Vinkundskab

12-12-2019
Optager løbende
Roskildes Aftenskoles lærer i vinkundskab er kender af god vin oghar over30 års erfaring på et meget bredt felt. På kurset gennemgås forskellige vine fra klassiske og nye områder ogvi sammenligner.
Vi tester druetyper fra den gamle og nye verden, vi ser på de mange myter der huserer om vinfremstillingsmetoder og behandling af vin og vin i al almindelighed.

Det er nødvendigt, at man har en hel del forhåndskendskab til vin for at kunne følge dette kursus.
Pris for materialer aftales på holdet, men vi prøver at holde et gennemsnit på ca. 120 kr. pr. gang.
Medbring 6 smageglas hver gang

Kildegården 5

12-12-2019 kl. 19:10
Kim Andersen
R3005

Roskilde Aftenskole
E: roskildeaftenskole@gmail.com

Wabi Sabi med kamera

18-04-2020
Roskilde
I 'Wabi sabi med kamera' introducerer de prisbelønnede fotografer Hanne Levy Jellesen og Jesper Haller dig til japansk filosofi og æstetik og til at udfolde den i anderledes fotos.

Det handler om enkelhed, ro, samklang med naturen, om skønheden i tilfældets gaver - samt det uperfekte og forgængelige. Du får lejlighed til at sænke tempoet i fotograferingen og mærke, hvad det medfører. Måske får du et nyt syn på ting, du i dag blot ser som grimme eller ligegyldige - og du lærer at skildre det største ved at vise det mindste.

Vi giver dig enkle fototekniske og kompositoriske anvisninger, men kurset er ikke teknisk som så-dan. Du kan bruge mobilen, men det kan anbefales at anvende et kamera, der kan indstilles manuelt.

Hanne Levy Jellesen er fotograf, systemisk/narrativ konsulent og stresscoach. Jesper Haller er fo-tograf, journalist og dramatiker. Sammen vandt de i 2019 guld i verdens største konkurrence for fotokunst, Trierenberg, og bronze ved DM i fotografi.

Kildegården, Oplysningens Hus
Kildegården 5B

18-04-2020 kl. 10:00
Hanne Levy Jellesen
Lokale 205, 1. sal
202005

Vilde spiselige planter - forår

25-04-2020
Roskilde
Bi Pein vil anvise de efter årstidens vilde, spiselige planter, vi møder på vores fælles gåtur i det skønne område omkring Veddelev Strandpark.
I får rådgivning, så I nemt kan genkende hver plante fremover og I får enkle tips og opskrifter, så I kan nyde de vilde planter i jeres daglige madlavning. Det er på et plan, hvor alle kan være med. Helt lavpraktiske hverdagstips kombineret med stor sanselighed og fornemmelse for planternes hemmelige liv.
Undervejs på gåturen serverer Bi en let anretning af lækre, hjemmelavede, vegetariske smagsprøver på vild mad.

Materialeomkostninger: max 30 kr./person. afregnes direkte med underviseren.
Sig til direkte til Bi, hvis du ønsker vegansk og/eller glutenfri mad eller har allergier.

Kurset kan tages som enkeltstående oplevelse, men man kan med fordel tilmelde sig både forår, sommer og sensommer kurset og derved opleve de årstidsbestemte planter samt nogle planters udvikling fx fra spæd til blomst til frø.

Børn under 12 år er gratis i følge med 1 voksen.
Hav tøj på efter vejr og vind og praktisk fodtøj.

Evt. spørgsmål til kursets indhold eller sygemelding op til kurset, så ring til Bi på 20 61 61 03

Vigen Strandpark
Baunehøjvej , Veddelev

25-04-2020 kl. 12:00
Bi Pein
Ved Bommen
201017

Vilde spiselige planter - sommer

13-06-2020
Roskilde

Materialeomkostninger: max 30 kr./person. afregnes direkte med underviseren.

Børn under 12 år er gratis i følge med 1 voksen.
Hav tøj på efter vejr og vind og praktisk fodtøj.

Vigen Strandpark
Baunehøjvej , Veddelev