"(NYHED) Travetur og foredrag om Himmelbjergets historie - v/Arkitekt Bendt Nielsen" - Kursus i Skanderborg

- prøv et af de populære søgeord, hvis du ikke fandt, hvad du søgte ...

Sorter efter:
Startdato

14-05-2020
Ry
Kl. 18.30-ca. 20.30 Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry (vær OBS på korrekt postnr. i GPS).
Travetur og foredrag med dialog om Himmelbjergets histrorie v/Landskabsarkitekt Bendt Nielsen
Himmelbjerget er meget mere end en god udsigt. Himmelbjerget er nemlig også en falsk bakke, stedet hvor demokratiet i Danmark blev født – og så har hundredvis af børn og unge boet meget tæt på.
Tag med Landskabsarkitekt og historiefortæller Bendt Nielsen på en rejse rundt i Himmelbjergets historie.
Vi starter med vandreskoene på, og går i en times tid på en lille travetur rundt på Himmelbjerggården, og ud i landskabet til udsigtspunktet Skriver Kol. Fra Skriver Kol har man nok den allerbedste udsigt til selve Himmelbjerget.
Undervejs fortæller Bendt Nielsen om, hvordan istiden skabte det landskab vi går rundt i, vi kommer rundt om demokrati og folkestyre, som St. St Blicher havde en finger med i spille om - og om Himmelbjerggården, som blev grundlagt i 1896 af Carl Christian Leopold Budde, som et børnehjem. Til i dag, hvor Himmelbjerggården er et nordisk inspirationscenter for bæredygtig udvikling.
Efter traveturen går vi inden døre og får en kop kaffe og en kage – og Bendt Nielsen fortsætter foredraget med historiske billeder og fortællinger. Under hele foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål og have samtale.

NB: Kl. 18.30-ca. 20:30 Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry (vær OBS på korrekt postnr. i GPS).

Himmelbjerggården Ry
Himmelbjergvej 11