10-08-2019
Optager løbende
Naturkogeskolen - Sankning for begyndere Vi skal sanke fra naturens spisekammer og smage på delikatesser langs fjorden. Vi skal en tur ud i det dejlige fjordlandskab og sanke spiselige planter. Undervejs på vores vandring vil der blive fortalt sjove historier om planterne og deres evner, samt hvor de kan bruges i hverdagskøkkenet. Vi skal smage og dufte til planterne. Turen afrundes tilbage i havnen, hvor vi kreer en lækker lille aperitif af de fundne urter, ryger fisk og bager brød. Turen er for alle der gerne vil pifte deres hverdagsmad op. Børn er velkommen sammen med en voksne. Påklædning efter vejret,medbring: egen saks, kurv/net,syltetøjsglas, havehandsker. Prisen er inkl. krydderier, ost, og lidt ekstra til at pifte maden med. Pia Amaia Rangan er uddannet folkeskolelærer, speciallærer og pædagogisk konsulent. Til dagligt arbejder Pia somnaturformidler i Roskilde Oplevelseshavn. Siden 2013 harPia arbejdet for fjord, natur og miljø for skoleklasser, institutioner og borgere. Pia arbejder medforløb og arrangementer med temaer som:- fødekæden i og omkring fjorden, havørredens livscyklus og vandløbspleje, Livet under overfladen, spiselige planter i naturen omkring fjorden, udstillinger i ”Tangloppen” plastfri Roskilde Fjord.

10-08-2019 kl. 11:00
19360

25-08-2019
11:00 Søndag
Optager løbende
Naturkogeskolen - Sankning for begyndere Vi skal sanke fra naturens spisekammer og smage på delikatesser langs fjorden. Vi skal en tur ud i det dejlige fjordlandskab og sanke spiselige planter. Undervejs på vores vandring vil der blive fortalt sjove historier om planterne og deres evner, samt hvor de kan bruges i hverdagskøkkenet. Vi skal smage og dufte til planterne. Turen afrundes tilbage i havnen, hvor vi kreer en lækker lille aperitif af de fundne urter, ryger fisk og bager brød. Turen er for alle der gerne vil pifte deres hverdagsmad op. Børn er velkommen sammen med en voksne. Påklædning efter vejret,medbring: egen saks, kurv/net, syltetøjsglas, havehandsker. Prisen er inkl. krydderier, ost, og lidt ekstra til at pifte maden med. Lisa Mai Werneburg eruddannet historielærer og kulturformidler. Lisa arbejder til daglig med natur, fjord og miljø, som projektleder og naturformilder i Roskilde Oplevelseshavn.Lisa interesserer sig ikke kun for menneskets påvirkning på naturen, men også naturens påvirkning på mennesket. Lisa er særligt interesseret i at få mennesker ud i naturen og bruge de mange bæredygtige ressourcer der findes lige uden for deres hoveddør. Mennesket har historisk set spist vilde planter, som mange mennesker i dag anser for ukrudt. De er blevet brugt til alt fra heling af sår, til at jage onde ånder bort og har udgjort en vigtig del af kosten. I dag er der kommet en større bevidsthed omkring naturens muligheder for det moderne menneske. Vi bruger hænderne til at plukke, vi mærker planten, vi dufter, smager og hører hvislen i tagrørene langs fjorden. Alt sammen utrolig sundt for krop og psyke og så smager det jo skønt.

Søndag
25-08-2019 kl. 11:00
19361

01-09-2019
13:00 Søndag
Optager løbende
Naturkogeskolen - Sankning for begyndere Vi skal sanke fra naturens spisekammer og smage på delikatesser langs fjorden. Vi skal en tur ud i det dejlige fjordlandskab og sanke spiselige planter. Undervejs på vores vandring vil der blive fortalt sjove historier om planterne og deres evner, samt hvor de kan bruges i hverdagskøkkenet. Vi skal smage og dufte til planterne. Turen afrundes tilbage i havnen, hvor vi kreer en lækker lille aperitif af de fundne urter, ryger fisk og bager brød. Turen er for alle der gerne vil pifte deres hverdagsmad op. Børn er velkommen sammen med en voksne. Påklædning efter vejret,medbring: egen saks, kurv/net, syltetøjsglas, havehandsker. Prisen er inkl. krydderier, ost, og lidt ekstra til at pifte maden med. Pia Amaia Rangan er uddannet folkeskolelærer, speciallærer og pædagogisk konsulent. Til dagligt arbejder Pia somnaturformidler i Roskilde Oplevelseshavn. Siden 2013 harPia arbejdet for fjord, natur og miljø for skoleklasser, institutioner og borgere. Pia arbejder medforløb og arrangementer med temaer som:- fødekæden i og omkring fjorden, havørredens livscyklus og vandløbspleje, Livet under overfladen, spiselige planter i naturen omkring fjorden, udstillinger i ”Tangloppen” plastfri Roskilde Fjord.

Søndag
01-09-2019 kl. 13:00
19362

21-09-2019

21-09-2019 kl. 13:00
19363

Ny på Mac

01-10-2019
Roskilde
Du får en introduktion til funktionaliteten af din Mac og computerens styresystem OS X, og bliver præsenteret for mulighederne i iCloud-tjenesten og hvordan din Mac kan arbejde sammen med dine øvrige Apple-produkter, f.eks. iPhone.

Vejledning i den optimale håndtering og vedligeholdelse af dit Apple-ID og en en introduktion til de forskellige præinstallerede applikationer på computeren, f.eks. Mail, Safari, iTunes, Appstore og Apples kontorpakke: Pages, Numbers og Keynote. Du vil også få relevante henvisninger til det enorme bibliotek af hjælpe-artikler, der findes på Apples support-hjemmeside - også på dansk.

Medbring egen MacBook.

Gråbrødre Skole
Grønnegade 17

01-10-2019 kl. 19:00