Tysk for begyndere /letøvede

18-09-2018
Vordingborg
Dette kursus er både for nybegyndere og for dem, som kan lidt tysk, men har svært ved at bruge det i praksis. Vil du gerne kunne føre små samtaler og klare sig sprogligt i Tyskland? Vi begynder på et let niveau, men går relativt hurtigt frem. Vi fokuserer på at bruge sproget mundtligt, arbejder samt med små tekster, noget grammatik og spil.

18-09-2018 kl. 19:00
Luba Dalum - Larsen
Klasselokale

Tyrkiet

04-10-2018
Vordingborg
Tyrkiet kender mange danskere fra ferier i de tyrkiske badebyer, men også fra TV og aviser der jævnligt bringer historier fra dette store land, der har næste 80 millioner indbyggere. Og det er bestemt noget der vedrører os. I foråret har en tyrkisk invasion i Syrien har ført til optøjer mellem tyrkere og kurdere i Danmark og flere andre europæiske lande.
I dette meget aktuelle foredrag vil foredragsholder, journalist og forfatter Deniz Serinci fortælle om det moderne Tyrkiets historie fra oprettelsen af republikken i 1923 med general Atatürk i spidsen og frem til i dag. Om statsideologien kemalismens opståen. Atatürks afskaffelse af sharia lov og indførelsen af sekularisme.
Den kurdiske konflikt og det kølige forhold til EU og ønsket om medlemskab. Om forholdet til de øvrige lande i Mellemøsten. Samt give et bud på hvor Tyrkiet er på vej hen under Erdogan?
Deniz Serinci har i år udgivet bogen ”Tyrkiet - fra Atatürk til
Erdogan”.