Der er flere og flere, der rejser til Japan og får interesse for japansk kultur både den moderne og den traditionelle.

Dette kursus henvender sig til begyndere og der lægges vægt på det mundtlige.

Du får også indblik i den japanske kultur og lærer om det japanske samfund.

Kurset tilrettelægges kursisternes ønsker og niveau. Materialeudgifter i mindre omfang må påregnes og afregnes med underviseren.

Du får rig mulighed for at tale japansk - vel mødt!

Rolf Krake Skolen
Hjaltesvej 1

28-10-2021 kl. 17:00
Yuka Baggesen

E: mail@fof-nvj.dk

Flere og flere danskere er interesserede i japansk mad, da vi oftere hører ord som Umami, hvilket betyder "smag" på japansk. Du vil blive introduceret til japansk madlavning med basis ingredienser som sake (japansk risvin), mirin, dashi ( fisk eller tang bouillon), miso (sojabønner paste), tofu, tang osv. Japansk mad er ikke kun sushi, men der er også onigiri (risboller), gyoza (dumpling), miso suppe (fermenteret soja bønner suppe).

Som japaner vil jeg gerne introducere mit lands stolte madkultur til jer. Kom og få inspiration til japansk hverdagsmadlavning.

Udgifter til råvarer ca. 100,- pr. undervisningsgang.

27-10-2021 kl. 17:30
Yuka Baggesen

E: mail@fof-nvj.dk

Blomsterdekoratør Dean Bang fra Århus vil med sine eksklusive dekorationer give os inspiratin til den kommende højtids blomsterarrangementer og kreationer.
Der serveres en forfriskning i pausen.
Prisen er 125 kr. for medlemmer af Haveselskabet og 200 kr. for ikke-medlemmer

Kidbækvej 6, Tvis

18-11-2021 kl. 19:00
Bibliotekssalen, Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro

T: 30193633
E: annetteskytte@mail.dk

Kom og vær med til at julehygge og få fyldt kagedåserne op i god tid, så du er klar til alle julens andre gøremål.
Vi bager forskellige julesmåkager, kager og andet lækkert, så du altid har noget at byde julegæsterne på - eller måske du vil give det bort som en lækker værtindegave?

Medbring forklæde, mad og drikke samt kagedåser til hjemtransport af lækkerierne.

Udgift til råvarer og materialer på ca. 150 kr, som afregnes med underviseren.

20-11-2021 kl. 09:30
Tina Sundgaard

E: mail@fof-nvj.dk

På dette kursus lærer du at konstruere dine egne mønstre og modeller ud fra jakkegrundformen til faste stoffer. Vi starter med en grundform, som du tegner af, retter til og syr op. Din grundform tilrettes din figur, så den sidder perfekt, og herefter er du parat til at udvikle din grundform.
Du lærer at konstruere et mønster efter din tilrettede grundform, og dette ud fra din figur, din stil og dine ønsker.
Et gennemarbejdet og velsiddende mønster tager tid, men i processen lærer du en stribe teknikker, som du kan benytte fremover, når du står med et købemønster, som ikke sidder eller hvis du ønsker at designe din unikke model.
Når din jakkegrundform er færdig og tilrettet, kan du lave alle de modeller, du måtte ønske. Vi kommer ind på en masse detaljer, som ofte hører til jakke konstruktioner og syningen af samme. Du bestemmer hvor mange detaljer din jakke skal have, og Doris guider dig igennem hele processen.
Kurset er et weekend kursus. Lørdag 10.00 - 16.30 - Søndag 10.00 - 15.00.
Sidste frist for tilmelding 12. november 2021

Holstebro Aktivitetscenters Fritidsskole
Danmarksgade 13A

27-11-2021 kl. 10:00
Designer og instruktør Doris Vestergaard
Tekstilværkstedet - kælder

Holstebro Aktivitetscenters Fritidsskole
T: 97414933
E: jonna@holstebroaktivitetscenter.dk

Tag dit barn eller barnebarn med til et par timers julehygge i køkkenet på Sønderlandsskolen i Holstebro.

Vi skal bage forskellige småkager og lave juleknas. Vi vil fremstille nogle af de traditionelle julesmåkager/knas samt afprøve et par nyere opskrifter.

Vi vil hygge i køkkenet med bagning, fremstilling af knas, smagsprøver, kaffe og saft samt julemusik.

Medbring forklæde, bøtter til de færdige kager/knas samt godt humør.

Kurset henvender sig børn fra 8 år. Prisen er pr. person og både barn og voksen skal tilmeldes.

Materialeudgifter på ca. 150 kr, som afregnes med underviseren.

04-12-2021 kl. 09:30
Tina Sundgaard

E: mail@fof-nvj.dk

Velkommen til et nærende og hjertevarmt juleyoga-event, hvor vi skal arbejde på, at få stresshormonerne ud af kroppen ved hjælp af restorative yogaøvelser.  Restorativ yoga er kendt for sin afslappende, beroligende og helbredende effekt og byder på rolig sekvenserede og forsiktigt opbyggede yogastillinger, der skaber balance i nervesystemet. I stillingerne strækkes kroppen blidt, mens den er støttet af yogaudstyr som pøller, tæpper og klodser. Kroppen får lov at hvile,- på den måde minimeres muskelspændinger og blodtryk, hjerne og hjerte beroliges.   Hver stilling holdes i ca. 5-10 min. - de fleste liggende. Tag gerne dit lune yogatøj på.   Vi laver også Pranayama (åndedrætsøvelser), der er med til at skabe ro og balance i krop og sind.

LOF-Huset

21-12-2021 kl. 17:00