En duft af bøger

03-10-2018
Farum
Birgitte Hamborg fortæller om 6 romaner, som alle har fået flotte anmeldelser. Det er ikke en forudsætning, at bøgerne er læst. Foredragene kan bruges som inspiration til at gå i gang med bøgerne. Bøgerne gennemgås og placeres i forfatterskabet og i tidens litterære strømninger.
le roman.
Jesper Wung Sung: EN ANDEN GREN, 2017
I denne slægtsroman fortæller forfatteren om sine oldeforældres utrolige kærlighedshistorie. I 1902 ankommer San Wung Sung med en flok kinesere til København for at blive udstillet i Tivoli. En af tilskuerne, Ingeborg, forelsker sig heftigt i ham. De bliver gift og bor med deres børn i usle boliger i stor fattigdom, bliver aldrig accepteret af familien og samfundet, men holder sammen livet ud.. De Gyldne Laurbær 2017.

Colson Whitehead: DEN UNDERJORDISKE JERNBANE, 2017
En totalt anderledes fortælling om de amerikanske slaver i en af de mest brutale perioder i Staternes historie. Den 16- årige markslave Cora flygter fra en plantage i Georgia væk fra misrøgt og umenneskelige forhold. Hun får hjælp fra et hemmeligt, organiseret netværk af idealister - den underjordiske jernbane. Romanen, der fik Pulitzer-prisen 2017, trækker tråde op til race-konflikterne i dag i USA.

Leila Slimani: VUGGESANG, 2018
En psykologisk drama om en morderisk barnepige, og om hvordan det kunne gå så galt for en ung velhavende familie, der søger en barnepige. Det er også et samtidsportræt af Frankrig i dag med store klasseforskelle. Forfatteren, der er født i Marokko, fik Goncourt-prisen 2016 og er siden udnævnt til rådgiver for præsident Macron.

Maren Uthaug: HVOR DER ER FUGLE, 2017
Vi er i første halvdel af 1900-tallet, hvor Johan, der er forelsket i Hanna, mister sin far og gifter sig med præstens datter Marie for at få jobbet som fyrmester på en lille forblæst, isoleret ø på Norges vestkyst. En Nordic noir roman om et lille samfund lukket om sig selv og fyldt med hemmeligheder, løgne, svigt, vold og ulykkelig kærlighed. Forfatteren er også stribe-tegner og var nomineret til Læsernes Bogpris 2018.

Celeste Ng: SMÅ PÅSATTE BRANDE, 2018
Hvem har retten til et barn? Den uformuende mor, der har givet barnet fra sig og vil have det tilbage efter et år? Eller den velhavende og kærlige familie, som barnet har boet hos siden fødslen? Er det biologien eller kærligheden, der skaber gode forældre?
Romanen, der også handler om race, klasse og kultur, der støder sammen i en lille middelklasseby l Midvesten, var i 2017 New York Times-bestseller og årets bog i USA.

Lars Saabye Christensen: BYENS SPOR, 2018
En roman om 32-årige Maj, der er aktiv i Røde Kors og gift med Ewald, ansat på et reklamebureau, og deres søn Jesper, som er kejtet og anderledes. En på-sporet-af-den-tabte-tid-roman om Oslo og om små kår og stor smålighed i efterkrigstiden af en af Norges største forfattere, som tidligere har fået Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Halvbroderen.

6 onsdage den 3.10, 31.10, 28.11, 9.1, 6.2, 6.3.19

Kulturhuset i Farum