Tag på højskole og bo hjemme under vante forhold.

3 spændende dage med foredrag formiddag og eftermiddag, samt 1 dag med udflugt til Fredensborg.

Vi begynder hver dag med morgensang, og der vil være god mad og kaffe i løbet af dagene. Sidst men ikke mindst – du vil lære noget hver dag af vore spændende foredragsholdere.
Se programmet for Haslev her

Se programmet for Nykøbing her

Se programmet for Vordingborg her

Foredrag:

Mit liv som rektor på Herlufsholm – 1993-2016 / Klaus Eusebius Jacobsen

Den legendariske kostskole, Herlufsholm, på Sydsjælland lægger stof til mange myter om hård opdragelse, svigtede rigmandsbørn, bedagede traditioner og benhård elite. Skolens rektor gennem 23 år, Klaus Eusebius Jakobsen, fortæller sin historie om den kendte skole. Han tager os med indenfor på skolen og diskuterer, om denne skoleform har en berettigelse i dag.

Drømmen om Amerika – den danske udvandring til USA / Christian Friis

I årene fra 1860 til udbruddet af 1. Verdenskrig udvandrede en ud af ti danskere. Langt størstedelen søgte lykken i Amerika. Hvad rejste de væk fra? Hvad håbede de at finde? Hvordan blev deres nye tilværelse i det fremmede efter ankomsten til New York? Den danske udvandring til Amerika er et spændende stykke Danmarkshistorie, der kaster lys over forandringer i datidens danske samfund. Foredraget stiller skarpt på årsagerne til den danske udlængsel samt drømmen om og troen på en bedre tilværelse på den anden side af Atlanten

Skriv din livsfortælling (i tide) / Unna Hvid

Under mottoet ”alle har en væsentlig historie” holder forfatter og kunstner Unna Hvid foredrag om at skrive sin livsfortælling. Formålet er at give dig et kærligt skub til at komme i gang med at skrive din egen livsfortælling, og foredraget giver dig nogle bud på, hvordan du gør, og hvorfor historierne både er en gave for dig og dine efterkommere. Konkret, praktisk og sprængfyldt med gode anekdoter, som kan inspirere dig. Unna Hvids bog Skriv din livsfortælling kan købes til foredraget til rabatpris.

Når et menneske dør går et bibliotek til grunde / Vigga Bro

En god historie udspringer altid af noget, du har i dig. Hvad enten du skaber den, eller du vælger den. ”Når et menneske dør går et bibliotek til grunde,” siger de i Ghana. For ethvert menneske har uanede mængder af historier i sig. Og ud fra alle disse historier forstår vi andres historier og elsker dem, der kaster lys på vore egne og gør, at vi forstår dem bedre. Også selvom det er i form af underholdning som Robin Hood eller Harry Potter. Den kendte skuespiller og historiefortæller Vigga Bro bruger fortællingerne i sit eget arbejde, og vil i foredraget fortælle om, hvordan de historier, vi alle går og bærer på, binder os sammen med andre mennesker.

Danmarks heltinder under det armenske folkemord 1915 / Deniz Serinci De danske missionærer og sygeplejersker Karen Jeppe (1876-1935) og Maria Jacobsen (1882-1960) reddede over 2000 armenske kvinder og børn under det armenske folkedrab i 1915 i det nuværende Tyrkiet. I 1927 og 1950 fik hhv. Jeppe og Jacobsen kongehusets guldmedaljer for deres indsatser. Hvem var de, og hvad drev dem? Hvorfor er det forbudt at kalde hændelserne for "folkemord" i Tyrkiet i dag.

Otto Brandenburg ”Baggårdspumaen” / Ivan Liljebæk

Alle teenagepigers idol i begyndelsen af 60'erne var Otto Brandenburg, der med "To Lys På Et Bord", "Susanne, Birgitte og Hanne" sang sig ind i alle pigehjerter. Senere blev han "voksen" og sang "Søren Banjomus". Otto Brandenburg er en mand, vi alle har en mening om, men som var helt sin egen.
Udflugt

Tur til Frederiksborg Slot

Siden 1878 har Frederiksborg Slot rummet Det Nationalhistoriske Museum, der fortæller 500 års danmarkshistorie gennem en samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri.
10.30 Rundvisning Frederiksborg Slot

12.00 Frokost i Restaurant Rabarbergården

13.30 Tur på egen hånd i Barokhaven. Barokhaven blev anlagt af Frederik 4. og betegnes som et pragtværk indenfor havekunsten.

14.30 Bus retur inkl. kage.

Kulturarkaden
Sydhavnsvej 6