Slægtsforskning

21-01-2019
Holbæk
Kom og vær med til nogle hyggelige dage, hvor du vil blive introduceret til den spændende verden inden for slægtsforskning. Du lærer at finde og slå op i kirkebøger og folketællinger samt mange af de øvrige arkivalier, fx familieretlige sager og skifter, som i dag findes online på nettet. Vi ser på Politiets registerblade og Kraks vejviser, der er udkommet siden 1770, og som i dag ligger i digitaliseret udgave på nettet i årgangene 1770-1969. Du lærer også at gemme de fundne oplysninger, og du vil blive præsenteret for et online stamtræ. Jeg øser ud af forskellige tips og tricks, som forhåbentlig kan lede dig på sporet af dine aner.

21-01-2019 kl. 10:00
Bente Blytt
Lokale 2
12,5

Skriv om dit liv

21-01-2019
Holbæk
Plager dine børn eller børnebørn om at høre, hvordan hverdagen eller du selv var som barn eller ung? Ved du ikke lige, hvordan du skal komme i gang, eller er du allerede i gang og gået i stå med teksten, så kom og få et skub til at komme videre. På denne workshop kommer du tættere på at få færdiggjort en bid af din egen eller din families historie igennem 5 x3 lektioner, og du er med til at give gamle familiehistorier videre til nye generationer.
Deltagerne arbejder selvstændigt og målrettet med deres materiale, inspirerer og lytter til hinandens tekster og deler med hinanden i det omfang, de ønsker det. Hver deltager får efter eget ønske individuel feedback, tips og tricks til at få styr på tekst, indhold, mangler og lignende. Inden holdet slutter, har deltagerne skrevet færdig - eller lagt en plan for et videre selvstændigt forløb.
Hver workshop er opdelt i skrivefase, udveksling og deling af egne og andres erfaringer, så vi lærer af hinanden og kommer nærmere målet.
Medbring computer eller pen og papir til at skrive på.

21-01-2019 kl. 14:00
Karen-Marie Reimann
Lokale 1

Smykkedesign 1

26-01-2019
Holbæk
Har du lyst til at designe dit eget personlige smykke? Så kom og få nogle hyggelige og kreative timer i guldsmedeværkstedet. Vi arbejder med alle guldsmedeteknikker fra voksarbejde og støbning, vikingeteknikker, stenfatning og ravslibning. Vores materialer er hovedsaligt sølv, perler og sten (kan købes af underviser). Kaffe og egne materialer, eksempelvis gamle guldsmykker, må gerne medbringes. Værktøj kan lånes af underviser, men tag gerne dit eget med.

Holbæk By Skole - Absalon
Vandtårnsvej 3

26-01-2019 kl. 10:00
Helle Kristensen
Sløjd

E: holbaek@lof.dk

Sådan får du tøjet til at sidde perfekt

04-03-2019
Holbæk
Tøjsnit og kropsformer - sådan får du tøjet til at sidde perfekt!

Nej, det er ikke din krop, der er noget galt med, hvis tøjet ikke sidder godt!

Hvis du har prøvet at stå i en forretning og prøve tøj og har følt, at det ikke rigtig sad, som det skulle, selvom det havde den rigtige størrelse og du synes, at det var pænt - så er du ikke alene!

Der er masser af glæde og energi at hente i at kende din kropsform, fordi du på forhånd kan udse dig det tøj, som med stor sandsynlighed vil klæde dig.

Du vil også få større indsigt i, hvorfor der er noget tøj i din garderobe, du bare ikke kan få til at fungere.
Find ud af, hvilke tøjsnit der klæder din kropstype, og hvad du kan gøre for at fremhæve netop dine fortrin.

OBS! Du får ikke personlig rådgivning på dette kursus

1. kursusaften
Aftenen starter med en introduktion til de 4 kropsformer og udvalgte kropslige karakteristika. Prøv at definere din egen kropsform: Er der noget, du skal tage hensyn til? Er der noget, du gerne vil fremhæve eller skjule?

Opgave til næste kursusaften: Del det tøj, du har i din garderobe, op i tøj, der passer og som du kan lide, og tøj som du ikke kan få til at fungere.

2. kursusaften
Vi taler om, hvad det har givet dig at få overblik over, hvilket tøj i din garderobe, der passer dig bedst, og hvad der karakteriserer tøjet.

Du får mulighed for præcist at få styr på, hvilket tøjsnit der passer dig, hvad du skal være mere forsigtig med, og hvordan du får dit tøj til at sidde perfekt.

Hvis der er tid til overs, bruger vi den på at se på eventuelle fejlkøb, du har med.

Underviser: Stylecoach og stylist Gitte M. Jensen. Læs mere om Gitte M hér: www.gitte-m.dk

AOF Holbæk
Roedsvej 10

04-03-2019 kl. 18:30
Gitte M. Jensen
C 11

AOF Center Sjælland Nord
E: aof@aof-nvs.dk

Smykkedesign 2

09-03-2019
Holbæk
For at deltage på dette hold skal du have deltager på "Smykkedesign 1" hos Helle.Kom og få nogle flerehyggelige og kreative timer i guldsmedeværkstedet. Vi arbejder med alle guldsmedeteknikker fra voksarbejde og støbning, vikingeteknikker, stenfatning og ravslibning. Vores materialer er hovedsaligt sølv, perler og sten (kan købes af underviser). Kaffe og egne materialer, eksempelvis gamle guldsmykker, må gerne medbringes. Værktøj kan lånes af underviser, men tag gerne dit eget med.

Holbæk By Skole - Absalon
Vandtårnsvej 3

09-03-2019 kl. 10:00
Helle Kristensen
Sløjd

Skriv om dit liv

25-03-2019
Holbæk
Medbring computer eller pen og papir til at skrive på.

25-03-2019 kl. 14:00
Karen-Marie Reimann
Lokale 1

Syning - weekend

05-04-2019
17:30 Fredag
Holbæk
Vil du gerne kunne sy dit eget tøj?
Eller alt fra finere undertøj, pelse, gardiner og andre brugsting?
Så kom og lær at sy det nyeste tøj, eller hvad du har lyst til.

Der gives individuel undervisning efter dine ønsker og behov.

Ingen deltagerforudsætninger.

Underviser: Ruth Jensen, tlf. 22 32 3019, ruthjens@yahoo.dk