Jazzmusik

Japansk begynder

18-02-2020
Frederiksberg
Kurset er et oplagt sted at starte, hvis du vil lære japansk fra bunden - uanset, om du vil klædes på til din ferie i Japan, har fået japanske svigerforældre eller er vild med de pæne skrifttegn.

Kurset introducerer både sprogets opbygning, udtale, gloser og skriftsystemet. Vi lærer nye skrifttegn hver gang, men arbejder i begyndelsen stadig en del med japansk tekst skrevet med "almindelig skrift" (vores alfabet). På den måde kan du lære skrift og sprog samtidigt.

Japansk er et sprog med en helt anderledes logik end dansk og sprogene i vores nabolande. For eksempel er det helt almindeligt at udelade alle de oplysninger, modtageren kan gætte sig til, og fx bare sige "spiste", når man mener "den har jeg spist". Gloserne ligner heller aldrig danske ord, som man ellers er vant til på fx engelsk ("go" = gå, "cat" = kat).

Det kræver tid at knække koden, og vi har kun 12 undervisningsgange. Derfor vil der være hjemmeopgaver fra gang til gang.
Underviseren udleverer eget læremateriale inkl. opgaver og oversigter over grammatik, udtale og skrift. Det anbefales dog at blive fortrolig med online-ordbøger som fx www.jisho.org eller www.nihongodict.com/ eller evt. anskaffe en fysisk ordbog. Generelt er engelsk-japanske ordbøger ofte af bedre kvalitet end fx dansk-japanske ordbøger.
Til de særligt skriftinteresserede: I dette kursus når vi at lære hiragana og katakana, men ikke kanji. Der vil dog være tekster, hvor der indgår kanji med hjælpetegn (furigana).

Efter 2 mødegang er der lukket for tilmelding.

Skolen på Nyelandsvej
Nyelandsvej 23/38210913
2000 Frederiksberg

18-02-2020 kl. 17:00
Onno Rasmus Severin Vollers
76 klasselok.-Byg.C
201140

AOF Frederiksberg-København
1955 Frederiksberg C
E: kontakt@aof-fk.dk

Japansk 1

18-02-2020
Frederiksberg
Kurset er for dig, der har styr på basalt japansk og gerne vil lære mere. Hvis du kan lave almindelige sætninger med "desu" (at være) og med "-masu"-formen af verber (i både nutid, datid og negativ), er du godt med. Det vil også være en fordel, hvis du kan flere bøjninger af verberne (fx te-formen), som er noget af det første, du vil blive introduceret for (eller få genopfrisket) på dette kursus. Desuden forventes det, at deltagerne har styr på hiragana og katakana senest efter 1-2 mødegange, da vi herefter går i gang med kanji. Det er dog tilladt at slå op en gang imellem :o)

Kurset vil til en vis grad tilpasses deltagernes forkundskaber, og der vil ud over undervisningen i plenum være mulighed for at få feedback på egne skrevne tekster. Hvis du er i tvivl, så kontakt underviseren for at få en snak om, hvorvidt du skal vælge dette kursus eller begynderkurset.

Efter 2 mødegang er der lukket for tilmelding.

Skolen på Nyelandsvej
Nyelandsvej 23/38210913