Caféforedrag i Gilleleje

26-09-2019
Gilleleje
Caféforedrag på Det Gamle Posthus i Gilleleje
Den 26/9: Steen Ole Jørgensen - ”Det gode liv”:
Er den ideelle idé om "velfærd for alle" kun en tom frase, der dækker over noget materielt? Har vi glemt den åndelige og mentale dimension i livet? I foredraget reflekteres over begrebet ”lykke”. Påstanden er, at ”lykke” primært knytter mennesket til forbrug og ”ydre velfærd” i form af velstand og materialisme. Forbrug har afløst religion som et menneskeligt åg. Foredragsholderen argumenterer for, at det i dag er vigtigere at fokuserer på trivsel, som udtryk for ”indre velfærd”. Og hvad er så trivsel? I foredraget knyttes trivsel til engagement, mening med livet, positive relationer og det at lykkedes med livet mentalt. Når det lykkes, kan vi leve det gode liv.
Den 10/10: Nikolaj Andersen - "Festligt mindesamvær om Kim Larsen":
Der findes ikke en hverken nutidig eller fortidig dansk kunstner, der har bragt sine landsmænd så megen lykke og glæde som Kim Larsen. Mange, mange danskere blev dybt berørte ved meddelelsen om hans død og deltog i stort antal i diverse mindearrangementer - på tværs af alle generationer. Musiker og pensioneret højskolemand Nikolaj Andersen fortæller om Kim Larsen, og vi synger et udvalg af hans elskede sange.
Den 24/10: Rasmus Krath - "Brasilien":
Jeg har rejst tolv gange i Brasilien og samler her mine oplevelser og tanker i et heftigt foredragsshow om den store nation, der for alvor har gjort sin entré på verdensscenen. Mens Europa led nød og nedgang under finanskrisen, havde Brasilien medvind og bevægede sig mod bedre tider. Landet blev 194% rigere på ti år, og man talte om en ny stormagt i det globalpolitiske spil. Men i dag er udviklingen vendt, og Brasiliens fremgang er sat på pause. Hvad er der sket? Nutidens Brasilien er kompleks og rummer både skønhed, grusomhed, overflod og fattigdom.I showet binder jeg trådene sammen og viser vej igennem både det smukke, det dragende og det onde i Latinamerikas største land. Foredraget krydres med live-musik på guitar og en vaskeægte brasiliansk samba-tromme - der larmer!Rasmus Krath er professionel eventyrer med rejser i 80 lande og 750 afholdte foredrag i Danmark. Filmproducent, medlem af Eventyrernes Klub og modtager af Folkersen rejseprisen.
Den 7/11: Bente Hatting Gjelten - Ken Follet:
Bestseller-skribent, der er elsket/hadet. Hvem kender ikke ”Jordens søjler”, nu er han aktuel med ”Den evige ild”, der fik verdenspremiere på Bellevueteatret i foråret 2019. Gennem hans trilogi om 20 århundrede “leger” han verdenshistorien ind i læserens sind.
Den 21/11: Kurt Flemming, Bakkens Pjerrot - "Livet set med hvid-vinkel":
Foredraget tager udgangspunkt i hans eget liv, Kurt Flemming fortæller om en fantastisk barndom. Om en meget svær skoletid. Om at træffe nogle svære valg. Om en lang idrætskarriere på højt niveau. Om drømmen om at blive artist, på trods af en lille talent, men en stor vilje. Om at bevare det positive, selv når døden kommer meget tæt på. Om at lave 900 - 1000 forestillinger hvert år og alligevel glæde sig til den næste.  Ud over jobbe som Bakkens Pjerrot skriver Kurt Flemming også teaterstykker, skriver revynumre, er mimer, skuespiller, instruktør og spiller også dukketeater. Han underviser også unge talenter, producere forestillinger til andre artister, underviser i mime og sceneoptræden. Han er også ved at skrive en bog om livet som artist og en novellesamling.Desuden holder han mange foredrag med så forskellige emner som, børneopdragelse, døden, Caminoen, arbejdsglæde og livet som artist.Hans mål med foredragene er, at tilhørerne kan omsætte nogle af hans valg i livet til noget de selv kan bruge i deres eget liv.
Der serveres kaffe og kage i pausen for 20,-
5 torsdage kl. 15.00 - 17.00 den 26/9, 10/10, 24/10, 7/11 og 21/11

Det Gamle Posthus, Gilleleje
Gilleleje Stationsvej 6

26-09-2019 kl. 15:00
FOF Nord Værtinde
Det Gamle Posthus, Gilleleje

FOF Nord

Chakra-Yoga, Yoga med fokus på energi

09-11-2019
Helsinge
Alt er energi. I Chakra Yoga er der fokus på at mærke, tilføre og harmonisere energien i kroppens syv overordnede energicentre – chakras. Hver af de syv chakraer repræsenterer et område af livet både fysisk, socialt, emotionelt og mentalt.

Gennem yogastillinger, åndedrætsteknikker og chakrameditation afbalanceres energien, så den kan flyde frit og bringe øget velvære og sundhed til kroppen og stilhed og balance i sindet.
Alle kan deltage.
obs. første mødegang er ændret ift udsendt program.

Fysiocenter Helsinge
Vestergade 7 F
3200 Helsinge

09-11-2019 kl. 10:30
Marie Louise Qvist
yogalokale
192026

LOF Gribskov
E: gribskov@lof.dk

Cirkusrevyen 2020

03-06-2020
Gilleleje
Et stærkt hold i Ulf Pilgaards sidste Cirkusrevy

Når Ulf Pilgaard i 2020 fejrer sin 40. sæson i Cirkusrevyen bliver det samtidig hans sidste sæson i teltet. Det bliver et stort år med fejring af Ulf Pilgaards jubilæum og afslutning, når han sammen med Lisbet Dahl, Niels Ellegaard samt Cirkusrevy-debutanterne Mille Lehfeldt og Carsten Svendsen indtager scenen i TELTET på Bakken.

Når vi rammer sensommeren næste år, tager Ulf Pilgaard kostumerne på i Cirkusrevyen for sidste gang, og selvom det vemodigt at skulle sige stop, så er tidspunktet velvalgt for ham.

"I 2020 runder jeg 40 sæsoner i Cirkusrevyen, og så bliver jeg 80 år. Det synes jeg er nogle pæne tal at slutte på. Jeg føler, jeg kan være mig selv bekendt ved at stoppe i tide. Jeg kommer dog til at savne fællesskabet og det intense forløb, der er i arbejdet med Cirkusrevyen, men jeg glæder mig til at skulle se revyen nede fra salen fremover," siger Ulf Pilgaard.

"Vi har sammensat et fantastisk hold af både erfarne og helt nye kræfter i Cirkusrevyen. Jeg glæder mig til at byde Mille og Carsten velkommen i Cirkusrevy-familien, og så er det dejligt at få Niels tilbage. De kommer alle til at give en masse ny energi og kreativitet på scenen i en forrygende afslutningssæson for Ulf," siger Lisbet Dahl.

Gilleleje station
Stationspladsen