Hvis I er en større eller mindre gruppe, der har brug for at lære noget om IT ? Office 2007, Windows mv., så send os en email (snap@laureal.dk) eller ring til os (86 18 62 22) og fortæl os, hvad I har brug for. Så skræddersyr vi et kursus, der passer til jeres behov mht. indhold, niveau, antal timer mv. Det er lige meget, om I er absolutte begyndere eller meget øvede.

Aftenskolen SNAP
Hjelmensgade 10

01-10-2020 kl. 17:30
Torben Jensen
Laursens Realskole

Aftenskolen SNAP
E: snap@laureal.dk

Hensyntagende undervisning er for dig, der har en eller flere legemlige skavanker, der gør det svært at dyrke motion i almindeligt tempo, f.eks. gigt, diskusprolaps eller kognitive problemer.

Iyengaryoga er en powerfuld og aktiv form for yoga.

Iyengaryoga er metodisk og progressivt, detaljeret og absolut sikkert. Der benyttes hjælpemidler, så alle elever uanset stivhed og smidighed kan udvikle sig uden at skade sig. I yoga trænes udover muskler – indre organer, nervesystemet og immunforsvaret. I Iyengaryoga lærer du at strække med aktive muskler.

Der undervises i de lige linier – så du får bevidsthed om kroppens holdning. De aktive stræk gør, at du slipper dybtliggende stress i muskler og nervesystemet, så du efter træningen føler dig fuld af energi og klar i hovedet. Effektive øvelser, der klarer hjernen og kroppen i vores stressede samfund, kan hjælpe dig til at bevare kontakten til dig selv, overblikket over din hverdag,hvis du har et krævende arbejde, er under uddannelse eller bare har brug for en anden måde at holde krop og sind fit for fight! Lyengaryoga er grundlagt af B.K.S. Iyengar, født i 1918 i Indien.

Iyengar yoga blev introduceret i London i 1954. I 1966 udgav B.K.S. Iyengar sin første bog ”Light on Yoga”. Lyengar bliver 90 år i år, men han er stadig en stor inspirator for elever over hele verden. Iyengar har arbejdet sammen med læger, hvilket har haft stor betydning for iyengaryogaens udbredelse i Vesten.
Der er over 180 Iyengar Institutter i Verden, og der undervises i Iyengaryoga i mere end 40 lande. Lyengaryoga level 1-2: Basisøvelser, begyndere kan være med. Omvendte stillinger introduceres. Selvom du aldrig har lavet yoga før, kan du deltage. Vi arbejder med basisøvelser, der tager udgangspunkt i deltagerne.

Fortsættere kan også deltage, da Iyengaryoga er opbygget, så der hele tiden er udvikling og udfordring i de enkelte øvelser. Der afsluttes med ca. 15 min. afspænding for krop, sind og sjæl. Iyengaryoga er en kraftfuld og aktiv form af yoga.
Se Ilse fortælle om Iyengaryoga her

Vester Allé 8

05-10-2020 kl. 14:45
Celia Mikkelsen
VA8-207 (30) (84 kvm.)

FO-Aarhus
E: jb@fo-aarhus.dk

Tre dages intensivt drejekursus med kun 6 elever på holdet. Ved små hold er det muligt at lære drejningens ABC at kende og få kørekort til drejeskiven, på bare en weekend.
Vi arbejder med de grundlæggende drejeteknikker: centrering, optræk, formgivning og drejning efter model.
Udover de elementære drejeøvelser ser vi på formsprog, funktion, æstetik og drejningens udtryk. Det er selve drejeteknikken, der er i fokus i denne weekend.
Bemærk, der er kun 6 pladser på holdet.

Århus Kunstakademi
Vestergade 29