English conversation at an upper-intermediate level. Spoken
fluency will be practiced while reading and talking about British- and American
English texts and newspaper articles and about whatever else might interest the
class. A few grammar exercises will be included in the lessons.

Mantziusgården
Johan Mantziusvej 7A
3460 Birkerød

12-10-2022 kl. 10:00
Tove Lisa Nielsen
lokale 1.1

AOF Nordsjælland - Rudersdal
E: kontakt@aof-nordsj.dk

Oktober 2022BRÆND ALLE MINE BREVE af Alex Schulman, 2022 Stærkt trekantsdrama mellem Schulmans bedsteforældre og forfatteren Olof Lagercrantz, der startede i 1932 og påvirkede hele deres og de næste generationers liv med konflikter, svigt og ikke mindst vrede.  Kan vrede nedarves? spørger forfatteren, der er en kendt svensk kulturpersonlighed.November 202210 MINUTTER OG 30 SEKUNDER I DENNE SÆRE VERDEN af Elif Shafak, 2020 Den prostituerede Leila ligger i en affaldscontainer i Istanbul og genoplever sin fortid i de sidste minutter af sit liv.  Da myndighederne begraver hende på “De Uledsagedes Gravplads”, beslutter hendes fem venner at grave hende op og give hende en anstændig begravelse. Der er både humor og tragedie i denne smukke roman.November 2022VAND TIL BLOMSTER af Valérie Perrin, 2021 Violette er kirkegårdspasser i en lille by i Bourgogne.  Hun har lidt store personlige tab, en forsvunden ægtemand og en død datter. Nu engagerer hun sig med ildhu i de dødes og deres pårørendes fantastiske historier.  En bedårende og livsbekræftende roman om alle de store spørgsmål i livet.Januar 2023ALT DETTE KUNNE DU FÅ af Josefine Klougart, 2021 Slægtsroman om søstrene Barbara og Sara, deres fars sygdom og deres mors skam, da Barbara udgiver en roman om familiens liv. En idyllisk overflade, men lige under mislyde og konflikter.  Der er magi, poesi, natur - og selvbiografiske træk i romanen. Forfatteren har to gange været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.Februar 2023PARADIS af Abdulrazak Gurnah, nyudgivet 2022 Paradis i denne bog er en vidunderlig have hos købmanden Aziz, som den 12-årige Yusuf er blevet solgt til af sin far.  Det er Yusufs opvækst og historie i Østafrika under koloniseringen med stammestridigheder, overtro, kærlighed og venskab.Forfatteren fik Nobelprisen i 2021.Marts 2023HJEM af Judith Hermann, 2021En lille eksistentiel roman om at begynde en ny tilværelse midt i livet og finde et ståsted - at finde hjem til sig selv.  Judith Hermann er en af Tysklands store forfattere.

Kulturhuset i Farum
Stavnsholtvej 3