FOF Aalborg

FOF Aalborg
9200 Aalborg SV
E: info@fof-aalborg.dk

"Derfor svindlede Britta Nielsen"I 40 år havde Britta Nielsen givet penge til de svageste via sit arbejde i Socialstyrelsen. I virkeligheden stak hun millioner i sine egne lommer.Da sagen kom frem, viste det sig, at hun havde stjålet 117 millioner fra velfærdsstaten for at skabe sit eget paradis i verdens mest ulige land og give sine børn overklasseprivilegier.Det fortæller TV 2-journalist Emil Ellesøe Ditzel om på dette foredrag, hvor publikum kommer helt tæt på sagen. Han har fulgt Britta Nielsens spor tæt siden flugten i Sydafrika, han er aktuel med bogen ”Britta”, og han spiller en væsentlig rolle i TV 2’s kommende dokumentarserie om Brittas svindel.I foredraget fortæller han på baggrund af sin research om Britta Nielsens liv og hendes motiver for at svindle. Han forklarer, hvordan at manglende kontrol, politiske ambitioner og embedsmændenes ændrede rolle alle sammen har spillet en uheldig rolle i sagen. Og så giver han sit bud på, om nogle af millionerne stadig ligger gemt derude.Om Emil Ellesøe Ditzel:
Som TV 2-journalist har Emil Ellesøe Ditzel arbejdet med mange forskellige typer sager, men særligt kendt er han for sit store, grundige arbejde med at afdække den store svindelsag i Socialstyrelsen. Han har fået et indgående kendskab til sagens hovedperson, den nu dømte Britta Nielsen, som han også har skrevet en bog om.Bogen ’Britta – forræderiet mod velfærdsstaten’ er udgivet på forlaget People’s (2021)Til daglig er Emil Ellesøe Ditzel journalist på TV 2 Nyhederne. Uddannet fra journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Han har desuden tidligere arbejdet som journalist for blandt andet Berlingske, avisen Kommunen og fagbladet Journalisten.

Tinghuset
Tinghusgade 3