”Den dejlige nemme have – spar tid på det kedelige havearbejde”

ved Anne Marie Sørensen
Interesseret i en nem og smuk have? Ved det rette plantevalg kan det lade sig gøre at lave nogle smukke bede i haven, der har en hurtig etablering og vil behøve minimal pasning i årene fremover. Løsningen er en beplantning af træer, buske og gode, stabile bunddækkestauder. Under foredraget bliver der givet eksempler på flere kombinations-muligheder mht. højde, jordbundforhold, lysforhold og udseende af blomster og blade. Forårsblomstrende løg- og knoldplanter vil også blive inddraget – og selv skvalderkålsbedet er der løsninger til. Nogle af sammensætningerne vil blive udleveret på skrift, så det er nemt at overføre dem til egen have. Foredraget henvender sig både til nybegyndere og mere erfarne haveejere.

30-09-2020 kl. 19:00

AnneMarie Sørensen

Tilbring en hel dag sammen med professionel havearkitekt – kun 5 deltagere på holdet. Derudover 45 minutters privat konsultation over e-mail og telefon.

Hvem kender ikke til, at haven er alt andet end den nemme og smukke have, man går og drømmer om. Dette kursus giver dig mulighed for at gøre drømmen til virkelighed. Du får inspiration til - og vejledning i, hvordan du kan forvandle din have fra f.eks. et vildnis eller en ubeplantet grund til en dejlig have. Hvordan en kedelig have bliver en dejlig oase – uanset størrelse. Du lærer at tegne din helt personlige og unikke haveplan med både rum, oplevelse og overordnet brug af de rigtige planter.

Kurset ledes af havearkitekt og hortonom, AnneMarie Sørensen, som ud over idéer til smukke, dejlige og nemme haver vil give både generel og individuel vejledning til den enkelte kursist. Præsentation af underviser på www.have-arkitekt.dk .

For at få det fulde udbytte af kurset anbefales det, at man har opmålt sin have på forhånd. Vejledning hertil vil blive tilsendt til deltagerne 2 uger før kursusstart. Det er muligt at kontakte læreren, hvis der opstår spørgsmål.. Medbring ud over papir og tegneredskaber (blyant, viskelæder, lineal, sort tusch og evt. farveblyanter) fotos af haven fra forskellige vinkler og gerne forskelligt inspirationsmateriale. Der vil blive udleveret kursusmateriale, som koster 50 kr.

Ring gerne til læreren på tlf. 20886245 eller send en e-mail til  hortea@youmail.dk  for nærmere oplysninger.

03-10-2020 kl. 10:00

E: kogebugt@fof.dk

På dette weekendkursus lærer du at sy en Steinerdukke på 38 cm. Dukken bliver syet i økologisk dukketrikot og fyldt med uld. Alt maskinsyning er forberedt og vi syr kun i hånden. Øjne og mund bliver broderet. Vi hækler en hætte af uldgarn, som vi bruger til at sy håret på. Materialeudgifter (for en dukke u. tøj) kr. 250, som afregnes direkte med underviseren.

Støberivej 1

07-11-2020 kl. 09:00
Malena May

E: kogebugt@fof.dk

Tilbring en hel dag sammen med en professionel havearkitekt - kun 5 deltagere på holdet. Derudover 45 minutters privat konsultation over e-mail og telefon.

Dette er et tilbud til dig, som har styr på det grundlæggende havedesign, men ønsker professionel hjælp til at udvælge de rette planter samt koordinere sammensætningen. Ideelt fortsætterkursus til de kursister, som har deltaget på Design din Drømmehave I - det store overblik. Kurset ledes af havearkitekt og hortonom AnneMarie Sørensen, som bl.a. har speciale i stauder.

07-11-2020 kl. 10:00

21-11-2020 kl. 09:00

E: kogebugt@fof.dk

Hør hvordan du bliver glad i låget!
med Heidi Maria Schønberg

Forskning viser, at negativitet avler negativitet. Hvis vi hver dag udsættes for mere end 30 minutters brok, kan vi tage skade af det. Negativitet findes overalt, og den smitter umærkeligt – vi ser fejl, problemer og hindringer i stedet for chancer og muligheder. Den sænker vores mentale udvikling, hæmmer kreativiteten og tapper os for energi. Du får tips til, hvordan du kan undgå at blive suget ind af omgivelsernes negativitet og i stedet komme ind i en positiv livsbane med overskud og glæde.

Teaterbygningen
Bag Haverne 1

24-11-2020 kl. 18:30
Heidi Maria Schønberg
Teaterbygningen

NYHED!
Har du lyst til at sy en dukke til dit barn eller barnebarn? Krammedukken er ca. 30 cm. og er beregnet til børn op til 3 års alderen. Alt maskinsyning er forberedt. Du kan sætte dit eget præg på dukken: du kan lave den med kaninører, hue eller hår – og vælge mellem mange forskellige dragter i bomuldsvelour.

Dragten bliver syet på dukken og kan ikke tages af. Dukkerne bliver fyldt med uld og hirseskaller.
Materialeudgifter kr. 200, som afregnes direkte med underviseren.

Støberivej 1

28-11-2020 kl. 09:00