Bassintræning er en skånsom træningsform ideel for personer med gigt eller andre problemer i ryg, hofter, led og muskler. Det varme vand virker smertelindrende, og derfor er bassintræning særlig relevant for dig, hvis du er smerte- og funktionspåvirket. Vandets bærende evne giver dig større bevægelighed og du kan lave øvelser, som du ellers ikke kan på land. Samtidig øger vandmodstanden din muskelstyrke, balance, koordinationsevne og kropsbevidsthed.
Undervisningen varetages hovedsagelig fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter.
For at kunne deltage i undervisningen skal man være ”handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne”. Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type.

19-08-2021 kl. 14:10
Victoria Nerozia

19-08-2021 kl. 14:50
Victoria Nerozia

20-08-2021 kl. 13:15
Helle Hein

20-08-2021 kl. 14:00

20-08-2021 kl. 14:45

E: kontor@gigtskolen.dk

OBS OBS På dette hold er der afspænding på land i 45 minutter og efterfølgende træning i varmtvandsbassin i 45 minutter.
Bassintræning er en effektiv og skånsom træningsform. Vandets bærende evne giver dig større bevægelighed og du kan lave øvelser, som du ellers ikke kan på land. Samtidig øger vandmodstanden din muskelstyrke, balance, koordinationsevne og kropsbevidsthed.
Træningen består af rolige og kontrollerede bevægelser, og øvelserne tilpasses den enkeltes formåen, så skader og overbelastning undgås. Det er en ideel træningsform for personer med problemer i fx ryg, hofter, led eller muskler.
Det varme vand virker smertelindrende og derfor er bassintræning særlig relevant for dig, hvis du er smerte- og funktionspåvirket i en sådan grad, at almen træning ikke er mulig.
Undervisningen varetages hovedsagelig af fysioterapeuter, afspændingspædagoger eller mensendieck-lærere.

24-08-2021 kl. 12:45

24-08-2021 kl. 13:30

24-08-2021 kl. 14:10

24-08-2021 kl. 14:50

24-08-2021 kl. 15:30

24-08-2021 kl. 16:10

27-08-2021 kl. 15:30

E: kontor@gigtskolen.dk

Vævning er et spændende og fascinerende gammelt håndværk. På kurset væves bl.a. på rammevæve og mindre skaftevæve. Man kan eksempelvis væve tørklæder, viskestykker, pudestof, og større ting som plaider og stof til beklædning eller tasker. Væveundervisningen tager udgangspunkt i den enkelte deltager, så man efter eget ønske kan få lært forskellige teknikker og opsætning af væven. Der pålægges monterings- og materialeudgifter direkte til underviseren.

Institut for Blinde og Svagsynede
Rymarksvej 1