Højskoledage i Smedenes Hus i Lem

Lem St
10. okt: Fhv lærer Margit Larsen, Torsted og Anne Nielsen, Fjelstervang. "Fortællinger på rigsdansk og jysk om bl.a. de gamle brunkulslejre".
24. okt: Fhv lærer og forfatterSvend Åge Madsen, Vildbjerg. "Det daglige liv og den gode historie om "Optagelseshjemmet Møltrup" der ligger i Vildbjerg".
7. nov: Forfatter og foredragsholder Steen Ole Hedelund Jørgensen, Ebeltoft. "Om digteren Gustaf Munch Pedersen, der forlader kone og barn for at kæmpe for en større sag i den spanske borgerkrig. Han kommer ikke hjem igen".
21.nov: Jurist og efterskoleforstander Thorkild Sohn, Ringkøbing. "NyereDanmarkshistorie - udvikling i politik, kultur og religion".
9. jan: Fhv erhvevsleder Mogens Blume, Haderup. "Nelson Mandela - et verdensomspændende ikon"
23.jan: Fhv fiskeskipper, landbrugsminister og folketingsmedlem Laurits Tørnæs, Esbjerg: "Fra fiskerdreng over politik til aktiv pensionist."
6. feb.: Forstander Keld L. Christiansen: "Fra bondesøn til forstander - med små anekdoter fra det virkelige liv".
20 feb; Teologisk stiftkonsulent Henning Kjær Thomsen, Vejle "Luthers liv og konsekvent"

Smedenes Hus
Bredgade 77
6940 Lem St

Margit Larsen
foredragssal

Højskoledage i Holmsland Idræts- og kulturcenter

Ringkøbing
10.okt.: Kirkesanger Birthe Aarup, kirkegårdsgartner Elly Hansen og organist Hans Henrik Larsen, Thy: "Ord og toner i fugleperspektiv"
24. okt.: Kunstner og kunstkritiker Ole Bak Jacobsen, Aarhus: "Edvard Munch"
7. nov.: Professor Johannes Nørregaard Frandsen,Odense: "De jyske digtere og den folkelige sang: Aakjær, Thøger Larsen, johannes V. Jensen"
21. nov.: Samfundsdebatør og filmmand Joachim Nielsen, Humlebæk: " Bland dig!"
9.jan.: Tidl. TV-direktør Ivar Brændgaard, Holstebro: "Fra præstekanal til den mest populære regionale TV-station"
23. jan.: Sognepræst Gerda Neergaard Jessen, Skorup-Tvilum: "Jeg vil ha' ret til at fejle"
6. feb.: Valgmenighedspræst Margrethe Koch, Ringkøbing: "En debatformiddag om gudstjenesten"
20. feb.: Museumsinspektør Per Lunde Lauritsen, Lem: "Vækkelser og vækst i Vestjylland"

Holmsland Idræts og Kulturc.
Bandsbyvej 2, Kloster

Birthe Aarup
Mødelokale

Højskoledage i No Sognehus

Ringkøbing
10. okt: Sognepræst Mogens Thams, Rindum: "Min sønderjyske morfar og livet gennem to verdenskrige"
24. okt.: Biolog og tidl. lektor Uwe Lindholdt, Åbenrå: "Grønland på godt og ondt"
7. nov: Tove Uth: "Fortællinger om Jens Toldstrup, nedkastningschef under besættelsen"
21. nov: Organist og korleder Elena Vas Andersen: "Jeg kom fradet nordlige Sibirientil Danmark"
9. jan.: Anne Helene Jensen, Vildbjerg:" Fra Skagen til Kruså med barnevogn"
23. jan: Sognepræst Ulla Kristiansen, Lind: " Sorg og glæder i et kræftforløb"
6.feb: Guldsmed Andreas Exner, Ringkøbing: "Fortælling og fællessang"
20. feb.: Lærer Leif Fabricius, Esbjerg: " Lune jyder og Jysk humor"

No Sognehus
Lybækvej 14B, No

Mogens Thams
Salen

E: risk@lof.dk

Hjælp dit barn videre med læsning

13-10-2018
Skjern
Går dit barn i indskolingen oghar det lidt svært ved at komme ordentligt i gang med læsningen, så er dette hold lige noget for dig og dit barn.
Her lærer duog dit barn, hvordanI let og enkelt kommer op ad læsetrappen- et skridt ad gangen.
Gennem lege og øvelser tjekker vi de første 4 trin på læsetrappen. Det er ikke muligt at springe et trappetrin over i læseindlæringen, hvis man gør det, giver det problemer med læsningen.
1. Vi arbejder med bogstavernes form og navn
2. Vi arbejder med bogstavernes lyde
3. Sådan sætter du bogstavernes lyde sammen til ord.
4. Vi arbejder med konsonantklynger

Holdet er for forældre og børn eller én forælder og barnet. Barnet skal altså med.
Glæd dig!

Finderup Forsamlingshus
Skjernvej 6
6900 Skjern

13-10-2018 kl. 09:00
Bente Vinther
store sal
3,5

Højskoledage i Vestjyllands Kunstpavillon

25-10-2018
Videbæk
25. Okt.: Multikunstner og galleriejer Henrik Busk Andersen: Om sine farverige malerier, bronzeskulpturer, bøger og mm.
15. Nov.: Billedkunstner tidl. praktiserende læge Elisabeth Borch, Staby: "Om miljø og sociale forhold inddraget i kunsten og om hendes landskabs installation "Håbet" ved Bovbjerg".
24. Jan.: Forfatter, grafiker og billedkunstner Peter Lundberg, Låsby: "Om sine tegninger, akvareller og malerier der har været udstillet både nationalt og internationalt".
7. Marts: Billed- glas- og kirkekunstner Simon Aaen, Rønde: Om udsmyningen i Skarrild, Ildskov, haldum og Haveslev kirker. Og om sin udstilling i Vestjyllands Kunstpavillon. (2.marts til 7. april)

Vestjyllands Kunstpavillon
Henning Larsens Vej 3