Tværfløjten, i daglig tale kaldet fløjten, hører til blandt træblæseinstrumenterne, fordi den oprindeligt var lavet af træ. I dag er den oftest lavet af sølv, og klangligt passer den godt til mange genrer. Har du spillet tværfløjte som barn, men ikke rørt fløjten i flere år, så har du nu muligheden for at få gang i fløjtespillet igen. Eller måske har du bare lyst til at prøve at spille tværfløjte, selvom du aldrig har spillet et instrument før? Uanset om du har spillet før eller ej, er der plads til dig, for undervisningen tilrettelægges ud fra den enkelte deltagers niveau, og både begyndere og øvede er velkomne! Læreren hjælper gerne med at skaffe instrument.I undervisningen tager vi udgangspunkt i den klassiske musiks enorme fløjterepertoire, og vi arbejder med både blæseteknik, nodelære og repertoirekendskab, ligesom vi også vil spille nogle af de melodier, du selv kender i forvejen.

Sletten Skole Afd. Otterup
Skolegade 12
5450 Otterup

26-02-2024 kl. 16:00
Christina Enig
E7

E: info@paarupaftenskole.dk

Har dit barn lyst og trang til at udfolde de kreative evner, er muligheden her. Jimmy underviser individuelt hold med 8-12 elever. Egne materialer medbringes: alt lige fra skitsebøger til tablets er velkommen. Referencematerialer er en meget god idé at tage med. Jimmy kan kontaktes for yderligere information, tlf. 26 24 24 12.

Pris: 200 kr.

Tilmelding senest 8 dage før kursusstart tlf. 2086 6653 eller nordfyn@lof.dk

Veflinge Skole
Vedel Simonsensvej 31
5474 Veflinge

27-02-2024 kl. 17:00
Jimmy Rosenlund

LOF Nordfyn
T: 20866653
E: nordfyn@lof.dk

Onsdag kl. 17.00-18.30 ( der er ikke undervisning i uge 7, 8 og 9)Har du brug for at kunne slappe af og opnå indre ro? Kunne du tænke dig at styrke, løsne og smidiggøre din krop med enkle gentagende bevægelser og kærlig selvomsorg?
Har du brug for blid træning, der tager hensyn til din krops specifikke behov? Ønsker du at lære at meditere?Vi starter forløbet med at lære TaiChi Relaxation, som består af 9 basisøvelser, som relaterer til relevante akupunkturpunkter, har en afbalancerende virkning på helbredet. Tai Chi Relaxation fungerer som en brobygger til Sheng Zhen Qi Gong og meditation i ro og bevægelse, som består af 18 serier af elegante og gentagende bevægelsesforløb, der hver især styrker krop og sind og kan foregå enten siddende, stående eller liggende.
TaiChi relaxation og Sheng Zhen - meditation i ro og bevægelse er begge funderet i TaiChi som er en gammel kinesisk træningsform, der fremmer energistrømmene i kroppens meridianbaner.
TaiChi Relaxation og Sheng Zhen er træning med kærlighed og selvomsorg. Gradvist udvider og fordyber vi den fysiske træning, forankrer sindet i bevægelserne og du lærer at finde ro og meditere. Når du slapper af og åbner dit sind, har det en positiv effekt på livsenergien/Qi, som nemmere kan strømme igennem dig. Regelmæssig træning har en dyb afstressende, rensende og styrkende effekt på både krop og sind.Bevægelserne kan udføres stående, siddende og liggende og vi afslutter altid med en guidet afspændende meditation. Kom i løstsiddende tøj og husk et tæppe eller flad pude at sidde på, samt en flaske vand.
Underviseren Kitte Witting har undervist i Sheng Zhen-systemet siden 2013 og er uddannet og certificeret lærer i TaiChi - relaxation og Sheng Zhen- Qi Gong og meditation hos Master Li Junfeng og Teacher Li Jing: www.shengzhen.orgKurset er for alle.

Havrehedskolen
Rugårdsvej 729

06-03-2024 kl. 17:00
Kitte (Kirsti) Witting
Gymnastiksalen

E: info@paarupaftenskole.dk

Onsdag kl. 18.45-20.15 ( der er ikke undervisning i uge 7, 8 og 9)Har du brug for at kunne slappe af og opnå indre ro? Kunne du tænke dig at styrke, løsne og smidiggøre din krop med enkle gentagende bevægelser og kærlig selvomsorg?

Havrehedskolen
Rugårdsvej 729

06-03-2024 kl. 18:45
Kitte (Kirsti) Witting
Gymnastiksalen

E: info@paarupaftenskole.dk

Sy din egen taske. På kurset vil du lære om forskellige fyld/mellemfoer. Hvad skal bruges til hvilke tasker alt efter hvilket udtryk du vil have. Du vil også lære om forskellige måder at sætte lynlåse i, og hvilke lynlåse man bruger hvornår. Kurset er både for begyndere og øvede. Mønsteret vælger man selv (skal købes ved siden af, medmindre gratis mønster bruges). Har du specielle ønsker til en bestemt taske så aftales det med mig inden kurset og så ser vi på det sammen. Er man nybegynder vil jeg anbefale et net eller en toilettaske. Billederne er til inspiration. Forslag til sider hvor man kan finde mønstre: noodlehead, sew sweetness, byannie, sotak handmade, studiokat design. Disse mønstre er på engelsk men jeg hjælper selvfølgelig. En del af mønstrene fra noodlehead kan købes hos slothquilt med en dansk oversættelse. Hvis man gerne vil have danske mønstre har Ragnhild fra “den lille lade” og Anne Pia Godske Rasmussen flere gode.

Grindløse-Bogense Husflid
Sct Anna Park 2,1