LÆR OM SANGSKRIVNING!

05-09-2018
Asnæs
LÆR OM SANGSKRIVNING!
Sangskrivning er en spændende rejse, og selvom sangskrivning også er en kunst, så er der også en masse håndværk i det. Der er værktøjer, som alle kan lære at bruge!
Vi analyserer de gode sangskriveres sange, kigger f. eks Sting, Stevie Wonder og Beatles over skulderen. Vi lærer om form, om hvordan man bygger tekster op, og om hvordan man forener det melodiske og harmoniske med det tekstlige.
Skriver du digte eller prosa, eller har du en drøm om at udtrykke dig gennem sangskrivning, så er dette kursus måske noget for dig!
Individuelle lektioner eller hold med ca. 4-5 deltagere. Løbende tilmelding. ONSDAGE 9-13, Aksen i Asnæs Pris efter deltagerantal
(Det er en stor fordel at have kendskab til klaver eller guitar).
Sæsonstart: 5. sept. 2018, 14 mødegange.
Helle Helledie har en bachelor i musik fra Københavns Universitet og
Masters Degree i Jazz studier og klaver (USA)hannehellediemusic@gmail.com 52 50 46 26

er du folkepensionist og modtager ældrechek, har du mulighed for at fåkr. 450 til hjælp til et kursus.
Førtidspensionister har samme mulighed.

Aksen - Biblioteket Asnæs
Storegade
4550 Asnæs

05-09-2018 kl. 09:00
hanne helledie
Foredragssal

E: oda@odadof.dk

Landskabsmaleri m/ fotograf og maler Claus Starup

08-09-2018
Fårevejle
Optager løbende
landskabsmaleri m/ fotograf og maler Claus Starup.
I Odsherred er der en rig tradition for landskabsmaleri. I dette kursus forløb er det temaet at gå i fodsporet - ude i landskabet - på de malere der har brugt Odsherreds unikke geologi som motiv. Underviser er fotograf og maler Claus Starup, der har en tillægs udd. som Geoguide ved UNESCO Geopark Odsherred. Der undervises i oliemaleriets egenskaber og udfordringer; stilarter, materialer, billede komposition, farve valg m.v.
Claus Starup er uddannet pressefotograf på den lokale avis Holbæk Amts Venstreblad (Nordvestnyt) Efterfølgende med 8 mdr. Højskole ophold, Engelsholm Kunsthåndværkerhøjskole, med oliemaleri som hovedfag.
Han er bosiddende i Dragsmølle nær Lammefjoden og Vejrhøj. Gift med smykkedesigner Trine Starup. Oliemaleriet har været praktiseret sideløbende med fotograf karrieren. Udover selve billede produktionen har Claus Starup undervist i folkeskolen i Filmproduktion, så hele det visuelle spektra danner grundlag for en karriere der startede som fotograf elev i 1986. Lokalt er han kendt for, som fotograf, at have leveret billede materialet til bogen om Odsherred "Odsherred - Landskabet, lyset og livet" og som medarbejder på projektet Geokids.
"Praktisk information om kurset kan findes hjemmesiden www.clausstarup.dk/maleri
Undervisningen vil alt efter vejrliget foregå i landskabet, men der vil være lokale tilknyttet som benyttes ved behov.
Claus Starup, info@clausstarup.dk
Er du folkepensionist og modtager ældrecheck eller førtidspensionist og bosat i Odsherred Kommune er prisen 350 kr.

Joselbjergvej 6

08-09-2018 kl. 10:00
Claus Starup

DOFodsherred

T:

Lær at sy eller reparere dit eget medegarn/fiskegarn

19-09-2018
Højby
Optager løbende
Lær at sy eller reparere
dit eget medegarn/fiskegarn
Det kan være sig skrubbegarn, åleruser, sildegarn eller hvad du
har brug for som lystfisker, har du garn du gerne vil have repareret
eller har du lyst til at fremstille noget nyt, får du professionel
hjælp råd og vejledning af tidligere erhvervsfisker Fam Ingo
Madsen.27 45 25 45
Medbring eget grej hvis du har, kontakt evt. underviser hvis du
skal købe nyt. Materialeliste udsendes i god tid før kursusstart.
Nyt kursus jan. 2018
30 lektioner beløbet kan deles i 2 rater.

Højby Skole

4573 Højby

19-09-2018 kl. 19:00
Fam Ingo Madsen
klasselokale

E: oda@odadof.dk

Lyt og lær - klassisk musik for begyndere

09-03-2019
Fårevejle
Optager løbende
I forbindelse med Odsherreds Kammermusikfestival 2019 tilbydes en række på fire foredrag i foråret 2019, med ønsket og håbet om at flere får lyst til at lytte (og lære at lytte) til den klassiske musik.
I skrivende stund har vi været så heldige at Michala Petri og Lars Hannibal 12. januar og Pianisten Mogens Dalsgaard 9. februar, har sagt ja til at fortælle deres indgang og passion for den klassiske musik.
Foredragene finder sted lørd.12/1 -9/2 – 9/3 – 13/4, kl. 13. – 16.
Vedr. foredragene 9.marts og 13.april. kan vi endnu ikke offentliggøre steder og navne på foredragsholderne, men hold øje med www.odadof.dk og dagspressen
Der serveres ved hvert arrangement lidt lækkert.
Foredragene arrangeres i et samarbejde mellem Folkeuniversitetet, Odsherreds Kammermusikfestival. Og Odsherred Dag og Aftenskole
Klassisk Musik - det behøver ikke at være svært
Hvordan kommer man i gang med at lytte til klassisk musik?
Skal man ikke vide en masse
I virkeligheden er det ikke svært - og vi har fundet 4 foredragsholdere, som fra hvert sit udgangspunkt vil skrælle mystikken af..
Hvis du deltager i mindst tre af de fire foredrag får du et års medlemskab af Odsherreds Kammermusikfestival og dermed mulighed for at købe billetter med 20% rabat til festivalen i 2019 og høre klassisk musik på højeste niveau.
enkelt foredrag koster 225 kr.inklucive lettere traktement, ved deltagelse i alle fire foredrag er prisen750 kr.
For folkepensionister der modtager ældrecheck og førtidspensionister og bosiddende i Odsherred kommune er prisen kr. 300

Joselbjergvej 6

09-03-2019 kl. 13:00