Uldbroderi - Loddent & lækkert

17-02-2019
10:00 Søndag
Frederiksberg C
Dette kursus tager udgangspunkt i Almuesyninges smukke og vilde broderiverden. Fortidens danske bønder udsmykkede deres klæder og hynder med disse lækre, lodne og frie sting. Det er en broderiteknik hvor der er plads til masser af leg og indeholder stingtyper der svinger fra de meget nemme til dem der kræver man kører hjernen godt i stilling.
Vi kommer omkring kædesting, kontursting, splitsting, fladsting, heksesting, almueknuder og de rigtig sjove uldbunde. Der broderes på uldstof (vadmel) med uldgarn i 6 forskellige farver. Vi kommer også lidt ind på overføring af egne motiver til uld og lidt historisk viden knyttet til broderiet.

Kurset er egnet til alle, uanset om man har broderet før eller ej.

Materialeudgift på 50 kr. er inkl. i prisen.

Medborgerhuset Danasvej
Danasvej 30 B
1910 Frederiksberg C

Søndag
17-02-2019 kl. 10:00
Eva mm Engelhardt
Lokale 1
191443

AOF Frederiksberg-København
1955 Frederiksberg C
E: kontakt@aof-fk.dk

Ufrivillig barnløs

21-03-2019
Frederiksberg
VI ER SAT I VERDEN FOR AT FORPLANTE OS. Hvad hvis det ikke lykkes at forplante sig, at blive forældre? Går livet i stå, i stykker? Kan det repareres, eller er faktum, at livet må leves på trods, socialt isoleret på sidelinjen til 'meningen med livet'? Hver 10. Danske kvinde er barnløs, hvilket gør løsningerne til at fælles ansvar. Jeg er selv indehaver af den uskønne titel permanet ufrivillig barnløs, og har valgt at gå forrest. Jeg ØNSKER at få sat fokus på et meningsfuldt liv uden egne børn. Jeg ØNSKER at være med til at bryde tabu omkring det at være permanent ufrivillig barnløs.

Jeg henvender mig til alle, både dem hvor det lykkes at blive forældre og dem, som måtte give slip på forældre-drømmen ikke lykkes. Jeg henvender mig til alle aldre, da barnløshed er en livslang følgesvend.

Gennem min egen barnløse historie, vil jeg beskrive rejsen og mødet med den asfalterede landevej af normer, hvor der ike var plads til mig. Jeg vil udfordre normer og fortælle om sundhedsvæsenet, fertilitetsklinikker og mit syn på deres rolle og ansvar. Jeg vil berette om skam, misundelse, sorg og nogle af de mange følelser, som er en del af de barnløses rejse.

Se mere på www.etandetliv.dk

Frederiksberg Hovedbibliotek