Filtedage for Børn og Unge

01-07-2019
Tommerup
På filteværkstedet kan alle være med.- fra 1. kl. og op.

Der er mulighed for at filte æbler, billeder, tasker og meget mere.
Der er udstilling 3. juli kl.14.00 -14.30, alle er velkommen.
Husk stor madpakke.
Underviser : Ragnhild Møller Hansen.
I deltagerprisen er medregnet materialeforbrug
Underviser: Ragnhild Hansen - Telf.26805419. Mail: ravnufilt@gmail.com

01-07-2019 kl. 10:00
Ragnhild Hansen
Billedkunst

E: verninge@husflid.dk

Filtning for børn og voksne

15-07-2019
Tommerup
På dette kursus vil du stifte bekendt skal med ”våd” filtning. Ved hjælp af sæbevand og kafteflor vil du blive undervist i at fremstille lune, bæredygtige og unikke ting. Fx hynder, krukker, sutsko og meget mere. Du vil også få indblik i hvad filtenålen kan bruges til.
Kurset er for både begyndere og øvede, børn under 12 år kan deltage med en voksen.
Materialer kan købes i løbet af ugen og afregnes med underviser.
Medbring: lille balje, håndklæder, saks, et stykke sæbe.
Har du spørgsmål om muligheder/begrænsninger eller andet, så send en mail på am.stahlfest@g.mail.com

Husk: Vi mødes alle dage i cafeen kl. 09.45 til morgensamling.

Lilleskov Teglværk
Lilleskovej 69

15-07-2019 kl. 09:45
Mette Stahlfest Møller
Tørreladen ved vandhane
03.29.19

05-09-2019
Børneyoga - yoga i børnehøjde for børn og forældre

I børneyoga arbejder vi gennem leg med de klassiske yogastilinger, som balancerer nervesystemet og giver afspænding til kroppen og sindet. Øvelserne styrker balance- og muskelkoordinationssansen, giver styrke, udholdenhed og øget koncentrationsevne og fysisk velvære. Man lærer at være til stede i kroppen og lytte indad og finde ro og styrke og selvtillid inde i sig selv.

Vi går på opdagelse med vejrtrækningen og laver forskellige åndedrætsøvelser, og lærer hen af vejen at bruge åndedrættet til bl.a. at finde ro og balance.

Vi laver forskellige former for massage f.eks. ansigtmassage med pensler eller, hvor vi tegner på hinandens ryg. Massage er en god måde at slappe af på og man lærer samtidig at have empati for hinanden.

Vi tager på drømmerejser, hvor vi slapper af og lytter til en fantasifortælling, hvor vi forestiller os forskellige ting undervejs og lytter til vores eget åndedræt.

Vi bruger også sang eller chanting. Chanting vil sige at synge mantraer, som man gentager igen og igen. Vi bevæger gerne armene i en form for dans med hænderne mens vi chanter. Kombinationen af håndbevægelser og de rytmiske gentagelser af mantraenes lyde virker afstressende og opløftende og hjælper sindet til at koble fra og slappe af.

Børneyoga er først og fremmest sjovt og stimulerende og giver et positivt åndehul i en ellers travl hverdag. Når forældre og børn laver børneyoga sammen skabes muligheden for gode og nærværende stunder, hvor man oplever hinanden på nye måder og har tid til blot at være sammen.

Der er plads til 6 børn og 6 voksne pr hold. Alle kan deltage uanset om man har erfaring med yoga eller ej.

05-09-2019 kl. 16:15

Forældre/barn yoga 2-3 år

07-09-2019
Børneyoga - yoga i børnehøjde for børn og forældre

Kom til børneyoga for de små og leg jer igennem en masse yogastillinger sammen med jeres barn.
Vi leger med åndedrættet, tager på fantasirejser og møder en masse sjove dyr, vi får sved på panden og øver os i at slappe af. Vi mediterer i børnehøjde, giver hinanden massage og en masse mere.
Børneyoga er sjovt og stimulerende og giver et positivt åndehul i en ellers travl hverdag. Når forældre og børn laver børneyoga sammen skabes muligheden for gode og nærværende stunder, hvor man oplever hinanden på nye måder og har tid til blot at være sammen.

07-09-2019 kl. 09:30

07-09-2019

07-09-2019 kl. 10:30

12-09-2019

12-09-2019 kl. 17:15

Filt - hule former m/spændende overflader

28-09-2019
Filt hule former og leg med overflader og udtryk
- nu også med rå uld
Lær at udnytte uldens farver og lag og skab en livlig overflade.
Vi kan bruge forarbejdet uld i naturlige såvel som indfarvede kulører, rå uld direkte fra fåret, fraklip af filt, vævede tekstiler og skinnende metaltråd. Altsammen kan være med til at frembringe levende teksturer og spændende overflader på ting til din bolig, på udsmykning og på tasker og sko og vanter.
Leg med lag, farver og fibre og bliv grundigt indført i brug af reserveringer.Kurset er for både begyndere og øvede. Er du begynder og vil du bare lære helt grundlæggende filtning, kan du også det.

Inspiration, materialer og remedier har jeg med, og når tiden nærmer sig, får du en påmindelse fra foreningen, og oplysninger om, hvad det er godt at medbringe.

Spørg endelig til kursets indhold påmette@efilt.dkeller 2855 9020 og kig påwww.metteoestman.dk

Der skal påregnes udgifter til materialer.

28-09-2019 kl. 09:00
Mette Maria Østman
Fysiklokale

Filt - hule former m/spændende overflader

25-01-2020
Filt hule former og leg med overflader og udtryk
- nu også med rå uld
Lær at udnytte uldens farver og lag og skab en livlig overflade.

Der skal påregnes udgifter til materialer.

25-01-2020 kl. 09:00
Mette Maria Østman