Lær at spille bridge

17-09-2019
Lær at spille Bridge
Der vil være en kort repetition af "Spil bridge 1" Undervisningen tager også her i høj grad udgangspunkt i praktisk og konkret arbejde, altså selve det at spille Bridge. Der skal arbejdes med mere om udspilsregler, uddybning af meldinger, oplysningsdoblinger, overføringsmeldinger, stærke meldinger, praktisk spilleteknik og at lægge en spilleplan inden det første kort er spillet.
Bemærk Bygger på bogen "Spil bridge 2" Nordisk standard, der er lavet gennem et samarbejde mellem Norge, Sverige og Danmarks Bridgeforbund. Der vil blive undervist i grundregler, typer af meldinger, teknik/spilfærdighed, at kunne planlægge spillet som spilfører / modspiller, etiske regler og bridgefaglige termer. Undervisningen tager i høj grad udgangspunkt i praktisk og konkret arbejde, altså selve det at spille Bridge. Kursisterne skal via praksis træne og erfare sig frem til pointer i både meldinger, spil og modspil. Der arbejdes både med delelementer, som f.eks. kortvurdering, udspil, melding, farvebehandling, og der undervises i gennemførelsen af hele spil. Undervisningen tilrettelægges med korte, fælles introduktioner og derefter opgaveløsning enten i form af opgaver eller ved at spille konstruerede, lagte spil, hvor det gennemgåede tema optræder. Ønsker du yderligere oplysninger om kurset kan du kontakte Susanne Ramskov på 51364222

17-09-2019 kl. 18:30
Susanne Ramskov Andersen
oplyses v. tilmeld.

AOF Ringkøbing-Skjern
E: aof.ringkobingskjern@mail.dk

lær at skrive erindringer

19-09-2019
Ringkøbing
Kurset er for alle, der tænker på at gå i gang med at skrive erindringer, men mangler tips og ideer til, hvordan man kan omsætte den mundtlige fortælling til skrift.På dette kursus bliver der ud fra hver deltagers eget erindringsglimt givet råd og vejledning til, hvordandisse erindringerkan skrives. Med andre ord er der tale om personlig hjælp til at komme i gang med at skrive, ogde første skriverier bliverrettet til undervejs.Kurset foregår elektronisk, så deltagerne skal selv medbringe computer.
Max 7 deltagere

Kurset laves i samarbejde med Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv.

19-09-2019 kl. 15:00
Annette Holm
Klasseværelse

Lamper i træ

05-10-2019
Skjern
Kom med i træværkstedet og lav din egen unika lampe i bæredygtigt materiale.
Vi arbejder med træ, og kurset er både for begyndere og for dig, der gerne vil have gammel lærdom genopfrisket. Vi starter med et inspirationsoplæg, hvorefter du selv skal i gang med at designe og nytænke. Under den praktiske udførelse gør vi ekstra meget ud af finish og forskellig overfladebehandling.Kom med, hvis du har lyst til at udfordre dig selv og gøre dig umage.
Materialer kan købes på stedet.
Kurset er en del af LOF's aktivitetsweekend på DHE. Med i prisen er formiddagskaffe ogfrokost begge dage samt eftermiddagskaffe lørdag

Den danske Design- og Håndværksefterskole
Skolebyen 11
6900 Skjern

05-10-2019 kl. 09:00
Steffen Fjordside
Snedkerværkstedet

Litteraturkursus

22-10-2019
Ringkøbing
Er du vild med at læse, og har du lyst til at få endnu mere ud af romanerne, så er dette kursus for dig. Her lærer vi at dykke ned i teksten og vælge de ting ud, som vi har særlig lyst til at have fokus på. Vi lærer at fortolke teksten ud fra almen menneskelige eksistentielle, etiske eller samfundsrelevante problemstillinger.Og vi ser på, hvordan den enkelteroman kan læses ind i en større sammenhæng.
Første gang introduceres til kursusforløbet og vi gennemgår"Rødby - Puttgarden" af Helle Helle. Derefter aftales med holdet, hvilken litteratur der tages op fremadrettet.
Bøgerne lånes på biblioteket af LOF.
Udgifter tilfotokopier mv. afregnes direkte med underviseren.

22-10-2019 kl. 19:00
Jens Jørgensen
Klasseværelse

Løbbinding ved Anne Birgitte Beyer

21-03-2020
Ringkøbing
Løbbinding er kurvesyning; et meget hyggeligt håndarbejde!

Det er forunderligt og så fascinerende, hvad man kan skabe, blot man har nål, saks, snor og garn!
Kurve, tasker, krukker og skåle i utallige mønstre og strukturer, former og størrelser.
Personlige og unikke ting med eller uden låg.

Løbbinding er en gammel, tekstil ”pølseteknik”. I Danmark er teknikken bedst kendt som ”halmbinding”.

Kursets tema er ”lukket og åbent løb” og der arbejdes med ”moderne” materialer som hør- og papirgarner, jute, sisal
og stofstrimler (ikke halm).

Kurset er både for begyndere og øvede.
Materialepris fra 80,00 kr.
Deltagerbrev med medbringeliste udsendes!

Se: http://www.loebbinding.dk/kursusgalleri/
Se bøgerne: ”Løbbinding – en oldtidsteknik” og
”Løbbinding – til inspiration”.

No Aktivitetshus
Lybækvej 12 No