Ny Dans

02-09-2019
- Dans med lethed og Alexanderteknik
Gennem en blød opvarmning fra hvilestilling og kort sekvens med rullende rotationer på gulvet smidiggør vi kroppen og gør den klar til at danse.
Det er organisk bevægelse med vægt på naturlig tyngde, opdrift, koordination, retninger, sansning, timing, dynamik og fantasi.
Kroppen centreres, bevægelserne vokser i omfang og udfordring med stående øvelser, trin med flow over gulvet som munder ud i et stimulerende, udtryksfuldt dansesprog og koreografi.
Alt til inspirerende musik.

Sct. Knuds Gymnasium
Læssøegade 154

02-09-2019 kl. 17:00
Annamaija Siff Rolff-Petersen
Drengegymnastiksalen

Når fortællinger giver mening

03-09-2019
Odense C
Foredrag til forældre
Forældrene spiller en central rolle i barnets sprogudvikling allerede fra livets første dag.
I dette foredrag kommer vi ind på det narrative univers og vigtigheden af hverdagsfortællingen, historier og eventyr, og deres potentiale for barnets sprog- og identitet udvikling (0-6-årige). Den verbale form for sprog er ikke den eneste form for sprog, vi mennesker besidder. Den narrative tilgang er med til at berige forældrenes praksisviden om anvendelsen af flere sprog-udtryk og hermed finde en række redskaber til at belyse nye kommunikationsfærdigheder og nye relationelle værktøjer til brug i hverdagen, f. eks., hvordan støttes barnet til at overvinde personlige og sociale udfordringer. Kurset er til forældre der venter barn, nybagte forældre eller alle andre, der har lyst til at udvide deres teoretiske og praktiske horisont om den narrativ vinkel, dets ressourcer, potentiale og værdier.

AOF
Rugårdsvej 15 B

03-09-2019 kl. 19:00
Anna Maria Meloni Rønn
1.8, 1. sal

Nakke og skulder træning

05-09-2019
Odense M
For dig, der har spændinger i nakke/skuldre/arme. Vi vil arbejde med øvelser, der smidiggør, styrker og afspænder skuldrenes og nakkens muskler. Hele kroppen bliver gennemarbejdet, og du lærer at bruge din krop rigtigt og bevidst med hensyn til de forskellige arbejdsstillinger.
Der afsluttes med udstrækning og afspænding.
Underviseren er Mensendiecklærer

05-09-2019 kl. 10:15
Susan Folcker
A8, stuen yoga

Nakke og skulder træning

05-09-2019
Odense M
Der afsluttes med udstrækning og afspænding.
Underviseren er Mensendiecklærer

05-09-2019 kl. 11:40
Susan Folcker
A8, stuen yoga

Navigation/Duelighedsprøve, fritidssejlere

01-10-2019
Odense M
Kurset omfatter det pensum som kræves til den teoretiske delprøve til beviset "Duelighedsprøven for fritidssejlere".

Der undervises i grundlæggende brug af søkort og øvrige anvendte metoder til sejladsbestik.

Derudover undervises i et elektronisk navigationssystem, der opfylder Søfartsstyrelsens/Geodatastyrelsens krav til anvendelse via pc, tablets eller smartphones.

Også andre instrumenter som log, ekkolod, radar og AIS (Automatisk Identifikations System) vil være en del af emnerne.

Herudover undervises i søvejsregler, vagthold, søsikkerhed samt forhold vedrørende havmiljø m.m., som er obligatoriske fag til prøven.

Til gennemførelse af kurset, skal der anskaffes visse obligatoriske undervisningsmaterialer. Disse gennemgås og kan bestilles den første aften.

Denne delprøve er sammen med den praktiske delprøve en forudsætning for at opnå beviset "Dueligprøven for fritidssejlere".

Ved kursusstart orienteres derfor også om det særskilte praktikforløb, og hvilke muligheder der kan etableres med henblik på erhvervelse af den praktiske delprøve.

Der må påregnes udgifter til anskaffelse af de nødvendige bøger og materialer, samt den teoretiske delprøve.

01-10-2019 kl. 19:00
Steen Wisborg