Kl. 16:00-ca.18:30 Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry (vær OBS på korrekt postnr. i GPS).
Travetur og foredrag med dialog om Himmelbjergets historie v/Landskabsarkitekt Bendt Nielsen

Himmelbjerget er meget mere end en god udsigt. Himmelbjerget er nemlig også en falsk bakke, stedet hvor demokratiet i Danmark blev født – og så har hundredvis af børn og unge boet meget tæt på.

Tag med Landskabsarkitekt og historiefortæller Bendt Nielsen på en rejse rundt i Himmelbjergets historie.

Vi starter med vandreskoene på, og går et par timers tid på en travetur rundt på Himmelbjerggården, og ud i landskabet til udsigtspunktet Skriver Kol. Fra Skriver Kol har man nok den allerbedste udsigt til selve Himmelbjerget, hvor vi også lige skal over og have fortællinger.

Undervejs fortæller Bendt Nielsen om, hvordan istiden skabte det landskab, vi går rundt i, vi kommer rundt om demokrati og folkestyre, som St. St Blicher havde en finger med i spillet om - og om Himmelbjerggården, som blev grundlagt i 1896 af Carl Christian Leopold Budde, som et børnehjem. Til i dag, hvor Himmelbjerggården er et nordisk inspirationscenter for bæredygtig udvikling.

Efter traveturen samles vi ved Himmelbjerggården og får en kop kaffe og en kage. -Under hele turen og ved afrundingen er der mulighed for at stille spørgsmål og samtale med de øvrige deltagere.

NB: Kl. 16:00 - ca.18:30 Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry (vær OBS på korrekt postnr. i GPS).

Himmelbjerggården Ry
Himmelbjergvej 11