Yoga - Nidra - "Yoga Søvn"

17-02-2019
16:00 Søndag
Tommerup
Yoga nidra, som betyder ”yoga søvn”, er en årtusinder gammel, meget virkningsfuld yogapraksis, der er nemt tilgængelig for alle. Igennem guidet kropsscanning, visualiseringer og åndedrættet, fremkaldes en dyb ro i kroppen og sindet. Denne dybt afspændte tilstand virker afstressende, balancerende og kan øge selvindsigt og selv-skabelse.
I denne intensive klasse skifter vi mellem blid Hatha yoga og yoga nidra.

Kontakt til underviser:

Søndag
17-02-2019 kl. 16:00

Yoga - Restorativ

03-03-2019
10:00 Søndag
Tommerup
Restorativ yoga er den blideste yogaform, hvor tempoet er helt langsomt og fokus er på at finde ro.
Indledningsvis laver vi blide yogaøvelser for dernæst at finde ind i yoga-stillinger, hvor du er helt støttet. I yoga-stillingerne kan du blive støttet af yoga-puder, tæpper og bælter. Øjenpuder kan hjælpe med at skærme for udefrakommende indtryk.
Ved restorativ yoga er der tid til at lytte til kroppen og følge dens tempo og behov for at finde vejen frem til hvile. Den dybe ro og og hvile, som kan opstå i restorativ yoga, kan hjælpe med til at afbalancere nervesystem, krop og sind.

Alt udstyr vil være klar til dig. Det er en god ide at have blødt varmt yogatøj på samt tykke sokker og en varm trøje.

Yogalærer Lisbeth Harboe
Yderligere information:lisbethharboe@hotmail.com

Søndag
03-03-2019 kl. 10:00
Lisbeth Harboe

YIN YOGA - AFTEN

04-03-2019
Glamsbjerg
YIN YOGA
Stilhed ... Hvornår har du sidst mærket det?
I din krop. Og i dit sind ... Yin Yoga bliver mere og mere populært. Det er blid og afslappende Yoga, der mindsker stress i hovedet og stivhed i en anspændt krop.
Du sidder eller ligger i udstrækkende grundstillinger i 3 til 5 minutter ad gangen. Det giver mulighed for ro og fordybelse, samtidig med at stillingerne arbejder dybt i krop og bindevæv.
Kom og få flow i dit velvære. Ingen krav. Ingen forventninger. Kun masser af ro.

Mulighedernes Hus
Søndergade 99
5620 Glamsbjerg

04-03-2019 kl. 19:00
Sarah Bjørg Lundsberg
Sal
191407

LOF Vestfyn
5600 Faaborg
E: vestfyn@lof.dk

YIN YOGA - EFTERMIDDAG

05-03-2019
Glamsbjerg
YIN YOGA
Stilhed ... Hvornår har du sidst mærket det?

Mulighedernes Hus
Søndergade 99
5620 Glamsbjerg

05-03-2019 kl. 13:00
Sarah Bjørg Lundsberg
Sal
191404

LOF Vestfyn
5600 Faaborg
E: vestfyn@lof.dk

Yoga - for gravide

18-03-2019
Tommerup
Graviditet er en stor forandring for både krop og sind. Yoga i graviditeten kan hjælpe med at iagttage forandringerne mere bevidst. Du holder kroppen stærk og smidig samtidig med, at du forebygger graviditetsbesvær. På holdet fokuserer vi på at sanse os selv og barnet gennem bevidsthed og ro. Derudover vil du lære åndedrætsøvelser, som kan hjælpe dig lettere igennem fødslen. Jeg anbefaler, at du starter fra ca. 6./7. graviditetsmåned afhængigt af, hvordan du har det.

Forløbet varer 9 gange og øvelserne er velegnet for alle gravide.
Du er velkommen til at snakke med mig, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål.

18-03-2019 kl. 09:15
13,5

Yoga - Efter fødsel

18-03-2019
Tommerup
Efter du har født dit barn, skal du finde dig til rette i det nye liv – nu med baby – og genfinde din krop. Graviditet og fødsel er en stor forandring for krop og sind, og derfor starter vi genoptræningen langsomt og med masser af ro. Vi arbejder med bækkenbunden og kommer herfra igennem hele kroppen for at styrke den og blive mere smidig. Der er især fokus på en god holdning, kernemusklerne, skuldrer og nakke.

Din baby er selvfølgelig meget velkommen på holdet og kan fint være med til træningen.
Som nybagt mor kan du starte med efterfødselsyoga ca. 6-8 uger efter en vaginal fødsel. Har du fået et kejsersnit, bør du vente ca. 8-12 uger. Spørg gerne din læge eller jordemoder, hvis du er i tvivl om, hvornår du må starte og mærk efter, om du føler dig klar.
Du er velkommen til at snakke med mig, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål.

18-03-2019 kl. 10:45
13,5

02-04-2019
Yin yoga
Ved de lange afslappede stræk og kompressioner i Yin yoga frigives de naturlige fibre kollagen og elastan, der holder kroppen fugtig indefra. Det virker som olie til dine sener og led, som derved strækker sig nemmere. Har du skade, har yin yoga en helende og genopbyggende effekt.
Yin yoga forega?r roligt og har en markant virkning pa? stress, da kroppens parasympatiske nervesystem automatisk tager over efter fa? øvelser. Derfor kan yin yoga kaldes mindfullness med kroppen, da øvelserne giver en meditativ virkning og der kommer ro pa? a?ndedrættet og tankerne.
Yin yoga giver hurtigt en forbedret fleksibilitet omkring kroppens led og derfor kan yin yoga forbedrer sportspræstationer, fremme balance og styrke korrekt kropsholdning.
Til undervisningen skal du bruge løstsiddende tøj og medbring gerne din egen yogamåtte, hvis du har en.
I yogastudiet er der alt det udstyr, som er nødvendigt, for at få så god en oplevelse som muligt ( måtter, tæpper, blokke, pøller, bælter og lign)
Yin yoga her kan alle være med, det er en meget rolige og meditative yogaform.Yin Yoga besta?r af liggende og siddende stillinger der holdes 3-5 minutter og skaber en bedre balance mellem aktivitet og hvile i en travl hverdagen. I det fysiske aspekt arbejdes der i Yin Yoga med hele kroppens bindevæv (ogsa? kaldet fascia). Na?r bindevævet er blødt og elastisk giver det plads til muskler og knogler, som derved fa?r mere bevægfrihed.

02-04-2019 kl. 09:15

03-04-2019