Afrikansk dansekultur

04-02-2020
Ringkøbing
Lær om afrikansk kultur gennem afrikansk dans. Musik og dans i Vestafrika er et kollektivt anliggende, hvor alle deltager. Udtryksformerne, der kan kanalisere følelser som vrede og glæde, spiller en væsentlig rolle i de ritualer og ceremonier, der omgiver den enkeltes og samfundets liv: fødsel, indvielse, bryllup og død. Visse sange og danse har særlig tilknytning til arbejde og produktion- det kan være danse, hvori høst- eller jagtbevægelser bliver fremført, og det kan være sang og musik, som i kraft af en fælles rytmisk puls letter arbejdsbyrden. Desuden kan musik og dans bruges rent underholdende. Oftest vil den enkelte sang eller dans dog opfylde flere forskellige funktioner.Vi skal prøve kræfter med forskellige trin og danse fra primært Senegal, hvor underviser Cheikou har været professionel danser i over ti år. I undervisningen undersøger vi den vestafrikanske kultur gennem dans. Afrikansk dans er samtidig noget, der får pulsen og blodomløbet i gang.

Vestjyllands Højskole
Skraldhedevej 8-12

04-02-2020 kl. 19:00
Cheikou Diarra
oplyses

Antiinflamatorisk kost workshop begyndere

01-04-2020
Ringkøbing
Mange undersøgelser og studier har efterhånden påvist, at inflammation i kroppen har en stor negativ indvirkning pa? vores helbred. Muskel- og ledsmerter, gigt og fordøjelsesproblemer er blot nogle af de problemstillinger, hvor antiinflammatorisk kost har vist sig at være gavnlig. Mange har hørt og læst om antiinflammatorisk kost, men hvordan kommer man lige i gang? Vi vil denne aften fremstille antiinflammatoriske retter og gennemgå en del af de vigtigste råvarer i det antiinflammatoriske køkken.

Ringkøbing Skole
Rindumvej 1