Den Lille Forfatterskole

23-05-2018
Den Lille Forfatterskole
Her er der rum til at udfolde sig skriftligt i et trygt miljø. Det meste af tiden bruger vi på at arbejde med egne projekter, f.eks. noveller, digte eller din egen historie, men vi læser også op for hinanden og diskuterer det læste. Du er velkommen til at tage din bærbare med, men må også gerne skrive i hånden.

23-05-2018 kl. 09:00
Bernd Müller
lokale 6
2018051

Digital kunst

24-05-2018
Digital kunst
Vi vil arbejde med programmet Photoshop, hvor du vil få gennemgået nogle basale værktøjer til billedemanipulering. Du vil få redskaber til at opdage de fantastiske muligheder, som Photoshop programmet giver for kunstnerisk udtryksformer. Jeg garanterer, at det er både spændende, fantastisk og sjovt. Det forudsætter kun, at du er vant til at bruge en computer.

24-05-2018 kl. 18:00
Oscar Vela
2018042

E: anita@sindskole.dk

Det var et liv i sus og dus

03-06-2018
14:00 Søndag
Aalborg SØ
Vi skal på besøg i en kolonihaveforening. Sammen med Haveforeningen Fritiden og Kirsten og Frede Kanstrup har vi tilrettelagt en besøgsdag i Haveforeningen Friheden. Vi forsøger at få en række haver med på at afholde ”åben have” for os og andre. Vi er inviteret på kaffe og kage hos Kirsten og Frede. Kaffen serverer vi fra kl. 15.00 -16.00. Klokken 18.00 kan du få grillmad, salat og et glas rødvin for den nette pris af 50 kr.
Du behøver kun at tilmelde dig, hvis du ønsker at spise med kl. 18.

Haveselskabet Fritiden
Mylius Erichsensvej
9210 Aalborg SØ

Søndag
03-06-2018 kl. 14:00
Have nr. 60

FOKUS Folkeoplysning
E: info@fokus-folkeoplysning.dk

Danmarks smukkeste fjord

09-06-2018
Aalborg
Vi skal på bustur med forfatteren Hans Bugge Mortensen fra Skørping som guide. For år tilbage skrev han en dejlig bog om Mariager Fjord. Fjorden som han udnævnte til at være ”Danmarks smukkeste fjord”. Vi tager ham på ordet: Opsøger steder og udsigter og møder natur, kultur og folkets historie. Vi gør naturligvis stop i Mariager, Hobro og Hadsund.
Vi er hjemme igen ca. kl. 18.00

Inkl. let forplejning gennem dagen. Opsamling ved Haraldslund kl. 8.00 og ved Aalborg Banegård kl. 8.15

Haraldslund
Kastetvej 83

09-06-2018 kl. 08:00
Opsamling på P-plads bag

FOKUS Folkeoplysning
E: info@fokus-folkeoplysning.dk

Din stemme

25-06-2018
DIN STEMME
VIGTIGT! TILMELDINGEN ER FØRST GÆLDENDE NÅR DU HAR HØRT FRA SKOLEN. Kurset er under loven om Specialundervisning og du skal derfor udfyllde et visitations skema mens du går på holdet. Skemaet findes her på siden.

"Jeg synger ikke fordi jeg er glad, - jeg er glad fordi jeg synger." William James

Som en anden opdagelsesrejsende vil du på dette kursus få rig mulighed for at undersøge hvordan krop, stemme, følelser og sind hænger uløseligt sammen. Vi lever i en meget venstre hemisfæres domineret verden, hvor det kognitive er sat i førersædet, - vi skal tænke ikke føle -hvilket kan skabe en undertrykkelse af følelseslivet. På dette kursus vil vi arbejde med stemmens potentiale til at komme i kontakt med og udtrykke følelser, både de rare og de mindre rare. Med udgangspunkt i sang, fri stemme improvisation, toning/lydhealing, Fysiske øvelser, trommerejse/musikrejse og chakra sang vil vi undersøge hvad der er "under overfladen". Mange af øvelserne kan medføre en lettere meditativ tilstand, hvor krop og sind stilnes og noget nyt toner frem. De følelser og tanker der dukker frem igennem disse øvelser vil være materiale for samtale/diskussion. Med andre ord er det dig som deltager som leverer indholdet. Der er ingen musikalske forudsætninger for at deltage på kursuset.

25-06-2018 kl. 12:00
Jens Lykke Heinsøe
Lokale 2
18931S

Doodle

02-07-2018
Optager løbende
Doodle er en af de mest intuitive tegne teknikker som stort set alle har kendskab til. Har du nogensinde prøvet at tegne frit på et stykke papir, under en kedelig undervisning i skolen eller møde? Så har du prøvet doodle. På dette kursus udforsker vi hvordan den intuitive og tilfældige doodle, kan bruges til at fremhæve nogle egenskaber og unikke ting, som ens egen personlighed eller feks. berømtheder indeholder. Man kommer til at arbejde med den traditionelle tegne teknik med kuglepen og papir og derefter overfører man designet til Photoshop. Dette kursus har ingen forudsætninger, du skal blot kunne navigere i en computer.

02-07-2018 kl. 12:00
Magda Hertzberg

Doodle

23-07-2018

23-07-2018 kl. 12:00
Magda Hertzberg

Din stemme

06-08-2018
DIN STEMME

06-08-2018 kl. 10:00
Jens Lykke Heinsøe
Lokale 2
18932S

Det' for børn

22-10-2018
Aalborg
Vi kravler ned i Rakkerens Hule, som ligger 2,5 m. under gaden. Her blev kriminelle fængslet i gamle dage. Det var slemt og uhumsk, og mange blev syge og døde af det.

I Budolfi Kirke hører vi, hvorfor prædikestolen tidligere stod helt bagerst i kirken.

Gennem byens gamle gader går vi til Aalborghus Slot, hvor lensmanden boede. Her ser vi fangekælderen, hvor bl.a. den fornemme Maren Turis sad omkring år 1500.

Husk: Fornuftigt tøj anbefales, da man kan blive snavset af besøget i fangekælderen.

Børn kun ifølge med voksen. Prisen er pr. person.

Rakkerens Hule
Overfor Nordj. Historiske Museum,Algade