Yogainspirerede bevægelser

31-08-2020
Store Merløse

Vi er nød til at tænke overkonsekvenserne for vores kroppe, for vi er ikke designet til at bevægelse skersporadisk. Vores kroppe har behov for at blive bevæget mange gange i løbet afdagen, på mange forskellige måder. Især med årene mærker vi, at vi har forsømtdette.
Aldringsprocessen er livslang – men de flesteaf os tænker ikke på den, førend vi står på tærsklen til den tredje alder.Vores kroppe er dog på vej hele tiden, og jo tidligere vi bringer merebevægelse ind i hverdagen, jo bedre er chancerne for at sænke aldrings-tempoetog skabe mulighederne for en dynamisk aldringsproces.

Bevægelse er forebyggelse for alle aldre, såvi kan færdes med merefrihed og glæde igennem hele livet.

Kurserne her er foralle som ønsker at forbedre deres fysiske og funktionelle formåen gennem alsidig mobilisering af kroppenog undersøgelse af både bevægelses– og tankemønstre.

Efterårs- og forårssæsonen opdeles i blokke, der tilsammen udgør to sæsoner, som skal sesi sammenhæng. Vi starter nedefra og bevæger os op igennem kroppen. Undervejsgår vi i dybden med arbejdet og forståelsen af de forskellige kropsdele.

Forårets kursus kan dermed ses som en fortsættelse af det arbejde, vi har gjorti efteråret, omend man kan springe på undervejs.

Efterårssæson:

Blok 1: SÆT FØDDERNEFRI
Først på dagsordenener de vigtige fødder!
Op til efterårsferienlærer vi om vores fødder og deres naturlige funktion. Fødderne er voresfundament, og er involveret i stort set alle bevægelser vi gør. Fødderne ersamtidig den del af kroppen, der hos de fleste er allermest understimuleret, jaendda overset, og dette skaber ofte problemer andre steder.
Ved at lære omfødderne og træne dem op, får vi det bedre - ikke bare med fødderne, men medhele kroppen.

Blok 2: BARE BEN

Frem mod jul hæver viopmærksomheden til benene. Vi skal lære om forbindelsen mellem fødder, knæ,hofter og bagdel. Vi undersøger de begrænsninger, vi oplever i hverdagslivet,som kan skyldes vores ensidige bevægelsesmønstre. Gennem indsigt og øvelser kanvi derefter spore os ind på, hvordan vi skal gengive underkroppen styrke ogmobilitet.

Underviser: Krista Klijzing.

Møllevang
Ørnevej 50
4370 Store Merløse

31-08-2020 kl. 19:00
Krista Klijzing
Lokale

Yoga med Jette

03-09-2020
Holbæk
I et stille og roligt tempo bliver kroppen gennemgået.
Der opbyggessmidighed, styrke og energi, og man får en forståelse af forskellen på enspændt og afspændt muskel.

Hver gang afsluttes med en længere afspænding af kropog sind.

Medbring: Løstsiddende tøj, tæppe og evt. en lille pude.

Underviser: Jette Ann Christensen, Eksam.Yogalærer, tlf. 4165 7856.

Kultur Kasernen
Kasernevej 43

03-09-2020 kl. 17:15
Jette Ann Christensen
Spejlsalen

Yoga for nakke, skuldre og ryg

15-09-2020
Tølløse
Gennem yogaøvelser gennemarbejdes kroppen, så man derved kommer ind ide små muskelgrupper og led, som man normalt ikke kommer ind til.
Åndedrættettrænes til at blive roligt, og fremkalde en afslapningstilstand der modvirkerstress.

Der tages individuelt hensyn til alle.

Husk liggeunderlag, pude, tæppeog løstsiddende tøj.

Vel mødt.

Underviser:Connie Bünger.

Søndermarkens selskabslokale
Søndermarken 63
4340 Tølløse

15-09-2020 kl. 09:50
Connie Bünger
Salen

Yoga for nakke, skuldre og ryg

15-09-2020
Tølløse
Gennem yogaøvelser gennemarbejdes kroppen, så man derved kommer ind i de små muskelgrupper og led, som man normalt ikke kommer ind til.
Åndedrættet trænes til at blive roligt, og fremkalde en afslapningstilstand der modvirker stress.

Der tages individuelt hensyn til alle.

Husk liggeunderlag, pude, tæppe og løstsiddende tøj.

Vel mødt.

Underviser: Connie Bünger.

Søndermarkens selskabslokale
Søndermarken 63
4340 Tølløse

15-09-2020 kl. 18:50
Connie Bünger
Salen

Yogainspirerende bevægelser

04-01-2021
Store Merløse
Vihar skabt en livsstil, hvor vi kan komme igennem hverdagen uden at bevæge ossærlig meget. I stedet har vi reduceret vores potentiale for bevægelighed tilsmå 'lommer af motion', som vi skal nå ved siden af resten af livet – ligeinden vi henter børn eller efter aftensmaden.

Efterårs- og forårssæson en opdeles i blokke, der tilsammen udgør to sæsoner, som skal sesi sammenhæng. Vi starter nedefra og bevæger os op igennem kroppen. Undervejsgår vi i dybden med arbejdet og forståelsen af de forskellige kropsdele.

Forårssæson:

Blok 3: VILD MED ARME
Op til Påskeferiengår vi i dybden med arme, skuldre og nakke, som kan betragtes som en enhed. Ivores liv er mange timer fyldt op med statiske, ensartede opgaver, hvor detmeste foregår foran vores overkrop (på computeren, bag rattet, foran maskinerosv.). Dette fører til ubalancer og kroniske spændinger i kroppen, som skalhave en modvægt.

Du får forståelse for,hvordan overkroppen hænger sammen, og hvordan du kan genskabe bevægeligheden.

Blok 4: VIDUNDERLIGEKERNE
Den sidste del afsæsonen fokuserer vi på samspillet mellem bækken og midje – det, der udgørvores kerne. Men hvad er en velfungerende kerne? Den skal være både stærk ogsmidig for at kunne udfylde nogle af kroppens vigtigste fysiologiske processer.Den funktionelle kerne gør dig i stand til at bevæge dig friere og klare dinedaglige gøremål med færre fysiske begrænsninger og ubehag.

Derfor kigger vibl.a. på, hvilke muskler vi har brug for at styrke, men også hvor vi skalspænde af, så kroppen bedre kan arbejde som en helhed.

Underviser: Krista Klijzing.

Møllevang
Ørnevej 50
4370 Store Merløse

04-01-2021 kl. 19:00
Krista Klijzing
Lokale

Yoga med Jette

07-01-2021
Holbæk
I et stille og roligt tempo bliver kroppen gennemgået.
Der opbygges smidighed, styrke og energi, og man får en forståelse af forskellen på en spændt og afspændt muskel.

Hver gang afsluttes med en længere afspænding af krop og sind.

Medbring: Løstsiddende tøj, tæppe og evt. en lille pude.

Underviser: Jette Ann Christensen, Eksam. Yogalærer, tlf. 4165 7856.

Kultur Kasernen
Kasernevej 43