Endagstur til "Sort Sol"

06-10-2018
Stensved
-Med grænsehandel og aftensmad på Øster Højst Kro.

Sort Sol er Danmarks vildeste og mest kendte naturfænomen, når landets største stæreflokke "danser" over marsken omkring Nationalpark Vadehavet i grænseområdet mellem Danmark og Tyskland. Det foregår hvert forår og efterår. Stærene samles for at "tanke op" i insektlaver, både til videretrækket og så de bliver i stand til at gennemføre den krævende yngleperiode. For stærene er marsken verdens vigtigste og bedste restaurant. "Dansen" er ikke for sjov. De hurtigt skiftende, fantastiske former på himlen opstår, når stærene forsøger at undgå de angribende rovfugle. En drabelig kamp på liv og død, som ikke kan beskrives, men som deltagerne kommer til at opleve helt tæt på.

"Sort sol" med lokal guide, for størst mulig chance, for at få den bedste oplevelse (BEMÆRK: Ingen 100% garanti for "sort sol", da Stærene selv bestemmer !).

BEMÆRK: PAS skal medbringes, da vi ikke ved om stærene går til ro på den danske, eller tyske side af grænsen.

Prisen dækker bustransport, kaffe i bussen hele dagen, broafgift, frokostsandwich, aftensmad, guide samt dansk/tysk moms.

Bindende tilmelding - Husk pas

Afkørsel 41
4773 Stensved

06-10-2018 kl. 10:15
P -plads

Endagstur til "Sort Sol"

06-10-2018
Præstø
-Med grænsehandel og aftensmad på Øster Højst Kro.

Bindende tilmelding - Husk pas

Bårse
Afkørsel 39

06-10-2018 kl. 11:00
P-plads

Engelsk - samtaletræning øvede

14-01-2019
Præstø
Kurset er for dig, som allerede kan en del engelsk, men ønsker at vedligeholde eller videreudvikle dine færdigheder.
Vi tager udgangspunkt i dit sproglige niveau og arbejde med opbygning og udvidelse af dit ordforråd og konstruktion af sætninger samt forståelse, udtale og hyppigt anvendte udtryk.
Vi arbejder med sproget gennem diskussioner og samtaler om forskellige emner med udgangspunkt i jeres interesser. Du lærer at begå dig rimelig flydende og spontant. Du lærer at beskrive erfaringer, begivenheder og at forklare meninger og planer. Du får desuden indblik i kultur, historie og samfundsliv i engelsktalende lande.

Aktivitetshuset Bernhard
Svend Gønges Torv 14

14-01-2019 kl. 10:00
Martin Arvelind
Stuen

Engelsk - samtaletræning øvede

14-01-2019
Vordingborg

Gåsetårnsskole Iselinge
Chr. Richardtsvej 33
4760 Vordingborg

14-01-2019 kl. 17:00
Martin Arvelind
Klasselokale

Engelsk - samtaletræning let øvede

17-01-2019
Vordingborg
Kurset er for dig, som har lyst til at blive fortroligt med at tale engelsk. Vi lægger vægt på opbygning og træning af det basale ordforråd, konstruktion af sætninger og lette samtaler. Vi arbejder med sproget gennem diskussioner og samtaler om forskellige emner og du lærer at kommunikere i dagligdagssituationer samt situationer, som kan opstå på rejser. Du får desuden indblik i kultur, historie og samfundsliv i engelsktalende lande.

Gåsetårnsskole Iselinge
Chr. Richardtsvej 33
4760 Vordingborg

17-01-2019 kl. 19:00
Steen Engslev Filborne
Klasselokale

En sommerdag på Hven

08-06-2019
Stensved
Hven er den smukke ø midt i Øresund mellem Danmark og Sverige. De fleste kender øen fordi den verdensberømte Tycho Brahe boede og forskede der, men Hven er meget mere. Øen har forsat landbrug og i dag bruges kornet til whisky og durummel. Der dyrkes raps til olie og der græsser nu køer, heste og alpaca'er side om side. Klimaet er mildt og der er mange solskinsdage.
Vi tager til Hven med båden fra Havnegade. Sejlturen tager ca. 1½ time og vi starter med en god morgenmad ombord. Vi ankommer til Backaviken på Hven og mens de fleste går op af den høje bakke for at hente en gul cykel - det foretrukne transportmiddel på øen - tager vi den lokale bus til Tycho Brahe-museet. Det ligger midt på øen og her ser vi både udstillingen, det genskabte haveanlæg Stjerneborg og observatoriet Uranienborg. Herfra går vi over på Turistgården, som er et klassisk svensk "sommerhotel", hvor vi spiser en god frokost. Efter frokost tager vi igen bussen og kører ud til Skt. Ibs kapel og Kyrkbacken-havnen. Sent på eftermiddagen tager vi bussen tilbage til Backaviken, hvorfra båden sejler os tilbage til København.
Vores guide på turen er kulturhistoriker Lisa Elsbøll.
Prisen indeholder:, Bustransport i moderne turistbus, Kaffe/Te i bussen hele dagen, Båd m. morgenmad t/r, Guide, Frokost (ekskl. Drikkevarer), bus på Hven, museums entre, eftermiddagskaffe m. kage

Afkørsel 41
4773 Stensved

08-06-2019 kl. 06:25
P -plads

En sommerdag på Hven

08-06-2019
Præstø
Vores guide på turen er kulturhistoriker Lisa Elsbøll.

Bårse
Afkørsel 39