Olielmaling med Anette Lynge

20-09-2018
Højby
Det er dit maleri.
Kom og få styr på alle de mange teknikker og muligheder oliemaling har.
Du får mulighed for både at arbejde meget teknisk, samt vildt ekspressivt.
Individuel vejledning og sparring.

Galleri Lynge
Strandvej 31, Gudmindrup by
4573 Højby

20-09-2018 kl. 10:00
Anette Lynge
Værksted

LOF Nordvestsjælland
4400 Kalundborg
E: Nordvestsjaelland@lof.dk

Opera for nye og "ældre" opera-elskere

23-09-2018
14:45 Søndag
Asnæs
En af FOF Odsherreds dygtige undervisere gennem flere år, Kirsten Sandberg, har fået en rigtig god idé:  Kirsten har gennem flere år erhvervet en del DVD'er med opera, ballet og klassisk musik, og hun vil meget gerne dele sin opera-passion med andre opera-elskere.
Vi starter derfor på forsøgsbasis en ”Operaklub” i Aksen,  4550 Asnæs  på søndage eftermiddage i efteråret 2018.
Der lægge ud med en veritabel VERDI-festival.
Før forevisningerne vil der blive serveret kaffe og kage, og Kirsten vil indlede med at fortælle lidt om den opera, som vil blive vist.
23.09.18
RIGOLETTO(uropført i marts 1851)
Den pukkelryggede og latterliggjorte hofnar Rigoletto kæmper indædt for at blive respekteret. Han har ét lyspunkt i livet – sin elskede datter Gilda.
Rigoletto vil gøre alt for at beskytte hende fra livets sorger, men en frygtelig fejltagelse får hans verden til at styrte i grus, og i mareridtsagtige hallucinationer
genoplever han denne begivenhed, mens sindssygen får stadig større tag i ham. Operaen rummer noget af den smukkeste musik og en af de mest kendte
opera-arier:  ”La Donna è mobile” (Kvinden er lunefuld).
Operaen, der synges på italiensk med engelske undertekster. Den er optaget i arenaen i Verona.  (Varighed ca. 2 ½ time).

07.10.18
AIDA (uropført i Cairo i december 1871 – oprindelig som en musikalsk hymne til åbningen af Suez-kanalen   i 1869, men senere omkomponeret som opera.
 Handlingen udspiller sig i Egypten på de første faraoners tid. Egypten og Etiopien er i krig.  Aida, som er etiopisk prinsesse men tilfangetagen slave hos Amneris
(den egyptiske prinsesse) er forelsket i Radames, som er officer i den egyptiske hær.  Radames kommer uforvarende til at afsløre militære hemmeligheder for Aida´s far,
kongen af Etiopien.
 Radames bliver grebet i forræderiet og dømt til døden. Amneris tilbyder Radames at slippe for dødsstraf, hvis  han afsværger sin kærlighed til Aida  (hun vil gerne selv
 have ham!), men dette nægter han, og det hele ender grumt med at Aida og Radames bliver begravet levende i en krypt.
 Operaen, der synges på italiensk med engelske undertekster, er optaget i La Scala i Milano.  (Varighed ca. 2 1/2 timer).

04.11.18
LA  TRAVIATA   (uropført i marts 1853 på Teatro La Fenice i Venedig).
Operaen er en regulær tåreperser, og baserer sig på Alexandre Dumas'  roman om luxusluderen kaldet Kameliadamen, som handler om den tuberkuloseramte pariserkurtisane
Marguerite Gautiers umulige kærlighed til Armand. Hun ender med at ofre sig for sin elskede, men misforstås,  forstødes og dør ensom.  Og så er  den baseret på en virkelig historie!
 Operaen synges på italiensk med engelske undertekster og   optagelsen er fra samme teater i   Venedig, hvor førsteopførelsen fandt sted.  Varighed ca   2 ½ time.

02.12.18
DONCARLOS(uropført i marts 1867 påOpéra Paris.
Operaen er baseret på et drama af Friedrich von Schiller med det samme navn, og udspiller sig i Spanien i året 1560.  Den handler om en kamp mellem kong Filip II og hans søn Carlos, som
 stadig er forelsket i Elisabeth, sin tidligere  trolovede, der på grund af stormagtspolitik er endt med at blive hans fars hustru. Der er masser af intriger, og ingen garanti for en ”happy ending”!
Operaen synges på fransk med engelske undertekster, og optagelsen er fra Théatre du Châtelet, Paris.  Varighed ca. 3 ½ time.

16.12.18
NABUCCO(uropført på La Scala i marts 1842)
(Eller ”Nebukanezer”)  Særlig kendt er nok det store fangekor fra 3. akt, der beskriver jødernes fangenskab i Babylon. Sangen blev en slags national slagsang for det dengang splittede og
undertrykte Italien og har siden været et af Verdis mest populære numre. Handlingen udspiller sig i Jerusalem og Babylon år 587 f. Kr.
Operaen synges på  italiensk med engelske  undertekster. Optagelsen er fra Teatro Di San Carlo. Varighed ca. 2  ¼  time.

Aksen, Asnæs Bibliotek

Søndag
23-09-2018 kl. 14:45
Bestyrelsen FOF Odsherred
Aksen, Asnæs Bibliotek

FOF Odsherred
4500 Nykøbing Sj.
E: odsherred@fof.dk

Ordblindhed og brug af IT-hjælpemidler

03-10-2018
Asnæs
Er du eller dit barn ordblind - så kom og brug et par timer på at høre om hjælpemidler og apps der kan lette hverdagen.

Arrangementet er gratis - men tilmelding til AOF er nødvendigt.

Underviser: Bent Koluda

Aksen
Centervej 92

03-10-2018 kl. 19:00
Bent Koluda
Sal 1
2,5

AOF Center Sjælland Nord
4300 Holbæk
E: aof@aof-nvs.dk

Ordblindhed og brug af IT-hjælpemidler

03-10-2018
Asnæs

Arrangementet er gratis - men tilmelding til AOF er nødvendigt.

Underviser: Bent Koluda

Aksen