3. Dødens kultur i kunst og tanke.

23-10-2018
Skive
Ingen kan med sikkerhed sige hvad døden er. Mange har oplevet nærdødsoplevelser og der er mange forskellige variationer af hvordan en sådan oplevelse gengives af dem, som har oplevet det og formidlet det videre. I dette foredrag ser vi på sammenhængen mellem kunst og tanke i forhold til døden. Tidsmæssigt bevæger vi primært fra middelalder til nutid, vi ser på billeder, skulpturer, kirkegårdskultur og filosofiske tanker.
Foredraget lægger op til udflugt til Kunstcentret Silkeborg Bad, der i perioden 1. sep. Til 9. dec. 2018 har udstillingen "Beyond the body" på programmet. Udstillingen har fokus på døden.

Bemærk, at foredraget foregår i kælderetagen, og der er ingen elevator.

Hjalmar Kjems Alle 4

23-10-2018 kl. 10:00
Ann-Lise Aasesdatter Hansen
Kælder

E: aof@aof-skive.dk

4.I frisernes land

06-11-2018
Skive
I den tyske del af Vadehavet ligger de to nordfrisiske øer Föhr og Amrum samt halligerne Hallig Hooge og Nordstrandischmoor, der hver især har en særpræget natur og kulturhistorie. Journalist Niels-Henrik Jensen har besøgt området flere gange og fortæller i foredraget om de talende gravsten på Föhr, Amrums imponerende sandstrande med højt til himlen, driverliv i strandkurvene og kåring af årets lammedronning. På Hallig Hooge fik Frederik VI i 1825 et ufrivilligt ophold på grund af kraftig storm og overnattede i alkoven i den fineste stue hos enken Stienke på Hanswarf. Efter det kongelige besøg kom stuen til at hedde Königspesel. Med skibet Adler V sejler vi ud i Vadehavet, spotter sæler på sandbankerne og ser på trawlets indhold af alt godt fra havet. På den frodige Nordstrandischmoor er kvæg og får sat på græs for sommeren, cafeen er åben og savner man dramatik, er der fem minutters film med oversvømmende stormflod.

Bemærk, at foredraget foregår i kælderetagen, og der er ingen elevator.

Hjalmar Kjems Alle 4

06-11-2018 kl. 10:00