Du lærer at begå dig i basale hverdagssituationer, hvor lidt spansk kan være nyttigt. I supermarkedet, på restaurant med mere. Vi har stor fokus på det talte sprog og at øve udtale. Men vi skal også omkring grammatikken, og opbygningen af det spanske sprog.

Du vil måske også i løbet af kurset blive introduceret til spansk kultur og særlige regioner med deres særlige egnsretter, seværdigheder og levemåder.

Lærebøger vil fremgå af det enkelte hold. Underviser kan også have eget materiale. Der skal påregnes udgifter til dette.

05-10-2022 kl. 16:00

E: info@fof-sydost.dk

Basis i kurset vil være at læse, lytte og tale spansk. Vi vil også arbejde med grammatik og andre øvelser når det bliver nødvendigt. Underviseren som har boet mange år i Spanien vil  give nogle oplæg om spansk kultur og samfund. Det kan være familien, unge, arbejdsløshed, sport og hvad vi ellers finder på. Målet vil være at vi hygger os og at give de studerende et niveau hvor de kan kommunikere på spansk på et let niveau.

05-10-2022 kl. 17:15

E: info@fof-sydost.dk

Her får du mulighed for at bruge spansk aktivt. Du har det grundlæggende (nogenlunde) på plads men dit sprog er måske blevet lidt rustent eller du ønsker at udvide dit ordforråd, øve sproget, holde det ved lige og tale mere flydende. Via lærebog og aktuelle tekster og internet materiale vil vi komme godt omkring i sproget, også skrift og grammatik integreres efter behov. Du bliver bedre rustet, når du skal formulere dig på spansk både i skrift og tale. Undervisningen planlægges med tekster, film og internet materiale, så vi kan behandle aktuelle emner og kultur fra både Spanien og Latinamerika. Der lægges vægt på varierende øvelser og godt humør. Målet er at du kan begå dig på spansk, at du kan få mere ud af spanske film eller læste nogle aktuelle tekster eller artikler.

Der vil være fælles bogindkøb.

05-10-2022 kl. 19:00

E: info@fof-sydost.dk

Har du forelsket dig i de smukke håndfarvede garner der efterhånden ses mange steder?

På dette kursus lærer du teknikkerne og farver dine egne unikke garner. Du får en introduktion til, og gennemgang af, farvetyper og fibre egnet til syrefarvning, og lærer forskellige metoder til at fiksere farven. Vi arbejder også med at blande farver og justere mængder, så du kan opnå de nuancer på dit garn som du foretrækker.

På kurset lærer du, med andre ord, helt enkle teknikker til syrefarvning, som du kan arbejde med i dit eget køkken eller bryggers.

Der arbejdes med godkendte, ikke-giftige farvestoffer, men de da er permanente anbefales det at du kommer i tøj der kan tåle pletter.

Farvepulver, engangshandsker, støvmasker og garn udleveres, og der skal forventes en materiale-udgift på ca. 300,- 350,- kr (dækker 250-300 gram garn, farvestoffer og bindemidler). Hvis der ønskes farvet en større mængde garn kan garnet tilkøbes eller medbringes).

22-10-2022 kl. 09:30
Susanne Tegtmeier
skolekøkkenet

Kom og vær med!

Kom og lær Ayurvedaen og dens fantastiske, helbredende madlavningsprincipper at kende!

Ayurveda er viden om livet

Ayurveda kan oversættes til ‘viden om livet’ og er en veldokumenteret, gammel sundhedsvidenskab. Den baserer sig på naturlige principper og en dyb forståelse af, hvordan naturens elementer påvirker os.

Ayurveda – simpel, sund, sæsonbestemt støtte til dit helbred

I det her kursus lærer du de Ayurvediske principper at kende og lærer, hvordan du kan bruge dem i dit hverdagskøkken til at lave simpel, sund og sæsonbestemt mad. Du vil lære, hvordan maden kan støtte dit helbred.

Til hverdag og fest – familie og gæst

For hver uge har vi et nyt fokus - for eksempel årstidens mad, morgenmad, drikkevarer & snacks, detox mad, mad til hele familien og mad til gæster.

Vi starter hver uge med en lille indføring i og samtale om de Ayurvediske principper, og bagefter laver vi nogle dejlige, simple retter og spiser dem sammen. Der bliver tid til samtale, spørgsmål og kreativitet.

Det er nemt at integrere Ayurvediske principper i din hverdag

Ayurveda-mad er ikke udelukkende vegetarisk, men i det her kursus fokuserer vi på vegetarmad. Hver uge får du opskrifter med, som du kan samle og lave igen derhjemme. Ayurvedisk mad er nemlig ikke kompliceret og kan ret enkelt integreres i din hverdag.

Hvad skal du medbringe?

Medbring venligst forklæde, kniv, pen og notesbog (hvis du vil) og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Råvareforbruget beløber sig til ca. 150 kr. pr. gang, som afregnes direkte med underviseren.

Underviseren er Annika Herter - Ayurveda coach, Ayurveda massageterapeut samt yoga- og meditationslærer.

26-10-2022 kl. 17:00
Annika Herter
skolekøkkenet

E: info@fof-sydost.dk

Hvad enten du synger i band, kor eller bare er glad for at synge, så tilbydes der nu mulighed for at få udviklet sangstemmen. Ved at få udviklet en sund sangteknik bliver du i stand til at udbygge din stemmes fylde og klang og samtidig mestre nye nuancer i brugen af din stemme, når du synger. Der arbejdes ud fra din personlige stemmes kvalitet og udtryk. Medbring dine egne sange, som du er glad for at synge. En lektion er 30 min. Undervisningstidspunkt aftales med lærer.

10-01-2023 kl. 16:00
musiklokalet