Foredrag: Livet er også til dig, Martin! - en bog om mobning

03-04-2019
Mobberi - set i børnehøjde
Hvordan oplever et barn at blive udsat for mobning?
Hvilke tanker gør et barn sig, når det er sat udenfor fællesskabet?
Hvordan påvirker det et barn at være udstødt, alene, svigtet?
Med afsæt isin nye roman “Livet er også til dig, Martin”, forsøgerLars Ringholmat give et bud på, hvordan børn oplever mobningen.
Det er historien om 11-årige Martin, der i 5. klasse skifter til en ny skole.
En skole hvor han ikke føler sig tilpas, og hvor han oplever, at han ikke er en del af fællesskabet.
Beretningen er udelukkende set og fortalt fra Martins perspektiv. Hvordan hans liv slår en dramatisk kolbøtte, og hvordan det kommer til at påvirke resten af hans skoletid.
Og måske resten af hans liv?
Beretningen foregår i 1970’erne og giver samtidig et indblik i et Danmark for snart så længe siden. Et årti, der på en og samme tid ligger uendeligt fjernt fra nutiden og alligevel, med væsentlige lighedspunkter.
Dengang som nu var mobning etdramatisk problem for mange danske skolebørn. Hvert femte barn i dagens Danmark bliver udsat for mobning. Til trods for, hvad der er blevet brugt af ressourcer siden 1970’erne, på at komme det til livs.

Kulturhuset Elværket
Ved Kirken 6

03-04-2019 kl. 19:00
Lars Ringholm
Mødelokalet
191003

LOF Frederikssund
E: frederikssund@lof.dk

Foredrag: Alene i vildmarken med Mette Mortensen

03-04-2019
”Alene i Vildmarken”
– Hvis jeg tænker det, skal jeg gøre det!

Mette Mortensen fortæller om sine helt personlige oplevelser under opholdet i den norske vildmark, og om hvorfor hun valgte at deltage i TV-programmet ”Alene i Vildmarken III”.
Hør om Mettes kampe, udfordringer, prioriteringer og om det store savn til familien og børnene. Om følelsen af ensomhed, isolation, taknemmelighed og ikke mindst om hendes store udfordring med at skaffe mad. Du vil få svarene på, hvordan og hvorfor Mette brugte alle sine kræfter på at etablere et stabilt, tørt og trygt hjem ved Salsvatnet, hvorfor det var så vigtigt for hende at være et skridt foran, og hvordan hun håndterede områdets vådeste september i 10 år.
”Om jeg er blevet et bedre menneske? Tja… måske på nogle punkter. Under hele opholdet i vildmarken var det essentielt og vigtigt for mig, at opretholde et mentalt overskud – også når jeg var udfordret. Derfor brugte jeg dagligt tid og ressourcer på lidt selvforkælelse med god anretning af maden, fodbad, vandreture og mindre håndværksprojekter. På den måde kunne jeg holde de negative tanker, ensomheden og kedsomheden for døren og finde glæde ved hver dag i vildmarken. Det har været en kæmpe oplevelse, og jeg har fået så meget godt, og mere til, med mig hjem”
Foredraget er for alle, som er nysgerrig på naturen og på de fysiske og psykiske reaktionsmønstre, der kommer til overfladen, når vi er sultne, kolde, alene og udfordret. Det er en utrolig givende, ærlig og spændende fortælling med mange små fif og tricks til, hvordan du kan klare dig alene i den norske vildmark.
Begrænset antal billetter.

Ådalens Skole
Kornvænget 4

03-04-2019 kl. 19:00
Mette Mortensen
Kantinen
191080

LOF Frederikssund
E: frederikssund@lof.dk

Find genvejen v/Julia Lahme

06-11-2019
Optager løbende
Et sjovt underholdende og vedkommende oplæg om danskerne, vores forbrugsvaner og måder at være i verden på. Hvad er forskellen for eksempel på forbrug i Nordjylland og Sydsjælland?, og hvilke typer familier har en trampolin i baghaven? Hvem vasker bil i hånden og hvorfor? Hvorfor sælger buræg stadig i stor stil i nogle dele af Danmark, mens carport og kähler-vaser hører sammen? Hvor går nogle budskaber glat igennem hos nogle af os, mens andre budskaber aldrig bliver hørt?
Du får præsenteret fem arketyper, som alle kaster lys over hvordan vi lige nu og her, og i fremtiden kommer til at forbruge netop fordi vi er dem vi er, og forstå hvordan livssyn, valg og fravalg hænger sammen.
Aftenen byder på et indledende oplæg med efterfølgende debat. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og deltage aktivt i debatten.

Kulturhuset Elværket
Ved Kirken 6