Hvilke virkemidler skal du anvende for at finde et malerisk udtryk, der står klart og stærkt formidlet? Denne udfordring vil vi løse gennem arbejde med dels stillede, dels frit formulerede opgaver, eksperimenter og øvelser.
Vi vil se og analysere udvalgte maleres billeder Vi vil gå på væsentlige aktuelle udstillinger Vi vil opbygge referencer, så din dømmekraft skærpes Vi vil have fælles billedgennemgange og samtaler om kunstrelaterede problemstillinger Vi vil male, male, male ... og også tegne - lidt
Centralt i maleriet står stregen, farven og fladen, men også tilføjede elementer, andre former for billedmaterialer og collage. Kompositionen er et sammenspil mellem disse elementer. Det oplevede, konceptet eller fortællingen, formidles gennem kompositionen.
I kursusforløbet vil vi arbejde og sætte disse elementer i spil. Vejledningen vil generelt være målrettet den enkelte elevs intentioner og niveau. Du kan arbejde med alle maleriske teknikker: akvarel, akryl, oliemaling, tempera, farveblyant, tusch m.m.
Niveau 1-3

Vestergade 29

27-10-2021 kl. 10:00
Max Parylewicz
Kursuslokale, D-1-2

E: info@aaka.dk

På dette kursus laver vi croquisstudier i form af tegninger i farve, tegninger som delvis koloreres, modellerede farvestudier, figuropbygning i farveflader, stram form og udflydende form. Vi arbejder med såvel hurtige som længerevarende modelstudier.
Det vil blive et bredt udvalg af materialer og teknikker, som vi skal afprøve at tegne og farve med. Dermed kan vi udnytte de forskellige stoflige kvalitetskarakterer i f.eks. kul, tusch, farveblyanter, farvekridt, akvarel, ecoline, gouache og akryl.
Ud over de konkrete øvelser i proportionsforhold og farve-/lys-/skyggeiagttagelse er det oplagt at bearbejde studierne i et mere personligt ekspressivt udtryk.
Modeludgifter inkluderet. Materialer og redskaber medbringerI selv. Første mødegang får i et skema over alle uger, og hvadI skal have med.
Niveau 1-3

Vestergade 29

25-10-2021 kl. 16:30
Peter Evald Jensen
Kursuslokale, D-1-2

E: info@aaka.dk

Et kursus, hvor vi intensivt arbejder med studier af menneskekroppen. Vi skal både lave øvelser der handler om at at se ordentligt efter hvor vi tegner tingene som de ser ud, og arbejde med at give det udtryk, så tegningerne får liv og energi. Vi arbejder med levende model og eksperimenterer med forskellige materialer og teknikker. Det bliver et legende kursus som udfordrer ideen om at ”en god tegning ligner”.

BEMÆRK:

Der skal påregnes udgift til model (afhænger af antal tilmeldte og holdstørrelse) samt udgift til papir m.v.
Informationsbrev med materialeliste fremsen- des cirka 8 dage før kursusstart.

Skolen for Kunst & Design
Klosterport 4a