:00

E: kontor@gigtskolen.dk

Med øvelser der gavner kropsholdningen, styrker kerne-muskulaturen, bløde organiske bevægelser og gode stræk, får vi trænet både krop og sind. Vi inddrager styrkende balanceøvelser samt åndedrætsøvelser og afslutter med blid og behagelig afspænding. Her arbejdes der med at udbedre og forebygge smerter og spændinger med fokus på at øge kropsbevidsthed og funktionsniveau. Træningen akkompagneres af dejlig musik.
Holdet er tilrettelagt til dig der grundet smerter eller udfordringer med fx gigt, osteoporose eller fibromyalgi, er hindret i at træne på et almindeligt hold.
Underviser Karin Schwartz er uddannet psykomotorisk terapeut, danser og pilates instruktør og har omfattende erfaring med hensyntagende undervisning.

For at kunne deltage i undervisningen, skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne".Det vil sige at man har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type.

Yogacentralen
Allégade 25A

19-04-2021 kl. 10:00
Karin Schwartz
Studio 1

E: kontor@gigtskolen.dk

For at kunne deltage i undervisningen skal man være ”handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne”. Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type.

Mariendalshallen
Spejlsalen Mariendalsvej 21 C

19-04-2021 kl. 11:30

E: kontor@gigtskolen.dk

Holdet henvender sig til deltagere, som ønsker at opnå et varigt og sundt vægttab. Fysisk aktivitet og sund kost styrker din krop, så du har det bedste udgangspunkt for vægttab og bedre velvære. Undervisningen har fokus på motion og vedligeholdelse af sunde vaner i fællesskab med andre.

Diakonissestiftelsen, tilbygn.

19-04-2021 kl. 18:00
Lone Nedergaard Nielsen

Kedelhallen
Nyelandsvej 75 A

20-04-2021 kl. 09:30
Afspænding for alle
24,9

Kedelhallen
Nyelandsvej 75 A

20-04-2021 kl. 10:45
Afspænding for alle
24,9

E: kontor@gigtskolen.dk

Bassintræning er en skånsom træningsform ideel for personer med gigt eller andre problemer i ryg, hofter, led og muskler. Det varme vand virker smertelindrende, og derfor er bassintræning særlig relevant for dig, hvis du er smerte- og funktionspåvirket. Vandets bærende evne giver dig større bevægelighed og du kan lave øvelser, som du ellers ikke kan på land. Samtidig øger vandmodstanden din muskelstyrke, balance, koordinationsevne og kropsbevidsthed.
Undervisningen varetages hovedsagelig fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter.

Frederiksberg Hospital
Ndr. Fasanvej 57 Vej 6, ind. 5

20-04-2021 kl. 17:55
Siri Høyer Pedersen
Varmtvandsbassin

Frederiksberg Hospital
Ndr. Fasanvej 57 Vej 6, ind. 5

20-04-2021 kl. 18:35
Siri Høyer Pedersen
Varmtvandsbassin

E: kontor@gigtskolen.dk

Barre-træning er en sammensmeltning af pilates, ballet, og funktionel træning, hvor hele kroppen arbejdes igennem, med barren som redskab.
Barren bruges til at holde balancen mens der trænes styrke, smidighed, balance og kropsholdning. Mavemuskler, baller og lår bliver strammet op, rygsøjlen forlænget og nakken rettet ud. Ankler, knæled og hofteled styrkes. Med barre-træning kan du få en stærkere krop, bedre kropsholdning og øget smidighed.
Alle kan være med. Øvelserne kan tilpasses den enkelte deltager og der tages individuelle hensyn til eventuelle udfordringer/skader.
Det anbefales at have bløde balletsko/gymnastiksko med stof eller lædersål eller tætsiddende strømper på.

Bülowsvejhallen
Bülowsvej 34
1870 Frederiksberg C

15-04-2021 kl. 12:15
Karin Schwartz

E: kontor@gigtskolen.dk

Vi bruger teknikker fra ballettræning til at styrke kropsholdning, smidighed og balance. Barren bruger vi til støtte mens vi langsomt arbejder os igennem hele kroppen. Du får styrket de bærende muskelgrupper, og opnår en mere sund og harmonisk krop. Øvelsesudvalget fra G.L.A.D. vil også blive implementeret i undervisningen. Alt akkompagneres af god musik. Underviseren Tina Mariager er tidligere balletdanser, og har stor erfaring med, hvordan fysisk træning kan forbedre hverdagen for personer med fysiske skavanker. Hun har tilpasset ballettens træningsmetoder, så øvelserne egner sig til personer som har udfordringer i bevægeapparatet.

Bülowsvejhallen
Bülowsvej 34
1870 Frederiksberg C

15-04-2021 kl. 13:15
Tina Mariager

E: kontor@gigtskolen.dk

Et hold for dig med smerter, nedsat bevægelighed eller fysiske skavanker, som gør det udfordrende at træne på et almindeligt hold. Træningen foregår både med og uden træningsmaterialer og vil øge din kropsbevidsthed, muskelstyrke og smidighed.
Undervisningen er tilrettelagt, så der tages hensyn til den enkeltes skavanker, og der vil være fokus på både kropsligt og mentalt velvære.
Undervisningen varetages af en fysioterapeut eller afspændings- /bevægelsespædagog.

Diakonissestiftelsen, tilbygn.

16-04-2021 kl. 17:00