Litteraturkredsen

08-09-2020
Skanderborg
Vi vælger et emne for sæsonen, hvorefter vi finder fire værker, der relaterer til emnet.
Oplysning om emne og første bog kan fås hos Flemming Schreiber Pedersen, Hårby Bygade 15, Hårby, 86525810 / schreiber.moos@gmail.com
Vi aftaler i sæsonens løb et mål for en lille dagsudflugt til en lokalitet, som forbinder sig til ét af de værker, vi har læst. Udflugtsturen, som foregår i egne biler, betaler deltagerne selv.
Mødested er: Kildegårdens Dagcenter, Kildevej 10, Skanderborg.
Efterårets mødedatoer er: Tirsdagene, 8/9, 13/10, 10/11 og 8/12 - alle dage fra kl. 10.00 til 12.00
Leder: Flemming Schreiber Pedersen, Hårby Bygade 15, Hårby, 8660 Skanderborg.
tlf.: 86 52 58 10 mail: schreiber.moos@gmail.com

Kildegården
Kildevej 10

08-09-2020 kl. 10:00
Flemming Schreiber Pedersen
Dagcentret
20-20600

Litteraturkredsen

08-09-2020
Skanderborg
Mødested er: Kildegårdens Dagcenter, Kildevej 10, Skanderborg.
Leder: Flemming Schreiber Pedersen, Hårby Bygade 15, Hårby, 8660 Skanderborg.
tlf.: 86 52 58 10 mail: schreiber.moos@gmail.com

Kildegården
Kildevej 10

08-09-2020 kl. 10:00
Flemming Schreiber Pedersen
Dagcentret
20-20600

Lær at skrive erindringer

18-09-2020
10:00 Fredag
Skanderborg
Vil du skrive om din mors, fars eller bedsteforældres eller en helt fjerdes liv? Det kan også være, du vil dykke ned i din egen livshistorie.
Dette lille hold med max 8 deltagere henvender sig til alle, der har lyst til at skrive livshistorier, det kan være din egen eller en andens. Den eneste forudsætning for at deltage er, at du har lyst til at skrive historier ud fra erindringer. Vores liv er fyldt med historier, nogle er sjove og dejlige, mens andre er barske og sørgelige. Vi kan alle huske episoder fra hverdagen og fra de store begivenheder, som livet har budt på. Rigtig mange af dem er værd at mindes og skrive om. Når vi skriver vores erindringer, er der mange oplevelser at vælge mellem. På dette kursus får du hjælp til at strukturere din fortælling og redskaber til at skabe et levende sprog. Du bliver præsenteret for en lang række spørgsmål, der er gode at stille dig selv, eller den du vil skrive om. Du kommer til at arbejde med skriveøvelser, der virker inspirerende på skriveprocessen. Vi bruger også fotos, som sætter gang i erindringerne.
Undervisningen kommer til at veksle mellem oplæg og øvelser, som jeg har med, og så skal vi læse nogle af hinandens tekster og komme med feedback på teksterne. Der vil være en hjemmeopgave mellem de to mødegange.
Præsentation af mig:
Jeg hedder Benedicte Thorseth og er uddannet cand.mag. og journalist. I mit virke som journalist har jeg skrevet inden for forskellige genre og undervist i dansk på sprogskoler. I dag underviser jeg i at skrive livshistorier og skriver for mennesker, der ikke selv ønsker at skrive deres erindringer.

Kulturhuset
Parkvej 10