Forældre/bedsteforældre-barn sangkursus

04-04-2019
Glumsø
Forældre/bedsteforældre-barn sangkursus (Barnets alder mellem ca. 2-6 år)

Tag dit barn eller barnebarn med til sang. Vi lytter til musik og synger de instrumenter, vi kan høre. Vi snakker om at trække vejret så det føles rart og så man kan holde tonerne , vi efterligner forskellige dyrelyde med vores stemmer. Vi laver sangøvelser . Vi snakker om teksterne i sangene og prøver at udtrykke det vi kommer til at tænke på i sangene. Formålet med kurset er at få barnet til at komme tættere på musikken via dets egen stemme. Kurset tilpasses efter barnets alder.

Individuel undervisning med løbende optag, som aftales og tilretelægges i samarbejde med underviseren.

Ugedag og tidspunkt aftales individuelt.

Glumsø Kro
Storegade 2
4171 Glumsø

04-04-2019 kl. 09:00
Marit Hansen
Kobberstuen

Forældre/bedsteforældre-barn sangkursus

05-04-2019
09:00 Fredag
Næstved
Forældre/bedsteforældre-barn sangkursus (Barnets alder mellem ca. 2-6 år)

Ugedag og tidspunkt aftales individuelt.

Næstved Kommunale Musikskole
Skellet 29

05-04-2019 kl. 09:00
Marit Hansen
Lokale 108

Fodtræning / balancetræning

12-04-2019
08:30 Fredag
Næstved
Har du problemer med dine fødder, som f. eks. smerter, platfodet hed, nedsunken forfod, knyster o. lign, eller generes du af balanceproblemer.

Holdtræning om fredagen 10 gange, på Kildemarksvej 70, med fysioterapeut Lise Mosberg Meldgaard, som er uddannet fysioterapeut og psykomotorisk terapeut (afspændingspædagog)

Fødderne er kroppens fundament, derfor skal de trænes. Fødderne er ofte den glemte del af træningen, og vi bliver ofte først opmærksomme på dem når de gør ondt. Det burde være lige omvendt, da mange problemer i bevægeapparatet kan afhjælpes og bedres via fodens funktion.

På kurset gennemgås betydningen af optimal funktion i fødderne., som også har indvirkning på din balance .

Vi træner din fødder og laver fod- og balance øvelser, som du også kan arbejde videre med hjemme.

12-04-2019 kl. 08:30
Lise Mosberg Meldgaard

13-04-2019

Varighed: 5 timer inkl. pauser

Graviditet, fødsel og barsel er noget helt unikt. Fra den tidlige graviditet, fødslen og den første tid som nye forældre, gennemgår man som mor (og far) en helt speciel proces. Både fysisk, men også mentalt. Og man oplever denne her enestående og livsbekræftende proces, samtidig med at man kan blive overvældet af de bekymringer - og måske frustration og angst - som en graviditet også kan fremkalde.
Trine kan styrke dig i processen og være med til, at du som gravid føler, at du lykkes med opgaven - din graviditet, din fødsel og din rolle som mor. Uanset om det er for dit første, andet, tredje eller fjerde dejlige barn. Selvfølgelig er den kommende far, din partner eller hvem, der er dig nærmest i din situation mere end velkommen. Det giver så meget mening, at din nærmeste også er godt forberedt. Både for hans eller hendes egen skyld, men også for at kunne styrke dig, når du får brug for det.

Nogle siger, at en fødsel er som et marathon. Ville du stille op uden at være i træning? Det er forskelligt, hvor meget fødselsforberedelse man får tilbudt i det offentlige. Hos Trine bliver du under alle omstændigheder klædt ordentligt på til fødslen! Trine gennemgår bl.a. den bedste mestring af veerne, forskellige former for smertelindring - naturlig og medicinsk. Viden om fødslens faser og udvikling. I taler også om, hvad der kan ske, hvis fødslen ikke forløber som forventet. Den første amning og den nye familie/tilknytning og efterfødselsreaktioner. Undervisningen indeholder både konkret undervisning, øvelser/teknikker og det vigtigste er, at der er plads og tid til alle spørgsmål og snak.

Trine underviser hold på - normalt - op til ca. 4 par af gangen. Hold-formen er rigtig god, hvis man samtidig ønsker at sparre med andre gravide, mødre og fædre. Det kan nogle gange være rart at se eller høre, at andre er i "samme båd". Fødselsforberedelse på et hold kan også danne grundlag for, at I måske ønsker at se hinanden igen i en senere mødregruppe. Det kan Trine også være behjælpelig med.

Tilbuddet er naturligvis både til første - og fleregangsfødende. I er velkomne til at kontakte Trine, hvis I har spørgsmål til undervisningen. God fødsel :.

13-04-2019 kl. 10:00

08-05-2019

08-05-2019 kl. 15:00

FESTLIGT MINDESAMVÆR OM BENNY ANDERSEN OG KIM LARS

14-05-2019
Næstved
I løbet af halvanden måneds tid i august-september 2018 døde 2 af de største fyrtårne inden for den folkelige danske sang - Benny Andersen og Kim Larsen. Tænk, ikke flere dejlige sange fra deres hænder - en vemodig tanke og et stort tab.

Vi mindes og fejrer de 2 folkekære personligheder, når musiker og pensioneret højskolelærer, Nikolaj Andersen, d. 14. maj fortæller om begges liv og kunst, og vi synger et stort udvalg af deres populære sange.

Velkommen til en festlig eftermiddag med historier og fællessang i lange baner.

Birkebjergcentret
Birkebjerg Alle 9

14-05-2019 kl. 13:30
Nikolaj Andersen
Kantinen

FESTLIGT MINDESAMVÆR OM KIM LARSEN

14-05-2019
Næstved
Den 30. september 2018 døde Kim Larsen. Et øjebliks stilhed indtraf, og mange mennesker blev berørt ved meddelelsen om hans død. Næsten alle danskere har på et eller andet tidspunkt i deres liv med glæde sunget med på én eller flere af hans fine sange med de mundrette tekster og de enkle, smukke melodier.

D. 14. maj mindes vi den store kunstner. Musiker og pensioneret højskolelærer, Nikolaj Andersen, fortæller om Kim Larsens liv og kunst, og vi synger et stort udvalg af hans kendte sange. Velkommen til en festlig aften med fortælling og fællessang i lange baner.

Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10