Johannes Sveinsson Kjarval og den islandske natur

04-03-2019
Nørresundby
Johannes Sveinsson Kjarval (1885-1972) er nok den mest kendte malerkunstner fra Island. Kjarval
var en legendarisk maler, allerede i hans samtid, hvor han skildrede den islandske natur i både sin
skønhed og råhed. Både det gådefulde og det konkrete spillede en rolle i hans værker, hvor mystiske
skabninger og naturstudier prægede hans billedunivers.

Tinghuset
Tinghusgade 3
9400 Nørresundby

04-03-2019 kl. 17:00
Tina Marianne Krogh Madsen
Fællessalen

AOF Nord
E: aof@aofnord.dk

Jakob Ørnbjerg fortæller og guider os rundt i Vor Frue Kirke

06-03-2019
Aalborg
Er du medlem af KulturKlub FOKUS er dette arrangement gratis for dig og du behøver ikke at tilmelde dig.

Højskole-dage i Vor Frue Kirke
Det er godt at prøve noget nytengang imellem – og det gør vi med ”Højskoledage i Vor Frue Kirke”. KulturKlubben er blevet indbudt, og er med til at afvikle en række spændendeaktiviteter i den skønne kirke vedAlgade. Ved arrangementerne får vi mulighed for at opleve Christian Mejdahl, Lisbeth Solmunde Michelsen, Jakob Ørnbjerg og Henrik Wivel, samt en koncert med Anders Singh Vesterdahl & Henrik Goldschmidt. Der udkommer en specialfolder om programmet, som kan afhentes på FOKUS’ kontoret fra 1. februar.

Jakob Ørnbjerg fortæller og guider os rundt i Vor Frue Kirke
Jakob Ørnbjerg er historiker med middelalder som speciale. Netop nu er Jakob tilknyttet Aarhus Universitet, men han har skrevet sin ph.d.-afhandling om middelalder i Aalborg. Under foredraget skal vi med på en omvisning i kirken, hvor Jakob bl.a. fortæller om det kloster, der danner baggrund for den nuværende kirke, og som gennem århundreder var byens vigtigste religiøse sted. Vi hører historien om Maria-klosteret og med udgangspunkt i det bevarede kirkeinventar, fortæller Jakob om de daglige og til tider ganske ekstraordinære begivenheder, der udspandt sig i og omkring Vor Frue Kirke for 400 år siden.

Vor Frue Kirke
Niels Ebbesensgade 2

06-03-2019 kl. 14:00
Kirken

Jens Smærup Sørensen

14-03-2019
Aalborg
”Jens” er titlen på den seneste erindringsbog fra Jens Smærup Sørensens hånd. I ”Jens” skriver forfatteren om sit liv og sin tid. Han skriver om en opvækst i en afsides landsby ved Limfjorden, om barndommens sanse- og fantasiverden, pligterne på gården og om forældrenes knirkende, men fastlåste ægteskab i et autoritært mandssamfund. Og så skriver han om trangen til at komme væk, helt væk til en anden verden – den moderne.
Han mindes sine vaklende skridt og bumpene på vejen mod det nye og mod en tilværelse som forfatter - fra spæde begyndelser mod større sikkerhed og anerkendelse. Han blev gift og fik børn, boede i Aarhus og på Mors og flyttede til udlandet og efter ni år vendte han tilbage til et Danmark, hvor hvert et spor af barndommens land endelig var udvisket – alle andre steder end i mindet.
Frem for alt handler det om sproget, om at tilegne sig sproget, at erobre det, generobre det og få bevidsthed om dets skabende kraft.

Folkekirkens Hus
Gammel Torv 4

14-03-2019 kl. 14:00
Aalborgsalen

Jørgen Leth

03-05-2019
20:00 Fredag
Aalborg
Er du medlem af KulturKlub FOKUS er dette arrangement gratis for dig. Men husk tilmelding.
Hvorfor ikke gentage en succes? I 2016 havde vi glæde af at møde Jørgen Leth, Frithjof Toksvig og Mikael Simpson - også kendt under navnet: ”Vi sidder bare her”. Nu er de tilbage i vort program Der er en nem sag for ”Vi sidder bare her” at klare opgaven. Journalist og legendarisk cykel-kommentator Jørgen Leth bladrer i sin bog. Den har stærkt forstørrede bogstaver, for synet er ikke hvad der har været. Så gælder det om at læse langsomt, - så Jørgen og gæsterne i salen kan følge med. Vi bevæger os gennem kendte landskaber og situationer. Der er intet nyt!.Orkesteret, der er reduceret til 2 personer plus en masse teknik laver et passende elektronisk lydtapet til journalistens forførende stemme. Her har vi igen et arrangement der skiller vandene. Måske er det noget for dig at møde en udgave af den mageløse fortælling
Ikke medlemmer henvises til billetsalg via Musikkens Hus.

Musikkens Hus
Musikkens Plads 1