En sommerdag på Hven

24-08-2019
Stensved
Hven er den smukke ø midt i Øresund mellem Danmark og Sverige. De fleste kender øen fordi den verdensberømte Tycho Brahe boede og forskede der, men Hven er meget mere. Øen har forsat landbrug og i dag bruges kornet til whisky og durummel. Der dyrkes raps til olie og der græsser nu køer, heste og alpaca'er side om side. Klimaet er mildt og der er mange solskinsdage.
Vi tager til Hven med båden fra Havnegade. Sejlturen tager ca. 1½ time og vi starter med en god morgenmad ombord. Vi ankommer til Backaviken på Hven og mens de fleste går op af den høje bakke for at hente en gul cykel - det foretrukne transportmiddel på øen - tager vi den lokale bus til Tycho Brahe-museet. Det ligger midt på øen og her ser vi både udstillingen, det genskabte haveanlæg Stjerneborg og observatoriet Uranienborg. Herfra går vi over på Turistgården, som er et klassisk svensk "sommerhotel", hvor vi spiser en god frokost. Efter frokost tager vi igen bussen og kører ud til Skt. Ibs kapel og Kyrkbacken-havnen. Sent på eftermiddagen tager vi bussen tilbage til Backaviken, hvorfra båden sejler os tilbage til København.
Vores guide på turen er kulturhistoriker Lisa Elsbøll.
Prisen indeholder:, Bustransport i moderne turistbus, Kaffe/Te i bussen hele dagen, Båd m. morgenmad t/r, Guide, Frokost (ekskl. Drikkevarer), bus på Hven, museums entre, eftermiddagskaffe m. kage

Afkørsel 41
4773 Stensved

24-08-2019 kl. 06:25
P -plads
19584a

En sommerdag på Hven

24-08-2019
Præstø
Vores guide på turen er kulturhistoriker Lisa Elsbøll.

Bårse
Afkørsel 39
4720 Præstø

24-08-2019 kl. 06:40
P-plads
19584b

Engelsk - samtaletræning øvede

16-09-2019
Vordingborg
Kurset er for dig, som allerede kan en del engelsk, men ønsker at vedligeholde eller videreudvikle dine færdigheder.
Vi tager udgangspunkt i dit sproglige niveau og arbejde med opbygning og udvidelse af dit ordforråd og konstruktion af sætninger samt forståelse, udtale og hyppigt anvendte udtryk.
Vi arbejder med sproget gennem diskussioner og samtaler om forskellige emner med udgangspunkt i jeres interesser. Du lærer at begå dig rimelig flydende og spontant. Du lærer at beskrive erfaringer, begivenheder og at forklare meninger og planer. Du får desuden indblik i kultur, historie og samfundsliv i engelsktalende lande.
Der må påregnes køb af undervisningsmaterialer.

Gåsetårnsskole Iselinge
Chr. Richardtsvej 33

16-09-2019 kl. 17:30
Martin Arvelind
Klasselokale
19016

Engelsk på turistniveau

26-09-2019
Vordingborg
Optager løbende
Engelsk på turistniveau.
Vil du gerne kunne forstå og gøre dig forståelig på engelsk? Så er dette kursus lige noget for dig, som ikke havde engelsk i Folkeskolen.
Det talte sprog vægtes højt, derfor vil kurset indeholde små samtaleøvelser, dialoger mm. Der må påregnes mindre udgift til undervisningsmateriale.
Underviser, folkeskolelærer Pia Buch, mobil 6060 1699.

Iselingeskolen
Chr. Richardtsvej 33

26-09-2019 kl. 17:30
Pia Buch
Iselingen 503 Sprog
21.01.2019-2

Aftenskolen LEA
E: lea@aftenskolenlea.dk

Eventyrfortælling

Stege
Lær grundprincipperne for at fortælle eventyr til (børne-)børn, og hvordan eventyrene positivt kan udfordre, opdrage og udvikle, gennem et udvalg af arketyper og symbolsprog som på kurset vil blive overskuelig og levendegjorte gemmen praksisøvelser.

Møn Skole Stege
Birkevænget 2
4780 Stege

05-10-2019 kl. 10:00
Michelle Gudmundsen
klasselokale
192307

LOF Vordingborg
4793 Bogø By
E: vordingborg@lof.dk

Endags tur til "Sort Sol"

Stensved
-Med grænsehandel og aftensmad på Øster Højst Kro.

Sort Sol er Danmarks vildeste og mest kendte naturfænomen, når landets største stæreflokke "danser" over marsken omkring Nationalpark Vadehavet i grænseområdet mellem Danmark og Tyskland. Det foregår hvert forår og efterår. Stærene samles for at "tanke op" i insektlaver, både til videretrækket og så de bliver i stand til at gennemføre den krævende yngleperiode. For stærene er marsken verdens vigtigste og bedste restaurant. De hurtigt skiftende, fantastiske former på himlen opstår, når stærene forsøger at undgå de angribende rovfugle. En drabelig kamp på liv og død, som ikke kan beskrives, men som deltagerne kommer til at opleve helt tæt på. Efter Sort Sol nydes aftensmaden på Hostrup Hotel Tønder.

Afkørsel 41
4773 Stensved

05-10-2019 kl. 10:45
P -plads
19573a

E: info@aof-oestsjaelland.dk

Endags tur til "Sort Sol"

Præstø
-Med grænsehandel og aftensmad på Øster Højst Kro.

Bårse
Afkørsel 39