Hvad sker der i processen, når du er kreativ, maler og laver kunst? Hvordan vælger du f.eks. dit motiv? Vil du være med til at male eller lave andre kreative processer ud fra stemninger eller følelser, som du oplever i nuet?  Ud fra en Jungiansk tankegang at al udvikling udsprnger af   Kaos-Rytme-Form-Naturalisme.   Vi kan ændre det, som er uhensigtsmæssigt for os i vores hverdag, og her kan vi finde hjælp i den kreative proces med eks:  maling, ler, bevægelse mv., - hvor vi får udfordringen på afstand og udenfor os selv.  Så kan vi nemlig se på det med helt andre øjne, og tale om det som en 3. person, men stadig relatere til det.   Fokus på kurserne er personlig og faglig udvikling gennem kreative processer.

Sønderlandsskolen
Sønderalle 25

18-08-2021 kl. 17:00
Inge Kjær
Billedkunst
IK217501

E: holstebro@lof.dk

Som kursist får du sparring, viden og værktøjer til, hvad der skal til for at starte eget firma op, samtidigt berøres hvilke muligheder og faldgruber, der er, når man springer ud som ny iværksætter. Vi kommer hele møllen igennem, lige fra ide til produktudvikling, til økonomi, markedsføring og salg.

LOF-Huset

26-08-2021 kl. 18:30
Mugesh Arunagirinathan
Sal 2
MU217510

E: holstebro@lof.dk

Har du i forvejen kendskab til det italienske sprog, men vil gerne lære mere? Så er dette italienske sprogkursus lige dig. Her kan du sikre dig, at du holder dine evner ved lige. Vi dykker dybere ned i italiensk grammatik og har fokus på udtale og skriftlige øvelser. Du får udvidet dit ordforråd og lærer meget mere om italiensk kultur.
Det er bogen Passaparola 2, vi tager udgangspunkt i. Kurset har niveau B1,1.

AOF Holstebro Aftenskolen
Fredericiagade 27 B

07-09-2021 kl. 17:30
Aida Adriana Ciulei
Lokale 2
3721206002

AOF Herning-Ikast-Holstebro Aftenskole
8600 Silkeborg
E: aftenskole@aof.dk

Du har den elementære grammatik på plads og et vist ordforråd, men du vil gerne være bedre til at samtale.
Vi laver samtaleøvelser for at udvide vores ordforråd og lytteøvelser for at forbedre vores forståelse. Du lærer almindelige italienske udtryk og forsætte med øvelser i grammatik.
Italiensk kultur vil også være et emne på kurset, for på den måde får du en dybere forståelse for italiensk sprog og traditioner. Du skal regne med noget hjemmearbejde, og vi laver opgaver som gruppearbejde.
Det er primært bogen 'Passaparola 1', vi bruger til kurset. ”Italiensk for næsten begyndere” bliver en kombination af en hyggelig atmosfære og seriøs undervisning, så du får et godt udbytte som kursist.
Kursets niveau er A1,2

AOF Holstebro Aftenskolen
Fredericiagade 27 B

07-09-2021 kl. 19:15
Aida Adriana Ciulei
Lokale 2
3721206001

AOF Herning-Ikast-Holstebro Aftenskole
8600 Silkeborg
E: aftenskole@aof.dk

Lær at bruge din computer så du kan gå på eboks, Netbank, søge de oplysninger, du ønsker. Lær at skrive et brev og lær at bruge din mail, så du kan sende mails og vedhæfte et brev eller billede.  Tag gerne din egen computer med.

LOF-Huset

15-09-2021 kl. 16:00
Bent Bjerregaard
Lokale 4

Anne Grethe og Helge pakker endnu engang deres gamle Landcruiser og skiber
den over Atlanten til Nordamerika. Fra Halifax i det sydøstlige Canada er kursen Alaska mod nordvest. I 180 dage bliver Landcruiseren en rullende pensionistbolig på 44.000 kilometer Nordamerikanske veje.
Foredraget er en historie om: at være sammen om alt i døgnets 24 timer. At føle
sig helt alene i Verden. At møde gæstfrihed og hjælpsomhed .At forspise sig i
hummer. At leve af fladbrød fire dage i træk. At hilse på ”Leif Den Lykkelige”.
At flygte fra en bjørn med to unger. At se et vejskilt med 400 km. til næste tankstation. At skære sig i fingeren 300 km. fra nærmeste læge. At besøge danske udvandrere. At vende hø med hesteforspand i Alaska. At blive bedstemor for femte
gang og ikke se sit nye barnebarn i fire måneder. At sparke dæk med truckerchauffører på uendelige veje. At vaske guld – og sig selv i floderne. At lytte til ulvekoncert i vildmarken. At finde en ny lejrplads hver eneste dag i et halvt år. Og
meget mere, som Anne Grethe og Helge fortæller om til en masse naturskønne
billeder underbygget af musik.

Idom-Råsted Foredragsforening
Formand Peter Friis Madsen