Stående model - ler/gips

19-10-2018
18:00 Fredag
Skanderborg
Du kan se beskrivelsen på dette hold på Skulpturskolens hjemmeside www.skulpturskolen.dk. Tilmelding direkte hos underviseren Thomas Andersson på mail: t.andersson@mail.tele.dk eller pr. telefon 5067 4212.

Skulpturskolen
Mesingvej 4

19-10-2018 kl. 18:00
Thomas Andersson
Lokale
18-20503

8660 Skanderborg

Sheng Zhen Gong (Qi Gong)

28-11-2018
Ry
Sheng Zhen betyder ubetinget, uselvisk kærlighed og hellig sandhed. Det er essentiel energi, en oprindelig tilstand og måde at være i livet på, som tager os ind i samhørighed, hvilket har en opløftende effekt på psyken. Træningen kan lede til en dyb tilstand af indre fred og følelse af at være i kærlighed og harmoni med universet. Der kommer en naturlig balance og stabilitet mellem yin og yang og krop og sind, når hjertet er åbent og Qi kan flyde mere frit og i samklang med universel energi.
Sheng Zhen Gong består af smukke, både stående og siddende bevægelsesformer, opmærksomhed på åndedrættet og meditation. Det helt centrale er åbningen af hjertet, du styrker lungerne og det gavner både kredsløbet, energiniveauet og immunforsvaret.
Sheng Zhen Gong virker meget afstressende og beroligende på sindet og nervesystemet. Du træner jordforbindelse, koordination og balance og hele kroppen smidiggøres og styrkes. Knogleskørhed kan forebygges, muskel- og ledsmerter lindres. På sigt kan du opnå større harmoni og balance mellem tanke, følelse og krop.
Der vil indgå øvelser fra andre Qi Gong traditioner, som fx Qi-massage, og hver gang afsluttes med liggende dybdeafspænding.
Kom i løst siddende tøj.
Master Li Junfeng er grundlæggeren og hovedlærer indenfor Sheng Zhen Gong sammen med sin datter, Jing Li. www.shengzhen.org

Ry yoga Kildebjerg Erhvervshus
Rugaardsvej 5
8680 Ry

28-11-2018 kl. 09:15
Birgitta-Maria Lohse
Lokale

Skanderborg Seniorakademi

29-01-2019
Skanderborg
Program forår 2019

Tirsdag den 29. januar 2019 kl. 15:00-17:00
Er kræftens gåde løst?
v. Pia Møller Martensen, forsker og lektor i molekylær cellebiologi ved Aarhus Universitet.
Mange års kræftforskning har bidraget med adskillige svar angående kræftens gåde. Men som det tit er tilfældet i forskning, afstedkommer svar også nye spørgsmål. Med en molekylærbiologisk indgangsvinkel vil jeg beskrive sygdommen kræft, som den opfattes i dag. Jeg vil i foredraget give eksempler på nogle af de historiske milepæle i kræftforskningen, som har bidraget til en forbedret kræftbehandling i dagens Danmark. Jeg vil også fortælle om et forskningsprojekt fra mit laboratorium, hvor mus med brystkræft får meget af det essentielle vitamin B9 i kosten. Har denne kost så indflydelse på væksten af kræftknuderne? Til slut vil jeg med udgangspunkt i forskningsprojektet give eksempler på, hvorledes grundforskning har
været basis for nutidens kræftbehandlinger, og hvorledes morgendagens kræftbehandlinger kunne basere sig på nutidens grundforskning.

Tirsdag den 26. marts 2019 kl. 15:00-17:00
One Belt, One Road
v. Jørgen Delman. PhD Professor, China Studies
Fra oldtiden og frem til det 14. århundrede var silkevejen hovedfærdselsåre mellem Asien og Europa. I dag har Kina igen store udenrigspolitiske ambitioner med et nyt Silkevejsinitiativ. Med strategien 'Belt and Road Initiative' er Kina i gang med at skabe et globalt net af Silkeveje drevet af kinesiske investeringer i kritisk infrastruktur, af handel og med nye finansielle og politiske institutioner til at styre det. Alle er velkomne til at deltage siger den kinesiske ledelse. Er vi vidne til globalisering v. 2.0. – nu med Kina i førertrøjen? Er en ny verdensorden under opbygning?

Tirsdag den 30. april 2019 kl. 15:00-17:00
Natursyn
v. Rasmus Ejrnæs. Seniorforsker Institut for Bioscience - Biodiversitet
De grumme historier om naturens undergang kommer i en lind strøm, og de er kommet så længe jeg kan huske det. Da jeg var barn og ung i 80’erne, var det muldflugt, sur regn og skovdød. Siden kom iltsvind, bundvendinger og døde hummere. I dag er det insektkollaps og plastik i verdenshavene.
Imens vi med forventning går og gruer for jordens snarlige undergang genindvandrer havørn, stor hornugle, gråsæl, blåfinnet tun og ulv. Hvor alvorlig er biodiversitetskrisen, og er biodiversiteten vores livsforsikringspolice eller ligefrem Moder Jords immunsystem? Hvis vi gerne vil leve i et land med en rig natur – hvad er så det vigtigste vi kan gøre for at vende tabet af biodiversitet til fremgang? Foredraget vil blandt andet byde på tankevækkende tidsrejser og nænsom aflivning af nedgroede vrangforestillinger.

Skanderborg Kulturhus
Parkvej 10