Vil du gerne lære at tale tyrkisk? Sproget i Republikken Tyrkiet bliver som regel benævnt tyrkisk (Türkçe), men egentlig burde man bruge betegnelsen tyrkityrkisk (Türkiye Türkçesi). Tyrkisk betegner nemlig ikke kun sproget i Tyrkiet, men også en hel række beslægtede sprog, der bliver talt i et område, som strækker sig fra Tyrkiet over Centralasien til Østsibirien.
Dette kursus henvender sig til dig, som ikke har forkundsaber i tyrkisk. På kursus vil vi bruge grundbogen “Learning Pack of Turkish for Foreigners”, men fokus vil være samtale på tyrkisk.

19-01-2021 kl. 19:00
Lokale 3.12

E: aftenskole@aof.dk

Du har talt tyrkisk, der svarer til et års fritidsundervisning, men du vil gerne lære mere. Grammatikken vil blive gennemgået og udbygget gennem skriftlige øvelser, og vi kommer også komme ind på den spændende, fraverig tyrkisk kultur og historie.
Vi vil bruge en grundbog, som du kan købe hos læreren.

20-01-2021 kl. 19:00
Lokale 3.13

E: aftenskole@aof.dk

Du har talt tyrkisk i hvad der svarer til to års fritidsundervisning, men du vil gerne være endnu bedre. Vi vil gennemgå grammatik og udbygge det grammatiske gennem skriftlige øvelser. Vi vil også komme ind på den spændende, fraverig tyrkisk kultur og historie. Du kan købe grundbogen, som vi bruger, hos underviseren.

21-01-2021 kl. 18:00
Lokale 1.4

E: aftenskole@aof.dk

På dette kursus vil vi arbejde medudgangspunkt i portrættet. Vi vil arbejde med de grundlæggende materialer: papir, blyant og viskelæder og udgangspunktet bliver den minimalistiske tilgang “less is more”. Med færre elementer er det nemmere at fokusere oggå idybden medmål og materiale.
Du vil lære at læse situationen og omskrive dettil papir med en personligtilgang ogdin egen subjektive fortolkning. Vi vil styrke de tekniske færdigheder til defaglige elementer som proportioner, anatomi, volumen og linje. Og stadig med en særlig vægt på den personlige og individuelle karakter.
Det vigtigste mål på dette kursus er, at udvikle forståelsen og færdighedernei at kunne tegne lige det, som interesserer dig.
Modeludgifter er inkluderet i prisen. Niveau 1-2

26-01-2021 kl. 10:00
Diego Roig
Kursuslokalet, D-2-1

E: info@aaka.dk

Tegning for børn, 10-14 år.
KAN DU LIDE AT TEGNE? Vil du gerne blive bedre til at tegne og lave tegneopgaver sammen med andre i en hyggelig atmosfære? På kurset øver vi os i at tegne på mange forskellige måder, og du får mulighed for at udvikle dit eget udtryk.
Vi tegner ting, natur, dyr, mennesker og portrætter – vi undersøger lys og skygge, størrelsesforhold, rum, perspektiv, overflader og komposition. Materialer er inkluderet i prisen. Skal der tages specielle hensyn tilkursisten, vil vi gerne vide det ved tilmeldingen. Niveau 1-3

22-02-2021 kl. 16:00
lene Rosenberg

E: info@aaka.dk

Kender du Antikmuseet i Aarhus - på universitetet ?
Et enestående sted at gå på opdagelse og tegne.
Antikmuseet er fyldt med figurer. Kroppe. Romerske portrætter. Græske atleter. Detaljer af fødder, lægge, hænder, kentaurer og andre mytiske figurer – Kopier af Antikkens fantastiske og fascinerende kunst.
Ting og objekter der udfordrer, former der kan tegnes.
Og der skal tegnes! Linier, skraveringer, skygger Kan du fange figurens rummeligehed, bevægelse og proportioner? Kan du udtrykke din fascination, fange figurens poetiske og dramatiske udtryk.
På kurset vil vi tegne med blyant. Blyanten er vel det mest elementære tegneredskab, men med overraskende muligheder som vi vil undersøge. Vi skal også se på andres tegninger og tale om dem, lærer af dem.
Hvordan gjorde renæssancens og andre store kunstnere som Rubens, Leonardo da vinci, Michelancelo, Tiepolo for at lave tegninger hvor former og bevægelse, drama og poeisi udtrykkes.
Der vil være små oplæg og samtaler hvor vi gennemgår gode tegninger til inspiration og indsigt i tegningens udtryksmuligheder.
Undervisningen foregår på Antikmuseet, Victor Albecks Vej 3, 8000 Aarhus

23-02-2021 kl. 10:00
Max Parylewicz

DOF-Århus

T:

Tegning for børn, 10-14 år

24-02-2021 kl. 16:00
lene Rosenberg

E: info@aaka.dk

Kurset vil handle om automattegning, associativ tegning og hvordan du kan arbejde mere intuitivt med dine tegninger. Hvordan du kan arbejde med billeder, der kommer ud af drømmene, ud af din forestillingsevne og underbevidsthed.
Vi vil se på hvordan disse underbevidste billeder forbinder sig til billeder i samfundet og kunsthistorien og, hvordan man kan kortlægge og lave mindmaps over den måde, man finder billeder og motiver på.
Der vil blive givet vejledning i, hvordan du kan skærpe din forståelse af dine tegninger i forhold til vores samfund og alle de billeder, vi møder i vores hverdag. Hvordan du kan udvide dit kendskab til de motiver, du bruger og deres åbne betydning i samtiden.
Øvelser vil være at opbygge et billedarkiv/atlas enten digitalt eller analogt, som kan være gode udgangspunkter for dine tegninger, og hvordan disse billeder relaterer sig til vores medievirkelighed og billedsamfund. f.eks. kunsthistoriske referencer, film eller tegneserier.

26-02-2021 kl. 17:00
Stefan Bakmand Andersen

E: info@aaka.dk

På kurset vil vi arbejde med tegning efter model og selvportræt. Lørdag formiddag vil vi arbejde efter model med mange hurtige stillinger og arbejde med kroppens proportioner. Vi vil arbejde med lys, skygge og kontrast i tegningerne og streg, flade og struktur. Vi undersøger tegnematerialerne.
Lørdag eftermiddag og søndag arbejder vi med de store selvportrætter. Hjælpemidler vil være fotos af jer, målebånd og store spejle. Tegnematerialerne er: blyant, kridt, tusch, sort og hvid akrylfarve, tegnepapir og kardus.
Det store selvportræt er en god og spændende oplevelse, og god metode til at komme op i format i forhold til at arbejde med menneskefiguren.
Kurset er både for begyndere og øvede.

20-03-2021 kl. 10:00
Birthe Reinau