8 ugers MBSR-mindfulness forløb

12:30 Fredag
Ry
8 ugers MBSR-mindfulness forløb hos Ry Yoga
Oplever du en stresset hverdag, og mangler du ro og balance i dit liv?
Forløbet er for alle, der gerne vil opleve mere nærvær, indre ro og glæde i en travl hverdag og samtidig få en større robusthed i de situationer, hvor vi alle fra tid til anden oplever stressbelastning, og ønsker at skabe større overblik og klare tanker. Det kan også være til dig, der oplever søvnproblemer, uro, bekymring, angst eller smerter i kroppen.
MBSR er et 8 ugers videnskabeligt veldokumenteret øvelses- og træningsprogram, hvor vi mødes 1 gang om ugen (2,5 timer) og arbejder med mindfulness og meditationer som mentaltræning.
Programmet er udviklet til at se, forstå og håndtere signalerne på stress, bekymring og ubalance i livet. Du vil lærer dig selv bedre at kende og bliver mere bevidst om hvordan du har det, hvad du har brug for, så du får overblik og indre stilhed til at tage de rette beslutninger for dig.
Når vi træner i mindfulness meditation og nærværsøvelser, åbner der sig en verden i os selv, vi ikke normalt mærker, fordi vi ofte har skåret kontakten fra til vores krop og sanser. Der ligger ikke desto mindre uanede ressourcer og selvhelende kræfter i os selv, som vi gennem nærværstræning kan få adgang til. Vi vil træne i en mere bevidst tilgang og kærlig egenomsorg til dig selv og kroppen.
Det er et velstruktureret gruppeforløb som består af 8 ugers træning i mindful yoga, kropsskanning, åndedræts og stilhedsmeditation, gående meditation, psykoedukation og stresshåndtering og daglig nærværstræning, som vi kan overføre til alle livets gøremål.
Man skal være indstillet på at lave dagligt hjemmeøvelser ca. 30-45 min. for at få det fulde udbytte af forløbet. Der vil blive udleveret adgang til lydfiler og skriftligt materiale.
Om underviseren:
Underviser er Tanja Krogh-Brandt, uddannet MBSR-mindfulness underviser fra Århus Universitet, Dansk Center for Mindfulness, i samarbejde med Brown University, USA, og underviser i det originale og evidensbaseret udgave af 8 ugers mindfulness forløb.
Tanja er indehaver af Mindful Vision, hvor hun udbyder mindfulness/MBSR via individuelle samtaler og hold til private og kommuner. Hun har desuden 17 års erfaring som autoriseret ergoterapeut i sundhedssektoren. Hun har igennem mange år trænet, undervist og rådgivet mennesker med vidt forskellige mentale og fysiske udfordringer, som har stået i stressede livssituationer og har haft brug for nye redskaber og indsigter til at genvinde styrken i eget liv.
ved MBSR-lærer/mindfulness underviser Tanja Krogh-Brandt. (MBSR = Mindfulness baseret stress reduktion)
På følgende fredage kl.12.30-15.00: 7/2, 21/2, 28/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3 og 3/4.
(max. 8 deltagere)

Ry yoga
Boeletvej 35

07-02-2020 kl. 12:30
Tanja Krogh-Brandt
Lokale

AOF Skanderborg
8660 Skanderborg

(NYHED) Travetur og foredrag om Himmelbjergets historie - v/Arkitekt Bendt Nielsen

14-05-2020
Ry
Kl. 18.30-ca. 20.30 Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry (vær OBS på korrekt postnr. i GPS).
Travetur og foredrag med dialog om Himmelbjergets histrorie v/Landskabsarkitekt Bendt Nielsen
Himmelbjerget er meget mere end en god udsigt. Himmelbjerget er nemlig også en falsk bakke, stedet hvor demokratiet i Danmark blev født – og så har hundredvis af børn og unge boet meget tæt på.
Tag med Landskabsarkitekt og historiefortæller Bendt Nielsen på en rejse rundt i Himmelbjergets historie.
Vi starter med vandreskoene på, og går i en times tid på en lille travetur rundt på Himmelbjerggården, og ud i landskabet til udsigtspunktet Skriver Kol. Fra Skriver Kol har man nok den allerbedste udsigt til selve Himmelbjerget.
Undervejs fortæller Bendt Nielsen om, hvordan istiden skabte det landskab vi går rundt i, vi kommer rundt om demokrati og folkestyre, som St. St Blicher havde en finger med i spille om - og om Himmelbjerggården, som blev grundlagt i 1896 af Carl Christian Leopold Budde, som et børnehjem. Til i dag, hvor Himmelbjerggården er et nordisk inspirationscenter for bæredygtig udvikling.
Efter traveturen går vi inden døre og får en kop kaffe og en kage – og Bendt Nielsen fortsætter foredraget med historiske billeder og fortællinger. Under hele foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål og have samtale.

NB: Kl. 18.30-ca. 20:30 Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry (vær OBS på korrekt postnr. i GPS).

Himmelbjerggaarden Ry
Himmelbjergvej 11