Hvor abstrakt skal det være?

27-10-2018
Optager løbende
Med udgangspunkt i kursisternes individuelle ønsker om indhold og udtryk i maleriet, tager vi fat i at undersøge varierende abstraksions grader og virkninger. Der bliver altså tale om at den enkelte kursist maler sine helt personlige versioner af motiv opløsning, forenkling, stillisering og form/farve bearbejning. Der vil blive præsenteret et bredt udbud af billedeksempler som inspiration.
Medbring selv min. 3 lærreder og akrylfarver.

Vestergade 29

27-10-2018 kl. 09:30
Peter Evald Jensen
Kursuslokalet, D-2-1

E: info@aaka.dk

HVORDAN BLIVER VI BEDRE TIL AT VÆRE SAMMEN PÅ TVÆRS AF "DEM OG OS?

29-10-2018
Århus C
”Danske unge” sætter sig ét sted i skolens kantine, og ”unge med anden etnisk baggrund” et andet sted i kantinen.”Vi går rundt omkring hinanden. Der er ikke nogen, der tør at tale om, at der er den opsplitning mellem os”.Det er ikke, fordi man ikke gerne vil være mere sammen. Der er bare ikke en måde at gøre det på,”siger studerende på SOSUskolen.
"Dem og os" er blevet så almindeligt i vores samfund, og mange unge på uddannelser oplever det.
Derfor tager vi det op under et debatarrangement med Tarek Ziad Hussein og D-factor.

TAREK ZIAD HUSSEIN:
Debattør og forfatter til bogen ’Det sorte skæg – om at være dansk muslim’.
Tarek fortæller om at forene ”dem og os” i sig selv, om at være set på som ”anderledes” som muslim med irakiske rødder, men insistere på at være dansk og blive taget alvorligt. Han giver sine anbefalinger til, hvordan vi kan gøre det nemmere at være sammen på tværs af hudfarve, fordomme og forskelle.

D-factor, forumteatergruppe:
D-factor er en etnisk mikset gruppe, der har gjort det til deres speciale at lave forumteater om ”dem og os”.
De spiller sketches på scenen, der viser konflikt ikter ml. unge med etnisk dansk og anden etnisk baggrund. DU, der sidder blandt publikum, skal løse konflikten. Det giver nye øjne på vante situationer, skaber nye indsigter og forståelser, og så er det altid sjovt.

Arrangeret i samarbejde med FO-Aarhus

Vester Allé 8

29-10-2018 kl. 17:00
VA8-001 Café Nicolai (80)

FO-Aarhus
E: jb@fo-aarhus.dk

Hjælp, vi har en teenager - Lystrup Skole

22-11-2018
Lystrup
For mange familier bliver teenageperioden noget af en prøvelse
De fleste oplever børnenes overgang til ungdommen som en udfordring og prøvelse for familien.For nogle familier glider det bare glat. Børn er søde og rare og trofaste. Teenagere er sure, dovne og utilfredse.Men behøver det at være sådan - og kan vi som forældre gøre noget ved det? JA - til begge spørgsmål.
De fleste teenager skal gøre oprør mod deres forældre. Det er en del af det at blive voksen og selvstændig.Og vi som forældre kan sagtens blive bedre til at tumle de udfordringer ungerne giver os. Det behøver slet ikke udvikle sig til skrig, skrål og døres klapren. Jens Winther, cand. mag. i samfundsfag og psykologi, tilbyder via FO-Aarhus et gratisdebatarrangement for forældre. Eneste forudsætning for at kunne deltage er, atI lader teenageren blive derhjemme.Vi skal så til gengæld snakke om:

- Udvikling fra barn til til voksen
- Tidens børn & unge
- Teenagerens psykiske, sociale og sexuelle udvikling
- Den nye forældrerolle
- Kommunikation med teenageren og hinanden!! Ingen udfordringer er så store at de ikke kan løses med et smil

Kurset tager sit udgangspunkt i, at teenageren er skøn, herlig og vidunderlig. Vi skal så bare lære, hvordan vi altid får de sider frem i dem.Det gør vi først og fremmest ved positiv tænkning, ros og forandringsledelse. Det sidste kan godt trække øjenbrynene lidt op på nogen, så det tager vi en snak om på kurset.

Advarsel: Der vil blive grinet en del i løbet af aftenen!!!

Lystrup Skole
Lystrupvej 256
8520 Lystrup

22-11-2018 kl. 19:00
Jens Winther
Klasselokale

FO-Aarhus
E: jb@fo-aarhus.dk

Harmonika - meget øvede

28-01-2019
Risskov
Kurset er for dig, der har spillet i mange år. Kurset er for både knap- og pianoharmonika. Der undervises ikke i diatonisk harmonika, og du skal kunne afsætte ca. en halv time dagligt til at øve.

Kurset er for både knap- og pianoharmonika. Der er plads til syv deltagere på holdet.

Hørgården Lokalcenter
Hørgårdsvej 17
8240 Risskov

28-01-2019 kl. 09:30
Gunnar Mortensen
Hørgården Lokalcenter

FOF Aarhus
8000 Aarhus C
E: mail@fof-aarhus.dk

Hvor abstrakt skal det være?

09-02-2019
Optager løbende
Medbring selv min. 3 lærreder og akrylfarver.

Vestergade 29

09-02-2019 kl. 09:30