Harmoniorkester

11-12-2018
Årslev
Optager løbende
Årslev Harmoniorkester optager løbende nye medlemmer på blæseinstrumenter og slagtøj.
Vi øver tirsdage i aulaen på Bøgehøjskolen i Årslev.
Hvis du kunne tænke dig at være med, så henvend dig til Ib Roland på tlf. 2127 5905 eller mail: ibroland@live.dk for flere oplysninger.
Besøg også www.aarslevharmoniorkester.dk

Bøgehøjskolen
Overvejen 54

11-12-2018 kl. 18:30
Ib Roland
Aulaen

Midtfyns Musikaftenskole
E: midtfynsmusik@midtfynsmusik.dk

Harmonika

10-12-2018
Årslev
Optager løbende
harmonikaen er et populært og alsidigt instrument, - hvis du vil lære at spille på harmonika, så kontakt Palle Larsen, tlf. 7253 8391 eller send en mail til pal@fmk.dk og hør om mulighederne.

Bøgehøjskolen
Overvejen 54

10-12-2018 kl. 19:00
Vi finder en lærer til dig
flygellokalet

Midtfyns Musikaftenskole
E: midtfynsmusik@midtfynsmusik.dk

Hatha Yoga for alle

08-01-2019
Broby
Hatha yoga er fysiske stillinger, hvor der arbejdes på åndedrættet for at øge og give bedre vejrtrækning. Derved nedsættes ubalancer i kroppen, og der løsnes op for fysiske og psykiske spændinger. Samtidig styrkes muskler, led og indre organer, ligesom nervesystemet påvirkes. Samlet giver det ro på tanker, øget livsglæde samt energi og nedsat stress. Undervisningen vil blive tilrettet den enkelte.
Medbring tæppe, pude, måtte og evt. skråkile.For nærmere information: 24 26 28 60.
Alle er velkomne til en gratis prøvegang. Vel mødt.

X-huset - Vester Hæsinge
Birkevej 15
5672 Broby

08-01-2019 kl. 19:00
Lone Granhøj El Imam
X-hus salen
191511

Harmonikaundervisning

15-01-2019
Faaborg
Nu kan vi tilbyde undervisning iharmonika for voksne. Med Julija, som er uddannet ved Jazeps Vitols Musik Akademi i Riga og Syddansk Musikkonservatorium. Alle kan lære at spille harmonika, og det er aldrig for sent at komme i gang. Undervisningen er for både begyndere og lettere øvede og tilpasses den enkelteelevs niveau og interesser.
Hver lektion er med 1-2 elever, som undervises i h.h.v. 20 min. eller 45 min. Undervisningen foregår i undervisers private hjem, Sinebjergvej 60, syd for Faaborg og Horne ud til vandet. Der undervises tirsdage efter aftale medJulija. Tilmelding skal ske til LOF´s kontor.
Julija har medvirket ved koncerter og festivaller i en lang række lande. Hun har spillet som solist i kammermusik-ensembler og med orkestre. Hun har modtaget flere priser. Hun erdygtigog glæder sig til at undervise i LOF.

Julijas private hjem
Sinebjergvej 60

15-01-2019 kl. 17:45
Julija Skipore
Musiklokalet
191721

Harmonika- og guitar-undervisning

16-01-2019
Ringe
Guitar for begyndere og viderekomne:
Hvad enten du er begynder, der gerne vil lære den første håndfuld akkorder, eller du er mere rutineret og gerne vil lære lidt tips og tricks, er dette kursus noget for dig.Undervisningen bevægersig inden for lettere rock, pop og folk, og du er velkommen til at komme med forslag til numre, du gerne vil spille. Undervisningen foregår hovedsageligt på akustisk guitar, men elguitar og bas (begyndere/lettere øvet) er også en mulighed.
Hvis der er god tilslutning til undervisningen, kan der evt. laves et sammenspilshold.
Harmonika for begyndere og viderekomne:
Har du lyst til at prøve kræfter med at spille harmonika for første gang, eller har du spillet i længere tid, men mangler lidt ny inspiration? Så er dette hold noget for dig.
Underviser er harmonikaspiller med udgangspunkt i folkemusikkens verden, men kan også så vidt muligt tage udgangspunkt i elevens ønske til repertoire. Der vil blive fokuseret på bælgspil, basgange, fingerteknik, akkorder/becifring, men mest af alt spillet nogle gode melodier. Underviser spiller på kromatisk knapharnomika og diatonisk harmonika, men kan også undervise efter pionosystemet. Hvis der er elever nok, kan der evt. laves noget sammenspil.

Frey Klarskov
Sdr. Højrupvejen 41
5750 Ringe

16-01-2019 kl. 17:00
Frey Klarskov
Musiklokalet
191723

Hensyntagende Qigong

30-01-2019
Ringe
For dig der har smerter eller fysiske begrænsninger, men som alligevel ønsker at blive både
fysisk og mentalt afspændt, så du kan komme hjem fyldt med positiv energi.

Indhold:
Qigong er også kendt som kinesiske helsebevægelser. Træningen kan beskrives som mindfulness i
bevægelse. Deltagerne undervises indledningsvis i de basale øvelser i Qigong, så nye deltagere kan også følge med.

Qigong består af langsomme bevægelser kombineret med vejrtrækningsøvelser og visualisering. Der
arbejdes desuden med balance, smidighed og styrke. Det er skånsomt og rart og kan udføres af alle. På dette hold tilpasser vi tempo og sværhedsgrad, så alle bliver udfordret tilpas. Måske har du i starten brug for at lave nogle øvelser siddende – det tilpasser vi undervejs. Hver gang afslutter vi med en afslapnings- og visualiseringsøvelse. Viden fra traditionel kinesisk medicin i relation til øvelserne kan eventuelt inddrages.

Påklædning:
Qigong udføres med behageligt, løstsiddende tøj og kræver ikke bad efterfølgende.

OBS: Der er trappe til undervisningslokalet. De første gange snakker vi om deltagernes forventninger og individuelle udfordringer, som undervisningen skal afpasses efter. Det betyder, at øvelserne ca. tager 45 minutter.

Der holdes ikke pause i undervisningen, men der er stole, så nogle af øvelserne kan udføres siddende.

Omfang: 11 x 1,5 lektioner á 45 min

Tidspunkt: onsdage 15.00-16.10

Periode: uge 2, 3, 5, 6, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 17,

Underviser: Lisbeth Langdahl, der er uddannet sygeplejerske, samt har kandidat og masteruddannelser
indenfor sundhed og sundhedsfremme, og erfaring med alternativ behandling og coaching. Lisbeth har bl.a. arbejdet som sundhedskonsulent og underviser indenfor sundhedsfagene.
Lisbeth er uddannet coach og Qigong-instruktør.

Midtfyns Fritidscenter
Søvej 34