Få strammnet muskelkorsettet op

19-02-2019
Optager løbende
Få strammet muskelkorsettet op
Holdet er for dig, der ønsker at blive strammet op og få styrket din muskulatur, så du får en god kropsholdning.
Øvelserne fokuserer på stabilitet, styrke, udholdenhed og smidighed.
Der vil altid sluttes af med afspændingsøvelser. Underviser: Dorthe Poulsen - Tlf. 4233 9755. Krav til deltager: Du skal kunne komme op/ ned fra gulv

DGI HUSET
Solbakkevej 42-56

19-02-2019 kl. 17:00
Dorthe Poulsen
Avnø Fjord 1. sal
22.20.2019

Aftenskolen LEA
E: lea@aftenskolenlea.dk

Frihed for stress - del 1

21-02-2019
Vordingborg
Er du stresset? Så er der gode nyheder til dig. Læge Charlotte Bech kan fortælle om verdens ældste metoder til at håndtere stress. Mange af os har problemer med stress, enten fysisk eller psykisk stress. Vi kan få hjælp fra Østens tidløse visdom - til at finde ro og fred i dagligdagen på en naturlig måde uden bivirkninger. I dette foredrag vil vi se på, hvad vi kan gøre for at håndtere stress i hverdagen.
Du hører om følgende emner:
- hvordan opstår stress
- hvad er positiv og negativ stress
- hvordan kan man få indre ro, så man kan få mere livsglæde og livsenergi
- eksempler på, hvordan patienter med stress er blevet hjulpet
Du vil lære: Syv metoder, som virker beroligende og afslappende, som du kan bruge i pauserne på arbejdet til at komme af med stress.

21-02-2019 kl. 19:00

Frihed for stress - del 1 og del 2

21-02-2019
Vordingborg
Du hører om følgende emner:
- hvordan opstår stress
- hvad er positiv og negativ stress
- hvordan kan man få indre ro, så man kan få mere livsglæde og livsenergi
- eksempler på, hvordan patienter med stress er blevet hjulpet

21-02-2019 kl. 19:00

Frihed for stress - del 2

12-03-2019
Vordingborg
dette foredrag sætter fokus på at afhjælpe stress ved hjælp af meditative lyde
Du vil opleve at blive dybt afslappet via meditative lyde. Lydterapi for reduktion af stress via gamle messende lyde. Meditative lyde for stressreduktion: Samernes joiking, Mongolernes traditionelle messen, Gregoriansk messen, og gamle indiske lyde

12-03-2019 kl. 19:00

Foredrag - Sensitive Skolebørn

28-03-2019
Foredrag ved Lene Sonne

Sensitive børn i skolealderen0. – 9. klasse:

Særlig sensitivitet er et personlighedstræk, ikke en diagnose
Nyere forskning har vist, at ca. 1/5 af alle børn er særligt sensitive. Hvad vil det sige? Hvilke styrer og udfordringer ligger i personlighedstrækket, og hvad kan de voksne omkring børnene gøre for, at børnene får en god hverdag, hvor de kan føle sig trygge og livsduelige?
Lene vil i løbet af foredraget fortælle kort om forskningen bag den nye viden om særlig sensitivitet. Herefter vil hun lægge hovedvægten på eksempler med sensitive skolebørn fra praksis. Disse eksempler illustrerer, hvordan sensitive børn oplever livet i skolen og i familien. Til sidst i foredraget vil hun fortælle om redskaber, der kan skabe trivsel for det sensitive barn.
HUSK tilmelding.
Om Lene: Lene er uddannet pædagog, psykoterapeut og filosofisk coach. Hun har arbejdet i daginstitutioner, på folkeskoler, efterskoler og produktionsskoler.
Hun betegner sig selv som særligt sensitiv.
Hvis I vil læse mere om Lene, er her linket til hendes hjemmeside: www.lenesonne.com og hendes virksomheds-facebookside: https://www.facebook.com/SpreddineVinger/
Lene Sonne har tidligere været leder i en daginstitution, hvor man havde fokus på sensitive børn. I denne institution udviklede man et godt samarbejde med forældrene og redskaber og tilgange til at skabe gode rammer for børnene. Man udviklede også samarbejdet med skolerne for at sikre en god overgang fra daginstitution til skole for alle børn – også de særligt sensitive.
I de seneste år har Lene haft sin egen virksomhed, hvor hun giver rådgivning til familier med sensitive børn, til sensitive unge og voksne. Hun er forfatter til bøgerne "Sensitive børn", der udkom i september 2014 og bogen "Sensitive unge", der udkom i september 2015.
Lene holder foredrag over hele landet om emnet, og hun varetager ud over sin rådgivningsvirksomhed bisidderopgaver for forældre ved samtaler mellem daginstitution/skole og forældre

Hollænderhaven
Fuglebakken 3

28-03-2019 kl. 19:00
Lene Sonne
Hollænderhaven
20.54.2019

Aftenskolen LEA
E: lea@aftenskolenlea.dk

Fermentering

11-04-2019
Stege
Fermentering

Der arbejdes med begyndende fermenteringsprojekter. Projekterne startes op og man passer dem hjemme da fermentering er en gæringsproces der tager flere uger før produktet er færdigt:-) Medbring patentglas da glas med skruelåg IKKE kan bruges til dette.
Medbring egne sylteglas - store og små - samt nogle viskestykke og et par klude.
Der på påregnes et råvarer gebyr på kr. 35pr. pers.

Møn Skole Stege
Birkevænget 2