Vi er max 8 elever på dette hold. Du får undervisning i et af Roskildes roligste yoga-centre.
Det er aldrig for sent at starte til yoga, eller for sent at sætte sig et nyt mål. På holdet her kan du deltage, hvis du har brug for rolige omgivelser for at kunne fordybe dig i åndedrættet og kroppen. Vi arbejder både mentalt og fysisk med at skabe styrke, smidighed og balance. Gennem øvelser, dybe stræk og bevidst brug af åndedrættet bliver du stærkere, mere fleksibel og roligere i kroppen såvel som sindet.

Vi laver både liggende, siddende, balance og stående øvelser hvor du udvikler styrke, smidighed og koncentration. Om du har brug for ro, knas med knæ, ryg eller skuldre, så bliver der taget hensyn til dig. Alle klasser slutter med en afspænding. Tag lunt og behageligt tøj på.
FORUDSÆTNINGER:
Deltagere på små hold med hensynstagende undervisning skal skriftligt erklære, at de er berettiget til undervisning i det konkrete fag på særlige vilkår, hvor der tages individuelle hensyn. Underskriften er på tro og love, da det er deltagerens egen vurdering, der ligger til grund for, hvilket behov den enkelte har.

Ro's Kilde Helsecenter
Vindingevej 34 E

21-04-2021 kl. 10:45
Malene Deleuran
Prana-salen
20B8051

Roskilde Aftenskole
E: roskildeaftenskole@gmail.com

Harmonika Harmonikaen - andet end Nyhavn og sømandsmusik Harmonikaen er et blæseinstrument ud af en stor familie med fætre og kusiner fra rundt om i verden – Bandoneon (Argentina), Bajan (Rusland), Musettes (Frankrig), mundharmonika, consertinoet, harmoniummet (salmecyklen).Instrumentets muligheder spænder meget vidt – lige fra folkemusik, sømandssange, over klassisk musik, til jazz og pop. På grund af bassystemets særlige opbygning, kan man lave alverdens rytme- og tonale kombinationer som gør det muligt at spillemange forskellige genrer - sågar symfoniske værker.Der er mange holdninger til harmonikaen som instrument. Det kan være instrumentet man elsker at hade – eller også knuselsker man det. Efter Hans Christian Dahls mening er det meget afgørende hvem der fører instrumentet og hvordan det bliver gjort. For det kan da i sandhed være en pine – men også drivende smukt.Det er anvendeligt i mange sammenhænge netop på grund af fleksibiliteten. Den kan bruges med lejrbålet som ledsagelse til fællessang eller salmesang, som koncertinstrument, som stemnigsskabende hyggeinstrument...Vi arbejder med intrumentet og lære om dets mange muligheder. Vi spiller skønne viser og sange som hænger ubønhørligt sammen med harmonikaen.Vi arbejder også med instrumentet og har særlig fokus på bælgen, bassen og venstrehåndens arbejde. Musikken vi spiller har et folkelig afsæt.Undervisning foregår i tidsrummetfra kl. 14 til kl.15, efter aftale med Hans Christian. Hans Christian Dahl er musiker, og harmonikaen har været hans fast ven i igennem mere end 40 år. Hans Christian mestrer klassisk accordeon, rytmisk og folkemusikken. Hans Christian kan trylle med instrumentet og brænder for at vise harmonikaens alsidighed, og dele glæden ved at spille.

Musikkens Hus
Kildegården 6

19-04-2021 kl. 14:00
Hans Christian Dahl

ROSA
E: rosa@rosa-roskilde.dk

Happy Days! Happy Days fortsætter! Kom og deltag i vores Happy Days kursus for dig med lidt kendskab til sproget. Nye deltagere er hjertelig velkommen! Få genopfrisket alt det, du ikke fik lært i skolen, men på en ny og anderledes måde. Du vil opleve, at det er sjovt at lære engelsk. Vi skal både tale, læse og skrive sproget, vi lærer grammatik, vi læser historier, løser opgaver og meget mere. Vibeke Schou er uddannet 3-sproglig korrespondent i engelsk, tysk og fransk. Desuden uddannet lærer, med speciale i fremmedsprog. Hun bruger moderne metoder i undervisningen, inspireret af et liv som globetrotter. Vibeke har boet i Holland, Grønland og England. Du er velkommen til at kontakte Vibeke på 50 39 01 33 - hvis du er i tvivl om hvilket holdder passer dig bedst.

Oplysningens Hus
Kildegården 5b