Strik - Flerfarvestrik

29-03-2019
19:00 Fredag
Tommerup
Synes du det er en udfordring at strikke mønstret flerfarvestrik efter diagram? Så er dette lige kurset for dig. På kursus i flerfarvestrik skal vi arbjde med to farver og med hvordan de to tråde skal holdes så trådene hverken bliver for løse eller for stramme. Endvidere skal vi se på hvordan diagrammer til flerfarve strikke læses og prøve at strikke teknikken rundt på strømpepinde eller med rundpinde, men også strikke frem og tilbage. Undervejs kigger vi på hvad man bør være opmærksom på når man vælger farver og garn til flerfarvestrik
Medbring:
Kort rundpind nr. 3, strømpepinde nr. 3 samt garner i forskellige farver (gerne med stor farvekontrast og helst i uld) der passer til denne pindestørrelse.Medbring desuden notesbog og blyant.
Tekstillærer, cand.pæd. i materiel kultur og freelance tekstilskribent Anne Marie Nielsen. Anne Marie har blandt andet været ansat i et væveprojekt i Tanzania og på en højskole i Norge. Der ud over har hun holdt strikkekurser og workshops blandt andet på Fanø Strikkefestival, på Hørvævsmuseet på Krengerup, på Sydslesvig Strikkefestival og på Akademiet for Folkekunst i Telemark i Norge. Hun er tilknyttet frilandsmuseet Den Fynske Landsby i Odense som formidler.
Materialeudgifter: 20 kr til kompendium som bedes betales kontant til underviseren under kurset.

29-03-2019 kl. 19:00
Anne Marie Nielsen

Seniordans - Forlængelse sæson

25-04-2019
Glamsbjerg
Dans er genvej til lykken. I seniordans, danser manrød og blå, og det kan derfor danses af alle og kræver ikke nogen fast partner. Derfor er det populært. Man danser i kreds, række og kvadrille. Somme tider med udgangspunkt i kendte standard- eller folkedanse og lanciers. Andre gange nye spændende danse udviklet særligt til seniordans. Alle kan deltage - er du alene, 2 veninder/venner eller par, og har du/I lyst til at møde andre i en glad, afslappet, sjov, uforpligtende og motionsaktiv gruppe, så mød op og mærk glæden ved at røre sig til musik. Der kræves ikke specielle forudsætninger for at være med på dansegulvet, andet end evnen til at flytte benene. Du er velkommen til at deltage en gang helt uforpligtende, for at danne dig et indtryk af, om det er noget for dig.
BEMÆRKFORLÆNGELSE AF SÆSONEN MED 5 EKSTRA GANGE - 25/4-23/5 2019 ... derefter pause til 5.SEPTEMBER2019

25-04-2019 kl. 10:00
191462

Strik Ansigtsmasker og høns

04-05-2019
Tommerup
Så skal der strikkes ansigter med masser af udtryk og høns, der næste kan klukke! Uden brug af opskrift og mønster skal vi arbejde skulpturelt med strik. Undervejs vil vi kigge på strikketeknikker, der er oplagte at bruge når man vil strikke skulpturelt.
Der kræves ingen specielle strikkefærdigheder for at kunne deltage i kurset, men mod og lyst til at "leg" og eksperimentere med udtryk i strik, som ikke skal være funktionelt.

Medbring:
To kvadrater strikket fast i retstrikning. De skal hver være mindst 15 x 15 cm. Du bestemmer selv om det skal strikkes ensfarvet, meleret eller noget helt tredje. Strømpepinde nr. 2 ½ og 3 samt diverse garner, der passer til denne pindestørrelse, hæklenål og stramajnål uden spids i en størrelse, der ligeledes passer til garnene. Medbring desuden notesbog og blyant.

04-05-2019 kl. 09:00
Anne Marie Nielsen

Sommerbilledskole Vissenbjerg Skole

01-07-2019
Vissenbjerg
Mandag: Akryl på lærred efter selvvalgt motiv. Jeg giver gode råd og sætter børn i gang, hvis de har svært ved at komme på et motiv.
Tirsdag: Akvarel på papir: Vælg mellem opstilling eller tolk et kunstværk. (Vi har masser af bøger om og med kunst)
Til denne dag kan børnene til en opstilling tage et stykke yndlingslegetøj med til at indgå i opstillingen.
Onsdag: Emne: Afrikanske masker. Jeg har et billedudvalg af masker. Kridt på farvet karton, acryl på lærred eller linoliumstryk.
Torsdag: hvis vejret tillader det: Udenfor og tegne noget natur. Vi har et par mindre søer i Vissenbjerg med gode motiver. Hvis vejret er dårligt: Tegn til et folkeeventyr. Jeg fortæller.
Fredag: Frit valg på alle hylder, både hvad angår motiv og materialer. Kan også bruges til at lave sine ting færdige.
Underviser Jan Eriksen - telf. 20450497.

Vissenbjerg Skole
Søndersøvej 14-16
5492 Vissenbjerg

01-07-2019 kl. 10:00
Jan Thrane Eriksen
Billedkunst, 1. sal

Sommerferieskole Brylle

01-07-2019
Ugens tema er portrætter
At se med øjnene og at se med hjertet er ikke altid det samme.
Vi skal kigge ind og kigge ud og alle aldre kan være med.
Vi skal male, tegne og lave collager på flere forskellige måder og med anderledes materialer.
Vi skal klippe og klistre og samtale.
Vi skal være stille og være vilde – og vi skal have det sjov imens.

Deltagerbetalingen er incl. materialer.
Underviser Helene Mødekjær - telf. 20787064.

Vi holder fernisering fredag d. 5. juli kl. 1330-14.

01-07-2019 kl. 10:00
Helene Mødekjær