Italiensk for begyndere

24-09-2018
Assens
Italiensk for begyndere
I mine kurser i italiensk, vil man lære de første grammatiske regler, via enkelte sætninger, de regelmessige substantive, verber og adjektiver. Kun efter nogle lektioner, efter man har konsolideret reglerne, vil man starte på, at se på undtagelserne, som er mange i et svært sprog som italiensk. Formålet vil være, at forstå og blive forstået i en hverdagssituation i Italien. Eks: at kunne forstå, hvad der står på et skilt eller en advarsel og en information. Fra volapyk til formidling. Jeg postulerer, at man kan forstå før man kan snakke. Jeg vil stille, for eksempel, enkelte spørgsmål på italiensk, som kursisten kan forstå og svare med kun ja eller nej, sige noget og associere det med fakta og kropsprog, og med tiden prøve en simpel konversation. Alt så enkelt som muligt. Jeg vil respektere de enkelte kursister tempo og læreprocess.
Parallelt, vil jeg fortælle kursisterne få fakta om den lokale kultur, pli, takt og tone, ritualer, kontestmarkører og kort episodier fra Italiens lange historie, som er relateret med både sprog og kultur. Eks: hvorfor gør italienerne sådan og ikke sådan?

Til undervisningen vil jeg bruge bogen VIA LIBERA 1 af Gisella Paccoi og Massimo Scudo som kan man købe direkt fra forfatterne ved at sende en mail til følgende mailadresse:
snakkemedmax@gmail.com
Bogen vil være til disposition omkring en uge/ti dage efter bestillingen og jeg vil selv hente den og medbringe til undervisningen. Det koster 270 kr.
Forfatterne vil sende jer en PDF af den første kapitel allerede efter købet, så har man materialet klar til brug mens den rigtig bog er på vej.

Jeg er født i Milano, har studenteksamen, har læst som Cand. Scient. Pol. ved Milano Universitetet, har været professionel musiker i mange år, og har rejst meget. Jeg har været på tourné i Svejts, England, Norge, Grønland, Spanien. Jeg har boet i Danmank siden 1975. Jeg har været ansat i Aarupskolens SFO Kridthuset siden 2007.
Jeg har undervist italiensk hos AOF i Assens og Middelfart siden 2014.
Jeg er på pension og spiller stadig musik i weekenden. Jeg har skrevet nogle romaner og noveller som er blevet udgivet i Italien.

Assensskolen Nord
Niels Kjærbyes Vej 9