Keramik På keramikholdet gennemgår vi de mest almindelige teknikker, herunder kvætseform, støbeform, pølseteknik, pladeteknik, drejning og glasering. Vi arbejder med forskellige dekorationsteknikker og ser på stentøjslerets muligheder. Det er også muligt at arbejde med porcelæn hvis der er interesse for det. Vi vil desuden afprøve nogle mere anderledes og frie teknikker, og se nærmere på hvad der sker i løbet af en kreativ skabelsesproces. (Krydret med keramik anekdoter) Kurset er umiddelbart baseret på begitnings dekoration, (lerfarve, som er indfarvet ler) som lægges på med pensel eller sprøjteflaske med tynd studs til streger og prikker, og klar glasur ovenpå begitningen. Kursister kan også vælge at arbejde med farvet glasur. På holdet er der både mulighed for at få udleveret bunde opgaver, og for at arbejde mere selvstændigt med selvvalgte projekter. Uanset hvordan du vælger at arbejde, vil der altid være mulighed for at få hjælp og kreativ sparring undervejs. Om du er begynder eller erfaren, er ligegyldigt. Alle kan være med. Det er kun fantasien der sætter grænser. Som opstart har jeg en superlet og hurtig opgave, som munder ud i at blive en sød og sjov uro. I kursuspriser inkluderet 200 kr. til materiale, til opstarten. Materialeudgiftenvil derefter være afhængig af den enkelte kursists produktion. Thom Gagner uddannet stentøjskeramiker på Århus Kunstakademi, og har arbejdet på den Kgl porcelænfabrik og Höganäs saltglaseret.Thomhar udstillet flere steder, Århus Kunsthal, Vallekilde julemarked m.m.

Tjørnegårdskolen
Hyrdehøj 3

15-05-2021 kl. 10:00
Thom Gagner
Billedkunst
33,5

E: rosa@rosa-roskilde.dk

KUNSTHØJSKOLE - Med besøg af Peter Martensen Farvernes forunderlige verden Dette intensive kursus henvender sig til alle med en appetit på det at male, hvad enten man er begynder eller har malet i flere år. Kurset er bygget op omkring en række opgaver, der indledningsvist tager udgangspunkt i at give nogle nye maleriske redskaber for sidst i kurset at fokusere på individuelle ønsker og behov. Farver, syn og repræsentation Malerens vigtigste virkemiddel er selvfølgelig farverne. Farver er fascinerende. De kan både inspirere maleren til at gå i gang, og de er hans virkemiddel til at fortælle om verden. Derfor er sensibilitet overfor farver af største vigtighed. Kursets første opgaver tager netop sigte på at udvide denne sensibilitet således, at kursisterne bliver bedre til at se og bruge farver. Vi skal se farver, blande farver og lære hvorledes, de kan bruges til at skabe dybde på en ellers todimensionel flade. Fantasi og egne projekter Det at male foregår i spændingsfeltet mellem, det man har lyst til, og hvad man evner at male. I den sidste del af kurset er hovedvægten lagt på at udvikle egne idéer. Hvad er dine motiver, og hvordan får du dem frem? Inspiration og gennemgange På kurset vil der være oplæg og foredrag om kunst. Noget at det mest givende inden for det at male er at følge andres proces, derfor er gennemgange, hvor vi giver hinanden feedback en væsentlig del af undervisningen. Besøg af en kunstner Peter Martensen besøger Kunsthøjskolen, og holder et oplæg om hans kunstneriske proces om onsdagen. Afslutning Fredag holder vi en lille afslutningsudstilling mellem kl. 13.00 og 15.30. Her er du meget velkommen til at invitere venner og familie. Bjørn Kirk er kunstner og har arbejdet i højskoleregi i mere end 25 år, gennem alle år som udøvende kunstner. Bjørns undervisning er derfor gennemsyret af højskolens dna. Hvis du er nysgerrig, kan du se Bjørns udstilling på KunstSmedjen på Musicon fra den 15. februar til den 5. marts. Du kan også se mere på : www.bjkirk.dk Du er velkommen til at kontakt Bjørn Kirk på admin@bjkirk.dk, eller ringe til 23 62 08 19.

Snoldelev Sognegård
Snoldelev Bygade 21
4621 Gadstrup

31-05-2021 kl. 09:30
Bjørn Kirk
Salen

E: rosa@rosa-roskilde.dk

Klaver - begyndere Til dig, som altid gerne ville lære, men ikke har gjort det endnu.Repertoiret tilrettelægges i samråd med dig, og der tages udgangspunkt i, hvad du gerne vil lære; becifringer, klassisk, nodelære, rytmisk, - måske det hele! Der vil være fokus på dit musikalske udtryk og musikglæden ved at lære at spille. Tanna Kjær er uddannet musiklærer, og har mange års undervisningserfaring med både børn og voksne.

Musikkens Hus
Kildegården 6

31-08-2021 kl. 14:00
Tanna Kjær Blak

E: rosa@rosa-roskilde.dk

Kor Koret er for dig, som kan lide at synge. Alle er hjertelig velkommen, også hvis du måske er Parkinson-patient og/eller Scleroseramt. Udover at synge vil øvelser med fokus på afspænding, stemmeøvelser, træning og styrkelse af stemmekontrol og register også være en del af koraftenen. Repertoiret vil primært være sange fra den danske sangskat, med enkle engelske numre. Koret er naturligvis åbent for alle, som har interesse. Tanna KjærBlak er uddannet musiklærer, og har ledt kor siden begyndelsen af 90'erne. Med en baggrund i sundhed og helse, har hun forståelse for kroppens behov i sygdoms forløb som blandt andet Parkinson og Sklerose.

Lynghøjskolen
Lynghøjen 107